Translate

Άγγελος Τανάγρας – Τηλεκινητικά φαινόμενα και Ψυχή…και το Το χαμένο ημερολόγιο. vid

 Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας
ΣΕ άρθρο της εφημερίδας «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», ο Άγγελος Τανάγρας, διακεκριμένος ψυχοφυσιολόγος και Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, ο οποίος, μάλιστα, θεωρείται και «ο πατέρας της ελληνικής παραψυχολογίας», προσπάθησε να εξηγήσει τα παράδοξα τηλεκινητικά φαινόμενα, που είχαν σημειωθεί στο σπίτι της οικογένειας του Στρατηγού Διαμαντόπουλου.
Λόγιοι, επιστήμονες, πολιτικοί, βασιλείς, ήρωες του πολέμου και φιγούρες της ελληνικής ιστορίας στήριζαν την Ελληνική Εταιρία Ψυχικών Ερευνών και συμμετείχαν σε πειράματα τηλεπάθειας και τηλεκίνησης.
Στο σπίτι αυτό άρχισαν να συμβαίνουν μυστηριώδεις και κοστοβόρες φθορές σε έπιπλα, ρουχισμό και αντικείμενα, χωρίς να τα προξενεί η παρουσία κανενός! Όλα συνέβαιναν όταν στον χώρο δεν υπήρχε απολύτως κανείς. Η ζημιά που υπέστη ο Στρατηγός ήταν μεγάλη και ξεπερνούσε τις 25.000 δραχμές. Καταγράφηκε η ολική καταστροφή του ρουχισμού όλων των μελών της οικογένειας του Στρατηγού, όπως κοστουμιών, ασπρορούχων, παπουτσιών και άλλων πολλών αντικειμένων αξίας.



Σκισμένα υφάσματα από την οικία του Στρατηγού Διαμαντόπουλου, που αποδίδονταν σε τηλεκινητικά φαινόμενα
Σκισμένα υφάσματα από την οικία του Στρατηγού Διαμαντόπουλου, που αποδίδονταν σε τηλεκινητικά φαινόμενα

Επίσης, δεν μπορούσε κανένας να εξηγήσει το αυτόματο κόψιμο των μαλλιών της μικρής κόρης, αλλά ούτε και την εισαγωγή στην αδειανή ντουλάπα ενός υφάσματος, το οποίο αμέσως μετά έβγαινε κομμένο με τον ίδιο χαρακτηριστικό τρόπο, που είχε καταστραφεί και ο υπόλοιπος ρουχισμός της οικογένειας Διαμαντόπουλου, από σεντόνια και κουβέρτες έως πουκάμισα και φορέματα.
Σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα, παρόμοια γεγονότα είχαν πιστοποιηθεί και σημειωθεί σε όλα τα μέρη του κόσμου από ειδικούς επιστήμονες των απανταχού Εταιρειών Ψυχικών Ερευνών, αλλά και στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο ίδιος προσωπικά είχε εξακριβώσει πολλές τέτοιες συνταρακτικές περιπτώσεις:
  • Στο Μαύροβο της Καστοριάς, με τον δικαστή Ρουμελιανάκη και τον τραπεζικό υπάλληλο Μαρμαρίδη.
  • Στο Μοναστηράκι Ακαρνανίας, με τους δικαστές Λαμπρινόπουλο, Μιχόπουλο και Σαραβαλιώτη.
  • Στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας.
  • Στο Παρθένιο της Τρίπολης.
  • Στην Αγία Ελεούσα του Φαλήρου, όπου γενεσιουργός αιτία των τηλεκινητικών φαινομένων ήταν ο ανιψιός του εφημερίου του Αρσακείου.
  • Στη συνοικία Κουτσικάρι (σημερινός Κορυδαλλός) της Αθήνας, όπου είχαν διαπιστώσει τα φαινόμενα μαζί με τον Καθηγητή πανεπιστημίου Θ. Βορέα, τον νευρολόγο Μιλτ. Βλαστό και τον Υποδιευθυντή του Δημοσίου Ψυχιατρείου Κ. Κωνσταντινίδη.
Ο Άγγελος Τανάγρας διατράνωνε ότι τα τηλεκινητικά φαινόμενα εκπορεύονταν από τα ανομολόγητα και απωθημένα, κατά τον Φρόιντ, συναισθήματα κλονισμένων ανθρώπων και συνίσταντο κατά πρώτοις στην καταστροφή ρουχισμού πάντοτε με γεωμετρικά μοτίβα.

Το χαμένο ημερολόγιο

Σήμερα, έρχεται στο φως το χαμένο ημερολόγιο του Άγγελου Τανάγρα το οποίο ήταν ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, έως ότου ο Νικόλαος Κουμαρτζής αποκτήσει πρόσβαση και μετά από επτά έτη μελέτης καταφέρει να μας προσφέρει μία άκρως προσεγμένη έκδοση.
Το ημερολόγιο αναφέρεται στην εποχή που έλαβαν χώρα τα πειράματα τηλεπάθειας και τηλεκίνησης της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών την οποία στήριξαν μεγάλες μορφές της ελληνικής ιστορίας. Αναφέρεται στην εποχή που τα παραφυσικά φαινόμενα διδάσκονταν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντίστοιχα μαθήματα για χρήση των ψυχικών ερευνών στην εγκληματολογία διδάσκονταν σε εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το βιβλίο Άγγελος Τανάγρας: Το Χαμένο Ημερολόγιο έρχεται χρονικά μαζί με την οργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Παραψυχολογίας, κάτι που συμβαίνει στη χώρα μας μετά από 87 συναπτά έτη.
Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας

Το 60ο Διεθνές Συνέδριο Παραψυχολογίας στην Αθήνα

Ήταν εν έτη 1930 όταν το 4 Διεθνές Συνέδριο Ψυχικών Ερευνών λάμβανε χώρα στην Αθήνα υπό τη διοργάνωση του Δρ. Άγγελου Τανάγρα. 87 χρόνια μετά, το 60 Διεθνές Συνέδριο Παραψυχολογίας (60 Convention of Parapsychological Association) επιστρέφει στη χώρα μας στις 19 με 23 Ιουλίου, υπό τη συνδιοργάνωση (ως Arrangement Chair) ενός άλλου Έλληνα επιστήμονα, του Νικόλαου Κουμαρτζή.
Επιστήμονες, ερευνητές και καθηγητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ελλάδα, ώστε να συζητήσουν και να παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα νεότερα πειράματα πάνω στις ψυχικές εμπειρίες και τα παραψυχολογικά φαινόμενα: εξωαισθητήρια αντίληψη, ψυχοκίνηση, ψυχική θεραπεία, μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνειδητότητας, πιθανότητα επιβίωσης της συνείδησης μας μετά το θάνατο κ.ά.
Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δεκάδες ομιλίες στο Ξενοδοχείο Τιτάνια δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος, ανοικτές προς το κοινό (κατόπιν registration). Επιπλέον, στις 19 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, θα λάβουν χώρα εισαγωγικές ομιλίες πάνω στην επιστήμη της παραψυχολογίας, μεταξύ 13:00 και 18:00, σε μία δωρεάν εκδήλωση για το κοινό με τίτλο Engaging the Oracle.
Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας
Στο πλαίσιο και των δύο εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φωτογραφική έκθεση με θέμα την Άγνωστη Ιστορία των Ψυχικών Ερευνών και του Άγγελου Τανάγρα στην Ελλάδα, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, υπό την επιμέλεια του Νικόλαου Κουμαρτζή.
Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας

Άγγελος Τανάγρας: Ο Πατέρας της Ελληνικής Παραψυχολογίας

Όπως είπαμε ο Άγγελος Τανάγρας ήταν λογοτέχνης στην ίδια εκδοτική στέγη με τους Κωστή Παλαμά και Πηνελόπη Δέλτα, ιδρυτής της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και "πατέρας" της ελληνικής παραψυχολογίας.
Διοργάνωσε πειράματα τηλεπάθειας με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, διαλεύκανση εγκλημάτων και διαλέξεις για την αστυνομία, μαθήματα παραψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο, ένα διεθνές συνέδριο στην Αθήνα. Και όλα αυτά, σε μία εποχή που οι διανοούμενοι δημιουργούσαν πνευματιστικούς κύκλους πιστεύοντας ότι επικοινωνούν με πνεύματα νεκρών.
Το βιβλίο για το χαμένο ημερολόγιο προλογίζεται από Έλληνες και ξένους καθηγητές πανεπιστημίου και επιστήμονες. Ανάμεσα τους οι Δρ. Θεοδοσίου (Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών), Δρ. Βέγλης (Πρόεδρος του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.), Δρ. Roe (Πανεπιστήμιο του Northampton και πρόεδρος του Parapsychological Association), Δρ. Mulacz (Πανεπιστήμιο Βιέννης), Δρ. Evrard (Πανεπιστήμιο Λωρραίνης), Δρ. Παϊπέτης (Πανεπιστήμιο Πατρών) κ.ά.
Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας
Ο συγγραφέας, Νικόλας Κουμαρτζής, μας είπε για το βιβλίο: "Αν έπρεπε να το περιγράψω με λίγα λόγια, το ημερολόγιο του Άγγελου Τανάγρα αποτελεί πραγματικά μία σκιαγράφηση της Ελλάδας του πρώτου μισού του 20 αιώνα, της εποχής δηλαδή που διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελλάδα, μέσα από την πένα ενός από τους πλέον ταλαντούχους λογοτέχνες της εποχής του και μέσα από τη ματιά ενός ανθρώπου που ήταν παρόν σε όλες τις μεγάλες στιγμές. Μεγάλο μέρος αυτού αφιερώνεται στις ψυχικές έρευνες στην Ελλάδα, σε φαινόμενα τηλεκίνησης, σε πειράματα τηλεπάθειας μεταξύ Αθηνών και μεγάλων πόλεων σε όλη την Ευρώπη, στο πως βγήκαν από την αφάνεια οι Αναστενάρηδες, στις πρώτες έρευνες για τους Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης κ.ά.".
Ο ίδιος μας παραχώρησε τα ανέκδοτα αποσπάσματα από το βιβλίο τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το Χαμένο Ημερολόγιο -Αποκλειστική προδημοσίευση στο News24/7

Ελλάδα - Στοιχειωμένα Σπίτια (σελ. 387)
Από την ίδρυση της Εταιρείας σημειώθηκαν στην Ελλάδα μερικά ενδιαφέροντα τηλεκινητικά φαινόμενα που όλοι οι λαοί έχουν παρατηρήσει και έχουν μείνει έκπληκτοι με τις εκδηλώσεις τους, τα οποία δεν επιδέχονταν καμία φυσική εξήγηση και τα ονόμασαν «στοιχειωμένα σπίτια» (maisons hantées).
Τα πρώτα έγιναν στο Μεσολόγγι, όπου σε ένα καφενεδάκι των προαστίων άρχισε να χοροπηδά μπροστά στους πελάτες το πώμα ενός βαρελιού με πόσιμο νερό. Και στην αρχή όλοι υπέθεσαν κάποια φάρσα του καφεπώλη για να τους τρομάξει, όταν όμως πείστηκαν ότι δεν υπήρχε καμία σκηνοθεσία, διέδωσαν σε όλη την πόλη το φαινόμενο. Αλλά τα πράγματα δε σταμάτησαν εκεί.
Σε λίγο άρχισαν ποτήρια με νερό να φεύγουν από το ταψάκι και να πηγαίνουν στα τραπέζια των πελατών, κουτιά με λουκούμια κ.λπ., οπότε οι παριστάμενοι το έβαλαν στα πόδια, νομίζοντας ότι όλα αυτά ήταν «σατανικά». Καλέστηκε λοιπόν η Εταιρεία και πήγα εκεί αυτοπροσώπως. Δεν ήταν δύσκολο να βρω ότι το ευαίσθητο τηλεκινητικό μέντιουμ ήταν ο μικρός υπηρετάκος του καφενείου, ο Βούρβαχης, ευρισκόμενος στην εποχή της ανάπτυξης της ήβης και είχε εμφανή ανισοκορία στους οφθαλμούς.
Είπα στους ενδιαφερόμενους ότι αιτία αυτών ήταν ο μικρός Βούρβαχης και ότι αν τον απομάκρυνα θα σταματούσαν τα φαινόμενα. Εκείνοι όμως ήταν δύσπιστοι. Και μόνο όταν αποφάσισαν να τον απομακρύνουν, δοκιμαστικά, τα φαινόμενα πράγματι σταμάτησαν και εκδηλώθηκαν σε άλλο καφενείο όπου τον πήγαν οι γονείς του, όπου και τα νέα αφεντικά του αμέσως τον έδιωξαν κακήν-κακώς. Ο μικρός επέστρεψε τότε στο σπίτι του, όπου και εκδηλώθηκαν αμέσως παρόμοια φαινόμενα (τόμος 1927 Ψυχικών Ερευνών, Άγγελου Τανάγρα, Εθνική Βιβλιοθήκη).
Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας
"Ο Τανάγρας υπήρξε μία ηγετική φυσιογνωμία ικανή να εμπνεύσει, έχοντας ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο που ήταν ευδιάκριτο στις εργασίες της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών..."  - Lisette Coly, Πρόεδρος του Parapsychology Foundation όπου φυλάσσεται το ημερολόγιο του Άγγελου Τανάγρα
Μέντιουμ και Εγκληματολογία (σελ. 411)
Μια άλλη όμως, σπουδαιότατη πτυχή της χρησιμοποίησης των μέντιουμ, είναι η εγκληματολογία. Προσπάθησα όσο μπορούσα να υποδείξω στους αρμόδιους την ωφέλεια από την εφαρμογή της τηλεπάθειας και της διόρασης σε περιπτώσεις εγκλημάτων. [...]
Επί πρωθυπουργίας του καθηγητή Λογοθετόπουλου, κατά τη Γερμανική κατοχή του 1940, η σύζυγός του είχε πάρει τα κοσμήματά της από την έπαυλη όπου διέμενε για να τα φορέσει το βράδυ στη δεξίωση κάποιας πρεσβείας. Τα φύλαξε προσωρινά στο ερμάριο του καθηγητή στο Αρεταίειο νοσοκομείο. Το βράδυ όμως, όταν πήγε να τα φορέσει, βρήκε την τσάντα όπου τα είχε άδεια. Καλέστηκε τότε η Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε στο καθρεφτάκι της τσάντας δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία ανήκαν στη νοσοκόμο που ήταν η μόνη που μπήκε στο δωμάτιο. Όταν η νοσοκόμος συνελήφθηκε, της έκαναν επίμονη ανάκριση. Εκείνη όμως ομολόγησε ότι άνοιξε την τσάντα και θαύμασε τα κοσμήματα, αρνήθηκε όμως επίμονα, παρ’ όλες τις όχι πολύ ευχάριστες περιποιήσεις από τα αστυνομικά όργανα, ότι τα έκλεψε.
Μετά από δέκα ολόκληρες ημέρες άκαρπης παρόμοιας περιποίησης, η κ. Λογοθετοπούλου πήγε στο μέντιουμ της εταιρείας, την Ελένη Ζακυνθινού. Το μέντιουμ ευτυχώς συντονίστηκε με τον πραγματικό κλέφτη, πήρε τηλεπαθητικώς τις σκέψεις του ή τις σκέψεις της συζύγου του, που γνώριζε την κλοπή. Πληροφόρησε λοιπόν την κ. Λογοθετοπούλου ότι η νοσοκόμα ήταν αθώα και ότι κλέφτης ήταν ο μαλάκτης του νοσοκομείου, Παπαδόπουλος, ο οποίος κατά την περιγραφή της αφαίρεσε τα κοσμήματα με γάντια για να μην αφήσει δακτυλικά αποτυπώματα και ότι τα έδωσε στη γυναίκα του που τα φύλαξε στο κομό της. Πρόσθεσε ότι αν βιάζονταν να ενεργήσουν πριν οι ένοχοι τα ρευστοποιήσουν, θα τα έβρισκαν.
Πράγματι, η κ. Λογοθετοπούλου πήρε έναν αστυνόμο και έσπευσε στο σπίτι του Παπαδόπουλου, όπου βρήκε τη γυναίκα του. Ο αστυνόμος όμως κατάλαβε ότι η γυναίκα αυτή μόλις είδε αστυνομικό χλόμιασε και φάνηκε προφανώς ταραγμένη, ενώ για έναν αθώο η θέα ενός αστυνομικού στο σπίτι του μόνο απορία μπορούσε να προκαλέσει. Φέρθηκε έξυπνα λοιπόν, μπλοφάρισε και της είπε:
- Πρόσεξε καλά, μην κρύψεις την αλήθεια, διότι ο άντρας σου συνελήφθη και τα ομολόγησε όλα. Δώσε τα κοσμήματα και μην επιβαρύνεις τη θέση σου.
Πράγματι τότε εκείνη ταραγμένη άνοιξε τον κομό και παρέδωσε τα κοσμήματα. Η θριαμβευτική αυτή επιτυχία, η οποία όφειλε να χρησιμεύσει σα μάθημα στην Ελληνική Αστυνομία, προξένησε θόρυβο και εγώ έσπευσα να το διαφημίσω σε όλα τα διεθνή περιοδικά. Θέλω και πάλι να τονίσω ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένει κανείς πάντα παρόμοιες επιτυχίες σε όλες τις περιπτώσεις, αφού η επιτυχία εξαρτάται από τον συντονισμό του μέντιουμ με τον ένοχο ή κάποιον που γνωρίζει το έγκλημα.
Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε μόνοι μας τις λανθάνουσες υπεράνθρωπες μας δυνάμεις; (σελ. 557)
Κατόπιν της διαπίστωσης των καταπληκτικών ψυχικών φαινομένων τηλεπάθειας, διόρασης κ.λπ. και εισαγωγής της ψυχοφυσιολογίας στα μεγαλύτερα ξένα Πανεπιστήμια, πολλοί (ιδίως εκ του ωραίου φύλου) που παρίσταντο σε όμοια πειράματα της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, μου απευθύνθηκαν, άλλοι με την επιθυμία να γίνουν μέντιουμ και οι περισσότεροι για να καλλιεργήσουν τα φαινόμενα αυτά για τον ίδιο τους τον εαυτό από επιστημονικό ενδιαφέρον.
Για τη μεν πρώτη τάξη ήταν φυσικά αδύνατον να κάνει η Εταιρεία έργο της την ομαδική παραγωγή μέντιουμ, εκτός φυσικά αν παρουσιάζονταν άτομα με εξαιρετικές επιδόσεις. Για την τάξη όμως των ερασιτεχνών, σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν και για τα άτομα και για την επιστήμη, αν έδινα στον Τύπο σχετικές οδηγίες, αφού όλοι οι άνθρωποι, ως μέρη της δημιουργικής ενέργειας υπό μορφή ηλεκτρονίων και πρωτονίων, έχουμε μέσα μας σε λανθάνουσα κατάσταση όλες τις υπεράνθρωπες ιδιότητες του απολύτου, οι οποίες καταπνίγονται από την υλική μας συμπύκνωση.
Απόδειξη είναι ότι κατά τον ύπνο, όπου δε λειτουργούν οι υλικές μας αισθήσεις, οι περισσότεροι έχουν εκδηλώσεις του υποσυνειδήτου ως συμβολικά τηλεπαθητικά όνειρα.
Αυτό πέτυχε και η επιστήμη με τον τεχνητό ύπνο. Tον υπνωτισμό. Έδωσα λοιπόν ως συνέντευξη στον Τύπο τις οδηγίες αυτές, τις οποίες όλοι μπορούν να εφαρμόσουν, με μεγαλύτερες φυσικά ελπίδες για ενδιαφέροντα και ενίοτε καταπληκτικά αποτελέσματα, όσοι έχουν συχνά συμβολικά «τηλεπαθητικά όνειρα».
Την άσκηση αυτή συμβουλεύω σε όλους, αφού σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να σημειωθούν καταπληκτικές εκδηλώσεις της υποσυνειδήτου ψυχής μας.
«Και ο κατάλογος των άγνωστων πτυχών που μας αποκαλύπτει το ημερολόγιο του Άγγελου Τανάγρα είναι μακρύς» συμπληρώνει ο Νικόλαος Κουμαρτζής, «ενδεικτικά αναφέρω μόνο μερικούς τίτλους ενοτήτων: Σμύρνη – η τελική ευθεία, Πειράματα τηλεπάθειας μακράς αποστάσεως, Ίδρυση έδρας Ψυχικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κυβέρνηση Πλαστήρα: Με τις συμβουλές του πνεύματος του Πέρση σοφού Αζάρ, Θάνατος και Θεός, Η θρησκεία της επιστήμης κ.λπ.» .
Το χαμένο ημερολόγιο του Δρ. Άγγελου Τανάγρα, πατέρα της ελληνικής παραψυχολογίας

"Αν και έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τον θάνατο του, οι σύγχρονοι ερευνητές και στοχαστές θα βρουν ιδιαίτερα πολύτιμη αξία στα γραπτά του. Ο Νικόλαος Κουμαρτζής έφερε εις πέρας θαυμάσια την αποκατάσταση των απομνημονευμάτων του" - Καθηγητής Chris A. Roe, Πρόεδρος του Parapsychological Association (ΗΠΑ), Πανεπιστήμιο του Northampton (Αγγλία)


Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Κατά δεύτερο λόγο, τα διαταραγμένα άτομα προξενούσαν τηλεκινητικώς φθορές σε τρόφιμα, τα οποία βρίσκονταν αναμεμειγμένα με χώματα, γυαλιά ή και ακαθαρσίες.
Τρίτον, η ανάγκη για καταστροφή εκτεινόταν και σε άλλα σκεύη οικιακής ανάγκης, όπως σε δοχεία πετρελαίου που άδειαζαν ανεξηγήτως, θραύση γυαλικών και αγγείων και αινιγματική συστροφή σιδερένιων αντικειμένων με τέτοιον τρόπο, ώστε έμοιαζαν σαν είχαν αλλοιωθεί από φωτιά.
Και τέλος, σημειώνονταν μετακινήσεις βαριών επίπλων, άγριοι κρότοι, αυτόματο άνοιγμα κλειδωμένων θυρών, απομίμηση βημάτων, εκσφενδονισμός μικροαντικειμένων εναντίον ορισμένων προσώπων, σαν να διασκέδαζε εις βάρος τους με φάρσες κάποια ενσυνείδητη κακοποιός δύναμη.
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών υποστήριζε πως η μυστηριώδης αυτή εκπεμπόμενη δύναμη από τον οργανισμό ορισμένων «ραδιενεργών» ανθρώπων, όπως τους αποκαλούσε, ήταν υπεύθυνη για την εκδήλωση τέτοιων παράδοξων φαινομένων και αναμφισβήτητα, ήταν οι αποδείξεις ότι η τηλεκινητική ενέργεια λειτουργούσε ασυνείδητα.
Μια νοσηρή ψυχοσύνθεση ενός κλονισμένου ή διαταραγμένου ατόμου ή οι καταπιεσμένες σεξουαλικές ορμές κατά την εφηβεία μπορούσαν να επιδράσουν στον οργανισμό με τέτοιον τρόπο, ώστε το «ραδιενεργό» άτομο να εκδηλώσει έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα, φρονούσε ο Άγγελος Τανάγρας.
Σε αντίθετη περίσταση, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να βιώσει μια ισχυρή υστερική κρίση, να οδηγηθεί στην ψυχασθένεια και στην παραφροσύνη. Αλλά, για άγνωστο λόγο, από κάποια διαταραχή της τροχιάς των ηλεκτρονίων, εκπέμπονται κατά περιόδους κύματα ψυχοδυναμισμού, τα οποία γεννούν τα τηλεκινητικά φαινόμενα.
Άλλωστε, ο Τανάγρας βεβαίωνε πως η ύπαρξη της ψυχικής αυτής εκπομπής αποδεικνυόταν περίτρανα και επιστημονικά από τη μετακίνηση της μαγνητικής βελόνας από το μοναδικό στον κόσμο τηλεκινητικό μέντιουμ, Κλειώ Γεωργίου, η οποία για πέντε χρόνια παρείχε εντελώς ανιδιοτελώς στην ελληνική Επιστήμη την πολύτιμη συμβολή της.



Κλειώ Γεωργίου
Κλειώ Γεωργίου

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Άγγελου Τανάγρα, αυτή η μεγάλη άυλη δύναμη, η οποία εκπορεύεται από τον ψυχοδυναμισμό ορισμένων ατόμων, θα μπορούσε να επιβεβαιώνει και την επιστημονική ύπαρξη της Ψυχής.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 09/07/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 09/07/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 09/07/1936

strangepress  -  news247

επιμέλεια 7spy
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com