Translate

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ;


Image result for europe empire 2027
Ο κ. Verhofstadt (Φιλελεύθερος της ΕΕ) μας προειδοποιεί ότι ο κόσμος συσπειρώνεται σε αυτοκρατορίες. Πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ενταχθεί στην αυτοκρατορία της ΕΕ ως αντίθετο προς τις ρωσικές, ινδικές, κινεζικές και αμερικανικές αυτοκρατορίες.
Αυτό δεν είναι μια πολύ φιλελεύθερη προοπτική. Δεν διευκρινίζει για ποιον λόγο οι ΗΠΑ ή η Ινδία είναι απειλή για εμάς, ούτε γιατί η ΕΕ θα επιτύχει πάντα πρόστιμο με τη Ρωσία ή την Κίνα. Δεν λαμβάνει υπόψη τις πολλές μικρότερες χώρες παγκοσμίως που δεν ανήκουν σε κανένα από αυτά τα μπλοκ ή μεγάλες χώρες και φαίνεται να ευημερούν. Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη και πολλοί άλλοι φαίνεται να ανθίζουν εκτός της ΕΕ.
Mr Verhofstadt we want no part of your European empire!


Guy Verhofstadt speech at the UK Liberal Democrats conference [14.09.2019]


Υπάρχει διαφωνία επίσης μαζί του για την αυτοκρατορία. Εάν η αυτοκρατορία βασίζεται στο μέγεθος και την εξουσία, ας αρχίσουμε συγκρίνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Ρωσία. Το οικονομικό μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι περίπου το ένα τρίτο μεγαλύτερο από το μέγεθος της Ρωσίας. Αν κοιτάξουμε ναυτική ισχύ, και οι δύο χώρες έχουν έναν αερομεταφορέα. Η Ρωσία έχει 12 αντιτορπιλείς προς τις 6 Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο 10 φρεγάτες για το Ηνωμένο Βασίλειο 13. Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία έχει πολλά περισσότερα υποβρύχια. Η Βρετανία, βεβαίως, έχει την πιθανή της δύναμη να ενισχυθεί σημαντικά από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Μια αυτοκρατορία υποτίθεται ότι είναι ένα σύστημα κοινής κυβέρνησης με ενιαία εξωτερική πολιτική και ένοπλες δυνάμεις. Ελέγχει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών εδαφών και πρώην χωρών ή μονάδων διοίκησης με διαφορετικούς βαθμούς εξουσιοδότησης. Υπήρχε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία που κάλυπτε μεγάλο μέρος της νότιας και δυτικής Ευρώπης, η Βρετανική αυτοκρατορία με την Ινδία στην καρδιά της και η αυτοκρατορία της ΕΣΣΔ που εκτείνεται σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης και σε τμήματα της Ασίας.
Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέλειψε οικειοθελώς την αυτοκρατορία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, επιτρέποντας την ειρηνική δημιουργία ενός αριθμού ανεξάρτητων εθνών. Η αυτοκρατορία της ΕΣΣΔ ανησύχησε από τις εσωτερικές εξεγέρσεις και πέρασε επίσης όταν το κέντρο επέτρεψε την ελεύθερη έκφραση. Οι ΗΠΑ αντιτίθενται πάντοτε στην ιδέα της κατάκτησης ακολουθούμενη από κατοχή, αν και έχει παρέμβει στρατιωτικά για την υποστήριξη της αλλαγής καθεστώτος σε διάφορες χώρες. Η Ινδία δημιουργήθηκε ως ξεχωριστή περιοχή διακυβέρνησης από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα για την ανεξαρτησία.
The Best German Military March Songs – Potpourri





Lib Dems’ Plan for a United States of Europe


Από πού φεύγει η Βρετανία; Η απάντηση βρίσκεται στον ίδιο τόπο με πολλές άλλες μεγάλες οικονομίες σε όλο τον κόσμο: τα έθνη που δεν μπορούν ή δεν θα απορροφηθούν από τις αυτοκρατορίες του 21ου αιώνα. Κοιτώντας τον κόσμο, παραδείγματα περιλαμβάνουν τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και τους αναδυόμενους αφρικανούς γίγαντες όπως τη Νιγηρία. Αυτά είναι υπερβολικά πολύπλοκα και ποικίλα για να σχηματίσουν ένα δικό τους υπερκείμενο – αλλά έχουν κοινό συμφέρον να μην επιτρέψουν στα μεγαλύτερα εμπορικά μπλοκ να σπρώξουν τον υπόλοιπο κόσμο.
Η Βρετανία πρέπει να παίξει το ρόλο της στην οικοδόμηση μιας παγκόσμιας συμμαχίας ενάντια στον οικονομικό ιμπεριαλισμό – και, ναι, γνωρίζουμε την ιστορική ειρωνεία.
Θεωρώ ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας κύριος εκθέτης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης χρησιμοποιεί τη λέξη «Empire» για να εξηγήσει τι προσπαθούν να κάνουν. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουν περισσότερες αυτοκρατορίες. Πιστεύουμε στον ελεύθερο προσδιορισμό των λαών. Οι πρόσφατες ψήφοι και εκστρατείες μας λένε ότι αν οι άνθρωποι θέλουν οτιδήποτε θέλουν μικρότερες διοικητικές μονάδες, όπως το κίνημα ανεξαρτησίας στην Καταλονία, η ψήφος Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα κινήματα για διαχωρισμό σε πολλά μέρη του κόσμου.
Verhofstadt Claims Olly Robbins Wanted Belgian Citizenship



nikosxeiladakis.gr

ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com