Translate

«Ο Τραμπ το είχε πει και έγινε πράξη»: Κοινωνική αναταραχή στο Ιράν vid

Ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει την ηγεσία του Ιράν και είχε δηλώσει ότι θα «πέσει» (η ηγεσία) με πάταγο.

Μάλιστα ο ίδιος ο Ντόλαντ Τραμπ, είχε πει ότι η κεφαλή του Ιρανικού Κράτους δεν ακούει τον λαό και επιμένει να ακολουθεί μια αδιέξοδη πολιτική.

Από ότι φαίνεται κατά μια «διαβολική σύμπτωση» θα έλεγε κανείς, το επιτελείο του Τραμπ μάντεψε σωστά.
Οι Ιρανοί, που είναι εξαντλημένοι από την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα τους και η οποία τροφοδοτεί την οργή για το πολιτικό σύστημα, φοβούνται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά την επαναφορά των κυρώσεων (των ΗΠΑ), σε μια συγκυρία μάλιστα στην οποία το ιρανικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν τα δύο τρίτα της αξίας του σε διάστημα έξι μηνών.
Την Παρασκευή το βράδυ «περίπου 500 διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ένα θρησκευτικό σχολείο, προσπαθώντας να σπάσουν τις πόρτες του και να κάψουν αντικείμενα», μετέδωσε χθες Σάββατο το πρακτορείο Fars, επικαλούμενο τον διευθυντή του σχολείου Ιστεχάντ στην επαρχία Καράζ.
Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις αυτές, όμως τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν τις επιθέσεις που γίνονται εναντίον συμβολικής σημασίας κτιρίων.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν διαδηλώσεις και σε τουριστικές πόλεις, όπως η Ισφαχάν καθώς και η Τεχεράνη.

Μάλιστα ακούγονται συνθήματα όπως «θάνατος στον δικτάτορα».

Το πρακτορείο Fars επιβεβαίωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί ειρηνικές διαδηλώσεις σε «πέντε με έξι πόλεις» κατά των διακοπών στην υδροδότηση, των αυξήσεων των τιμών και της ανεργίας «με 1.000 ως 2.000 διαδηλωτές στους δρόμους».

Όμως, σύμφωνα με το Fars, αυτό αποτελεί συνωμοσία των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας που επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τις οικονομικές εντάσεις στο Ιράν.

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com