Translate

Συμβίωση μεταξύ της τεχνητής της ανθρώπινης νοημοσύνης....VIDS . Έτσι θα έρθει η απόλυτη χούντα



Το 2017 o μεγιστάνας Έλον Μάσκ, ίδρυσε μια εταιρία με όνομα NEURALINK, για την οποία τίποτε δεν ήταν γνωστό και μόνο εικασίες γίνονταν από διαφόρους λάτρεις της τεχνολογίας ως προς το τι αναπτύσσει.
Πριν λίγες ώρες ωστόσο, ο Μασκ «έσπασε» τη σιωπή του για την NEURALINK, η οποία όπως μεταδίδει η εφημερίδα Guardian, «βγήκε από τις σκιές την Τρίτη το βράδυ, αποκαλύπτοντας την πρόοδό της για τη δημιουργία μιας ασύρματης εμφυτεύσιμης συσκευής που μπορεί – θεωρητικά – να διαβάσει το μυαλό σας».
Σε μια εκδήλωση στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, ο Μάσκ αναφέρθηκε στον σκοπό ίδρυσης της εταιρείας του, αλλά και στην πρόοδό της. Όπως ο ίδιος είπε ο απώτερος σκοπός ήταν και είναι η εξάλειψη της «υπαρξιακής απειλής» του να ξεπεράσει η τεχνητή νοημοσύνη τον άνθρωπο.
Η Neuralink ισχυρίζεται ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση του να δημιουργηθεί μια ιδιόρρυθμη, θα λέγαμε, συμβίωση μεταξύ της τεχνητής της ανθρώπινης νοημοσύνης.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα με ένα chip», δήλωσε ο Musk ανοίγοντας εκδήλωση της Neuralink και μιλώντας για μερικές από τις διαταραχές του εγκεφάλου που η εταιρεία ελπίζει να λύσει.Προς ώρας, το πλάνο της εταιρείας, προβλέπει τη χρήση ενός ρομπότ που δημιούργησε η Neuralink το οποίο λειτουργεί σαν «ραπτομηχανή» για να εμφυτεύσει αυτά τα νήματα βαθιά μέσα στον ιστό του εγκεφάλου ενός ατόμου, όπου θα είναι σε θέση να εκτελεί λειτουργίες ανάγνωσηςκαι εγγραφής με πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων.
Σαφώς και το εν λόγω Project έχει πολύ δρόμο, όπως δηλώνουν οι επιστήμονες της εταιρείας του Μασκ, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της. 

Ο συνιδρυτής και πρόεδρος τη Neuralink, Max Hodak, δήλωσε επίσης στους NYT ότι είναι αισιόδοξος ότι η τεχνολογία της Neuralink  θεωρητικά θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, ενώ ανέφερε ότι ελπίζει να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους από το επόμενο έτος, σε συνεργασία με νευροχειρούργους από το Stanford και άλλους οργανισμούς.
«Νομίζω ότι αυτό θα είναι σημαντικό σε μια παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Μασκ στην εκδήλωση. Εν συνεχεία, δήλωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί πειράματα της εν λόγω καινοτομίας σε ζώα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε έναν πίθηκο, ο οποίος όπως είπε ήταν σε θέση να ελέγξει υπολογιστή με τον εγκέφαλό του.
Η NEURALINK, όπως λέει, οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο η εμφύτευση αυτών των συσκευών– μια διαδικασία που απαιτεί επί του παρόντος διάτρηση μικρών οπών στο κρανίο- θα είναι τόσο απλή και όσο μια οφθαλμολογική θεραπεία με χρήση λέιζερ.
Τέλος ο Μασκ είπε πως το εν λόγω εμφύτευμα, «έχει έναν πολύ καλό σκοπό, που είναι να θεραπεύσει ορισμένες ασθένειες, και να εξασφαλίσει το μέλλον της ανθρωπότητας».
Πολύ βαρύγδουπες δηλώσεις για μια «απλή» συσκευή η οποία κατασκευάζεται με άκρα μυστικότητα και το μόνο που ξέρουμε για αυτή είναι πως θα βρίσκεται στον εγκέφαλό του ανθρώπου, ο οποίος θα μπορεί μέσω αυτής να συνδέεται σε έναν υπολογιστή, ο οποίος θα μπορείακόμη και να διαβάζει τις σκέψεις μας.
Δεν είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό, αλλά αποτελεί κάτι το υπαρκτό, το οποίο αναπτύσσεται με κόστος πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων όχι υπό φωτός αλλά υπό πέπλα σκότους .
Τα ερωτήματα είναι πολλά και ακόμη είναι πολύ νωρίς για να έχουμε μια κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες αυτού του υπερ-εμφυτεύματος.
Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως άπαξ και μπορεί να διαβάζει τον εγκέφαλο κάποιου, θα μπορεί και να γράψει σε αυτόν και τα πράγματα γίνονται χειρότερα τη στιγμή που ο εγκέφαλος του ανθρώπου θα βρίσκεται συνδεδεμένος σε κάποιου είδους δίκτυο, στο οποίο ίσως παραμονεύουν ακόμη μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τον άνθρωπο.
Φαίνεται επομένως, πως όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τον ερχομό της παγκόσμιας χούντας του ενός ηγέτη, που δεν θα είναι άλλος από τον λεγόμενο Αντίχριστο.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά σχετικά βίντεο, καθώς και να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση της NEURALINK από τον Μασκ:
από el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com