Translate

Αυτό αποφάσισε το Βερολίνο για την Ελλάδα- Τι έρχεται σε λίγους μήνες. vid

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε την Τρίτη πως το Βερολίνο μπορεί να απελάσει αιτούντες άσυλο σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσης στις χώρες αυτές δεν αποτελούν λόγο για
την παρεμπόδιση των απελάσεων!!! Κοντά στις 50.000 από αυτούς, «στοχεύουν» στη χώρα μας!
Μετά και την πρόσφατη είδηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να «αλλοιώσει» το εκλογικό σώμα με λαθρομουσουλμανομετανάστες, πολλοί αναρωτιόνταν πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα.
Το Βερολίνο, όμως μεταδίδει το sputniknews, αποφάσισε μέχρι το 2020 να μας στείλει 50.000 λαθρομετανάστες μουσουλμάνους που διώχνει η Γερμανία και θα πάρουμε εμείς λόγω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων της Αριστεράς.

Την ίδια στιγμή, αποφάνθηκε ότι οι αξιώσεις για απέλαση θα μπορούσαν να απορριφθούν αν ο αιτών ήδη λαμβάνει επικουρική προστασία σε άλλη χώρα της ένωσης.
«Το δικαστήριο βγάζει μια απόφαση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ξέρει την πραγματικότητα που επικρατεί. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά hotspots είναι τραγικές» επισημαίνει στο Sputnik o Γιώργος Τσαούσης, δικηγόρος και πρόεδρος της ένωσης Νομικών μεταναστευτικού δικαίου «IMMIGRATIO». «Πέρα από κάθε ρατσισμό, πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τις ανησυχίες των Ελλήνων. Ας μη θεωρούμε ότι όσοι διατυπώνουν μια κριτική και επιφυλάξεις είναι φασίστες ή ακροδεξιοί», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο το Βερολίνο, έχει ήδη βγάλει την απόφαση, τονίζοντας το ότι οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες που θα πάνε δεν αποτελούν λόγο για την παρεμπόδιση των απελάσεων. Η Γερμανία κοιτάει το συμφέρον της. Θέλει απλά να φύγουν από κει και έψαχνε «αποθήκη», την οποία όπως φαίνεται δυστυχώς βρήκε για τους συγκεκριμένους 50.000, στη χώρα μας.
Ο δικηγόρος Γ.Τσούτσης, συνεχίζει λέγοντας ότι οι οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες της Ελλάδας την κάνουν να μην μπορεί να προσφέρει παραπάνω στο προσφυγικό. «Ωστόσο, πρέπει να είμαστε συνεπείς στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις. Θα μας στείλει πίσω κάποιους ανθρώπους η Γερμανία που έχουν σκοπό να ξαναπάνε σε αυτήν. Θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος».
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε
«Ο κανονισμός του Δουβλίνου προβλέπει μεταξύ άλλων ότι από τη στιγμή που περάσουν από τη χώρα υποδοχής οι αιτούντες άσυλο (όσοι θα έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση στη χώρα υποδοχής) και εφόσον παραμείνουν στη χώρα στην οποία τελικά καταθέτουν την αίτηση για άσυλο τότε πλέον η χώρα αυτή καθίσταται η αρμόδια για να αξιολογήσει τη χορήγηση ασύλου επί της βάσης της πρότασης αυτής. Αν για παράδειγμα κάποιος παραμείνει στη Γερμανία για ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών πλέον η Γερμανία είναι η χώρα που θα πρέπει να αξιολογήσει αυτήν την αίτηση» επισημαίνει ο δικηγόρος.
Ένα επιμέρους πρόβλημα που ο Γιώργος Τσαούσης πιστεύει ότι θα προκύψει είναι ότι θα διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη.
«Αν υποθετικά επισημοποιηθεί το σενάριο ότι η Γερμανία θα μας στέλνει κάθε τόσο από ένα, δύο, τρεις χιλιάδες πρόσφυγες σχεδόν σε καθημερινή βάση θα επικρατήσει πανικός και κοινωνική αναταραχή» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Μετά τη δικαστική απόφαση, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδίσει τη διαδικασία, γιατί βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι σε μια επόμενη σύνοδο κορυφής ή σε χαμηλότερο επίπεδο όπου συζητώνται τα θέματα μετανάστευσης να θέσει θέμα ακόμα και για τροποποίηση του κανονισμού του Δουβλίνου. Εκεί πρέπει να πιέσει η ελληνική κυβέρνηση για διαφοροποίηση» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Που θα πάνε αυτοί οι καινούργιοι 50.000;», αναφέρει.
Έλα ντε! συμπληρώνουμε εμείς.
Το θέμα είναι, σε τι θα δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την Ε.Ε ώσπου να αρχίσουν να έρχονται από τη Γερμανία. Αν δεσμευτεί σε κάτι συγκεκριμένο και μετά έρθει η ΝΔ, θα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα επί αυτού; Είναι σύνθετο το ζήτημα.
Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευτεί υπέρ της πάγιας πολιτικής του, αυτής των ανοιχτών συνόρων. 
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com