Translate

Πόσο τυχαίο; Την ημέρα που ανεβαίνει ο Τσίπρας στη Β.Ελλάδα χαρακτηρίζουν «κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Βαλκανίων» τη Θεσσαλονίκη

Όντας....ανακουφισμένος ο Τσίπρας και το Μαξίμου από τις αποφάσεις των Βρυξελλών για τις συντάξεις, τα βλέμματα στρέφονται στο χαμένο δημοσκοπικό έδαφος της Β.Ελλάδας.
Η Συμφωνία των Πρεσπών κόστισε αρκετές ποσοστιαίες μονάδες στην κυβέρνηση όσο αφορά την Βόρεια Ελλάδα, χωρίς αυτό βέβαια να πτοεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό από το να οργανώσει σειρά ομιλιών στην Θεσσαλονίκη.
Σε λίγη ώρα μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Στην ατζέντα του θα βρεθούν τόσο τα οικονομικά όσο και τα εθνικά θέματα, με την προσοχή να στρέφεται στην κατάλληλη προπαγάνδα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν εντός ολίγου να ακούσουμε ξανά τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στην Θεσσαλονίκη ως «σημείο αναφοράς» των Βαλκανίων.
Δεν θα είναι εξάλλου η πρώτη φορά. Θυμηθείτε τι είχε διαμηνύσει δύο μήνες πριν ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ, αποκαλώντας την Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα των Βαλκανίων»:
Μερικές μέρες μετά την ηχηρή παρέμβαση του «φιλάνθρωπου» δισεκατομμυριούχου , Τζορτζ Σόρος, για το «επαρχία των Βαλκανίων» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), άλλο ένα τσιράκι της Νέας Τάξης στην χώρα μας έσπευσε να προπαγανδίσει κατάλληλα την Συμφωνία των Πρεσπών. 
Και μάλιστα με το παραπάνω.
Ο λόγος για τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη την αποκάλεσε «κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Δυτικών Βαλκανίων», πλέκοντας το εγκώμιο του Α.Τσίπρα:
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και θα ενισχύσει τον ρόλο της ως οικονομική πύλη των Βαλκανίων .
 *Το πως ακριβώς θα ενισχυθεί ο ρόλος της ως «οικονομική πύλη των Βαλκανίων» θα το διαπιστώσει κανείς μεταξύ άλλων διαβάζοντας το άρθρο 13 της Συμφωνίας των Πρεσπών που προβλέπει «έξοδο των Σκοπίων στην θάλασσα» και διεκδίκηση μεριδίου από την ελληνική ΑΟΖ. 
Σας θυμίζουμε τι είχε καταγγείλει πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής , Γιάννης Μανιάτης:
 Ο Αμερικανός πρέσβης, που αναμένεται σήμερα να απρακολουυθήσει την ομιλία Τσίπρα, συνέχισε:
Image result for ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΗ
«Αποτελεί ευκαιρία για να αποκατασταθεί ο ιστορικός ρόλος της Θεσσαλονίκης ως κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των δυτικών Βαλκανίων.
Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα, ο οποίος επέδειξε πολιτικό θάρρος για να προχωρήσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Οι ΗΠΑ θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να την προωθήσουμε. Ενδιαφερόμαστε πολύ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θέλουμε να δούμε να ολοκληρώνεται και να προοδεύσει η ΠΓΔΜ καθοδόν προς τη Συμμαχία, ώστε να ευημερεύσει η ευρύτερη περιοχή»  
 el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com