Translate

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι παγκόσμιες εξελίξεις – Σε τι συμφωνούν όλοι μαζί του

«Ζούμε σε μια περίοδο αλλαγών, μεγαλύτερων, βαθύτερων και εντονότερων από αυτών που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων»...
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού Sir Nick Carter κατά την ετήσια διάλεξή του στο Royal United Services Institute, όπως διαβάζουμε στην Huffpost.
Μάλιστα, παρουσίασε μια ζοφερή εικόνα του κόσμου, που θυμίζει, όπως ισχυρίζεται, την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα που οδήγησε στον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Οι διαρκείς αντιπαραθέσεις που παρατηρούνται σταθερά σε όλο τον κόσμο θυμίζουν αυτές της πρώτης δεκαετίας του 20ού αιώνα, την περίοδο των μεγάλων ανταγωνισμών που αποτέλεσαν βασική αιτία για την εκδήλωση του Μεγάλου Πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με την ελληνόφωνη Huffpost, η οποία επικαλείταιIndependent και Telegraph.
Εν συνεχεία έκανε νύξη σε μια σειρά εχθρικών κρατών για την λεγόμενη αριστερόστροφη «Νέα Τάξη» (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
Κατονόμασε την Ρωσία, την Κίνα, μέρος της οποίας, ωστόσο, στηρίζει την Νέα Τάξη, αλλά και το Ιράν, υποστηρίζοντας πως αποτελούν «πρόκληση για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ευημερία».
Θυμηθείτε οπωσδήποτε:
Απειλή όμως συνιστά, σύμφωνα με τον Sir Nick Carter και η «πολεμοχαρής», όπως την ονομάζει, ρητορική του αναδυόμενου λαϊκισμού και εθνικισμού.
Εδώ εννοεί την Εθνική Δεξιά, η οποία, κάθε άλλο παρά λαϊκίζει, καθώς στέκεται αντίβαρο στην ισοπεδωτική, σοβιετικού τύπου, παγκοσμιοποιητική πολιτική, στηρίζοντας την ελεύθερη οικονομία και την εθνική κυριαρχία.
Παρατήρησε επίσης πως διακρίνει μια ανησυχητική άγνοια- ή αδιαφορία-των πολιτών σε ό,τι αφορά θέματα που αφορούν τις διεθνείς- γεωπολιτικές εξελίξεις.
«Βέβαια οι άνθρωποι δεν μελετούν πλέον την ιστορία», ανέφερε, θυμίζοντας μια πρόσφατη έρευνα σε δείγμα 2.000 ατόμων, για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
Ο Carter υπογράμμισε την ανάγκη οι πολίτες να είναι πιο ενημερωμένοι για τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και για τις σύγχρονες απειλές κάνοντας λόγο για ένα νέο είδος πολέμου χωρίς κανόνες, που εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Huffpost, μιλώντας με καθαρά στρατιωτική ορολογία, όπως είπε, «Χώρες όπως η Ρωσία, έχουν μελετήσει όλα τα δυνατά μας σημεία και έχουν επενδύσει πολύ προσεκτικά σε νέες μεθόδους που στοχεύουν στην εκμετάλλευση των αδυναμιών μας: κυβερνοόπλα, βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι cruise, πυρηνικά όπλα περιορισμένης ισχύος (για χρήση κυρίως σε τακτικό επίπεδο), διαστημικά και αντιδιαστημικά όπλα, ηλεκτρονικός πόλεμος, ενοποιημένα συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας, πολλαπλοί εκτοξευτές θερμοβαρικών ρουκετών ψηφιακά συνδεδεμένοι με συστήματα σκόπευσης σε drones, νέες συμβατικές δυνατότητες όπως δύσκολα στον εντοπισμό υποβρύχια, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα.
Κάτι ξέρει ο Carter και δεν αποκλείεται η «κόντρα» Νέας Τάξης και Εθνικής Δεξιάς να οδηγηθεί τελικά στο πεδίο της μάχης, αλλά με όπλα που δεν θα έχουν καμία σχέση όχι μόνο με τον Πρώτο αλλά και με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δείτε την αρχή της ομιλίας του, όσοι γνωρίζετε αγγλικά, από το 4.12: ειδ'αλλως βάλτε το αυτόματο υποτιτλιστήρι του youtube στα ελληνικά!
General Sir Nick Carter will deliver RUSI's 19th annual Chief of the Defence Staff Lecture. 
el.gr με πληροφορίες από την Huffpost
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com