Translate

Σύντομα κοντά μας: Έξυπνες πόλεις, υποθαλάσσια κέντρα δεδομένων και κβαντικοί υπολογιστές vids

Κάθε μέρα που περνάει, κάτι νέο κάνει την εμφάνισή του. Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Την τελευταία δεκαετία, είδαμε πολλά. Έξυπνα τηλέφωνα, γρήγορους υπολογιστές, τάμπλετ, ρομπότ κλπ.
Πλέον ήρθε η ώρα οι πόλεις μας να γίνουν έξυπνες. Με λίγα και απλά λόγια, οι πάντες και τα πάντα θα είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Οι πόλεις μας ήδη έχουν αλλάξει αρκετά, άλλωστε παντού υπάρχει κάποιο Wi-Fi, το οποίο μας επιτρέπει να συνδεθούμε στο διαδίκτυο. Κατά μια έννοια, οι συσκευές που χρησιμοποιούμε αποτελούν προεκτάσεις των σωμάτων μας, αφού κανένας δεν κυκλοφορεί χωρίς το κινητό του για παράδειγμα.

Το υποθαλάσσιο κέντρο δεδομένων, της Microsoft

H Microsoft, αυτό το διάστημα δοκιμάζει κάτι καινούργιο. Σε συνεργασία με μηχανικούς υποβρυχίων, κατάφερε να αποκτήσει ένα υποθαλάσσιο κέντρο δεδομένων, το οποίο έχει ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο.

Ποιος είναι ο σκοπός του εγχειρήματος (σύμφωνα με την Microsoft)

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η εταιρία, το υποθαλάσσιο κέντρο δεδομένων, θα παρέχει υπηρεσίες internet, μέχρι και στο τελευταίο νησί. Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού, ζει σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται κοντά σε θάλασσες.
Εκτός από όλα τα παραπάνω, εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τους Κβαντικούς υπολογιστές. Περισσότερα για τους κβαντικούς υπολογιστές, μπορείτε να μάθετε από τον ερευνητή Χρήστο Ευθυμιόπουλο.
Όπως βλέπουμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Ζούμε μέσα μια νέα πραγματικότητα στην ουσία. Όπως διαβάσατε και παραπάνω στο άρθρο, οι πόλεις μας άλλαξαν και θα συνεχίσουν να αλλάζουν και κάποια στιγμή όλες οι συσκευές θα είναι έξυπνες και θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με τον άνθρωπο.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε και τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξης των υποθαλασσίων κέντρων δεδομένων. Ποιος είναι; Δεν θα πρέπει να υπάρχει άνθρωπος, που να μην έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες internet. Δεν θα πρέπει ούτε ένας να ξεφύγει από το Παγκόσμιο σύστημα δηλαδή.

Επίσης η ανάπτυξη των κβαντικών υπολογιστών, σταδιακά θα καταστήσει άχρηστους τους ανθρώπους. Αν οι υπολογιστές που γνωρίζουμε μας κάνουν να νιώθουμε μειονεκτικά απέναντι τους, σκεφτείτε πως θα νιώθουμε απέναντι σε ένα μηχάνημα που ξεπερνά κατά πολύ σε ταχύτητα, (επεξεργασίας κλπ) τους κλασικούς υπολογιστές.
Με πληροφορίες από τις ιστοσελίδες microsoft.com, naval-group.com και zougla.gr , el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com