Translate

Greenpeace προς Α.Τσίπρα: Μπες μπροστά και σταμάτα την εξόρυξη υδρογονοναθράκων – Έρχεται πλήρης εφαρμογή της Ατζέντας 2030

Επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace,

με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους Προέδρους της Αιγύπτου και της Κύπρου, με σκοπό να διευρυνθεί η συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα διασυνδέσεων, υδρογονανθράκων και αγωγών.
Ο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της «οικολογικής οργάνωσης» καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της Μεσογείου και των λαών της από τις επιπτώσεις της «κλιματικής αλλαγής», όπως έχουν ονομάσει «επιστήμονες» την θεωρία της «υπερθέρμανσης», καθώς δεν τους έβγαινε το όλον θέμα με της «θερμοκρασίες (χιονιάδες σε Αφρική, Μέση Ανατολή και όχι μόνο).
 «Απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βιώσιμη γεωργία, προστασία δασικών και θαλάσσιων οικοσυστημάτων, προστασία υποδομών, έξυπνα δίκτυα και διασυνδέσεις, σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας αποτελούν μερικές από τις κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορείτε να αναλάβετε» διευκρινίζει.
«Οι σημερινές δεσμεύσεις των χωρών οδηγούν σε αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου, η οποία συνοδεύεται από τεράστια προβλήματα» τονίζεται στην επιστολή και προστίθεται:
«Η έκθεση (σσ. για την πολυδιαφημισμένη  κλιματική αλλαγή) παρέχει συγκεκριμένες προτάσεις για τις επείγουσες πρωτοβουλίες που καλούνται να λάβουν αρχηγοί κρατών, βιομηχανία και κοινωνία για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας της γης και τα παρελκόμενα καταστροφικά φαινόμενα.
Κύριε πρωθυπουργέ, με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω έρευνα με σκοπό την ανεύρεση και αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων είναι εκτός τόπου και εξαιρετικά επικίνδυνη για την οικονομία και την κοινωνία. Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάνω από το 25% των ήδη γνωστών αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων καταλαβαίνετε πόσο άστοχη θα ήταν η αναζήτηση νέων».
Μαζί με τα κοιτάσματα η Greenpeace ζητά πλήρη εφαρμογή της Ατζέντας 2030 στην Ελλάδα –και όχι μόνο- αναφορικά με την κοινωνία, την γεωργική-βιoμηχανική παραγωγή, δημιουργία δασικών ζωνών, όπου θα περιορίζεται, ενδεχόμενα, απαγορεύεται η ανθρώπινη παρουσία κτλ.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com