Translate

Η νεοεποχίτικη πρωτοβουλία «Γέφυρα» που θα προσπαθήσει να αλλάξει μια για πάντα την Ελλάδα στη Ν.Τ.Π.

Η σημαντική είδηση της ημέρας είναι πως ξεκίνησε η αριστερόστροφη λιμπεραλ πρωτοβουλία «Γέφυρα», η οποία, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», βάζει τον θεμέλιο λίθο στην προσπάθεια σύγκλισης της Αριστεράς με τους διεθνιστές της Σοσιαλδημοκρατίας, του Κέντρου και της Οικολογίας, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω η πολιτική, την οποία πρεσβεύει, να παραμείνει ως βασικό «αντίβαρο» στην όποια δεξιά κυβερνητική πρωτοβουλία.
Μία αριστερή πρωτοβουλία συσπείρωσης των υπέρμαχων της απόλυτης εφαρμογής της Ατζέντας 2030, της πολυπολιτισμικότητας και ενδεχόμενα των αλλαγών συνόρων στην πατρίδα μας. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας ‘των Συντακτών’», στις 12 το μεσημέρι, τα 80- 100 υπογράφοντες την σχετική διακήρυξη και με κεντρική επιδίωξη να έχουν το ρόλο του γεφυροποιού, απευθύνουν προσκλητήριο συμπόρευσης για την συγκρότηση ενός μετώπου που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση.
Στο κείμενό τους μεταξύ άλλων- τονίζουν :
«Σε Ελλάδα και Ευρώπη επείγει να διαμορφωθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα φράξει το δρόμο στο δεξιό- ακροδεξιό μπλοκ και πραγματοποιήσει τις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Επείγει οι προοδευτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τον εναγκαλισμό με την Δεξιά».
(…)
Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα απαλλαγμένο από την παράταιρη συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ, να αναλάβει πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με τους προοδευτικούς πολίτες και τις συλλογικότητες της Κεντροαριστεράς. Καλούμε επίσης το ΚΙΝ.ΑΛΛ και όσες δυνάμεις τοποθετούνται στο φιλοευρωπαϊκό προοδευτικό χώρο να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και «στρατηγικής ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο με βάση προγραμματικές θέσεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου με άξονα τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας τονίστηκε πως η Νέα Δημοκρατία μετατίθεται όλο και προς τα δεξιότερα.
Την πλατφόρμα της »Γέφυρας» υπογράφουν προσωπικότητες όπως:
  •  οι Νίκος Μουζέλης και Αντώνης Λιάκος (χαρακτήρισε ΙΣΤΟΡΙΚΗ την Συμφωνία των Πρεσπών), που αμφότεροι στήριξαν το εγχείρημα της πολιτικής περιόδου του Κ.Σημίτη μέσω του ΟΠΕΚ.
  • Οι Σωτήρης Βαλντέν, Άννα Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Μαχαίρας, Παναγιώτης Παναγιώτου από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς.
  • Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Νίκος Μπίστης (περιβάλλον Γ. Παπανδρέου), η Μαρία Ρεπούση (συνωστισμός της Σμύρνης) και Φωτεινή Σιάνου, πρώην αναπληρώτρια Γ.Γ της ΓΣΕΕ.
  • Στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μην «βαρύνει» το όλον εγχείρημα με το όνομά του, αποφάσισε μετά από καιρό, να δηλώσει πως δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Απλά περιμένει, την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να προσχωρήσει και εκείνος, μιας και ολόκληρο το πολιτικό του περιβάλλον το έχει ήδη κάνει, λαμβάνοντας ως ανταπόδοση  υπουργικές ή άλλες σημαντικές θέσεις.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Οι υπογραφές στο κείμενο της «Γέφυρας»
Πανεπιστημικοί: Κωστής Βαΐτσος, Νίκος Μουζέλης, Σωτήρης Βαλντέν, Θόδωρος Γεωργίου, Τάκης Καφετζής, Παντελής Λαζαρίδης. Αχιλλέας Μητσός, Μαρία Ρεπούση, Θόδωρος Σακελλαρόπουλος. 
Πολιτικοί: Σπύρος Δανέλλης, Νίκος Μπίστης.
Αυτοδιοίκηση: Γιάννης Μπουτάρης, Φώτης Προβατάς, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, Γιώργος Μακρινός.
Απο Κινήσεις Δικαιωμάτων και Διπλωματίας: Κωστής Παπαϊωάννου, Ντόρα Προσομανίδου.
Επιστήμονες: Δημήτρης Φωτόπουλος, Άννα Χατζηγιαννάκη, Ζωή Ακριβούλη, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου.
Συνδικαλισμός: Φωτεινή Σιάννου, Βασίλης Τσιούτρας.
Τέχνη: Κυριάκος Αγγελάκης, Μιχάλης Μητρούσης, Πάνος Χαράλαμπους. 
Δημοσιογράφοι: Παναγιώτης Παναγιώτου, Ελίζα Παπαδάκη.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com