Translate

Κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί ΠΟΥΘΕΝΑ - Συλλογή ανθρώπινων σκέψεων


Συλλογή ανθρώπινων σκέψεων - Δεν είναι πια σενάριο φαντασίας
Πως θα σας φαινόταν να είστε εντελώς δικτυωμένοι, μέσω εμφυτευμάτων, σε ένα κεντρικό υπολογιστή, ο οποίος θα ήταν ο «υπέρ»-
εγκέφαλος ενός προηγμένου ηλεκτρονικού συστήματος διακυβέρνησης, στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας ψηφιακής κοινωνίας;
Ο Υπολογιστής, ο οποίος θα μπορεί να διαβάζει και να αποθηκεύει σκέψεις είναι πλέον γεγονός και ανακοινώθηκε, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορίων στην Κίνα, την νέα «επιστημονική έδρα» της λεγόμενης Νέας Τάξης (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ο.Η.Ε.), μετά την απώλεια του Λευκού Οίκου από την Εθνική Δεξιά του Ν.Τραμπ.
Η συσκευή ονομάζεται «Brain Talker – Ομιλητής εγκεφάλου» και επιτρέπει σε ένα άτομο να ελέγξει έναν υπολογιστή μόνο μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων.
Τα εγκεφαλικά κύματα είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου.Οι εγκεφαλικοί υπολογιστές διεπαφής (BCIs) είναι συσκευές που έχουν σχεδιασθεί, προκειμένου να δημιουργήσουν επικοινωνία-σύνδεση μεταξύ υπολογιστών και εγκεφάλων.
Ο Brain Talker των Κινέζων σχεδιάστηκε, με σκοπό να αποκωδικοποιήσει πληροφορίες εγκεφαλικών κυμάτων και εν συνεχεία να τις αποστείλει σε έναν υπολογιστή, χωρίς να απαιτείται λεκτική επικοινωνία ή κάποια κίνηση.
Όπως αναφέρουν, τα εν λόγω τσιπ, θα μπορούν να βοηθούν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή να χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγικούς σκοπούς όπως το gaming.
Ένας υπολογιστής θα διαβάζει τις σκέψεις μας. Μήπως όμως θα μπορεί να… «γράφει» κιόλας;
Ποιός θα μπορεί να κρύψει ακόμα και τις σκέψεις του, σε περίπτωση που δικτυωθεί σε ένα τέτοιο σύστημα στο μέλλον;
«Ο Brain Talker κάνει την τεχνολογία επαφής υπολογιστή-εγκεφάλου ευκολότερη, καθώς υπόσχεται πολλά για καθημερινή χρήση από πολίτες, όντας φορητός, ευκολοφόρετος και απλούστερος», γράφουν οι εμπνευστές του.
ΦΩΤΟ: pexels -EL.GR
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com