Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

Eurasia Group: «Eρχεται κατάρρευση της Ελληνικής Κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές» – Τhink tank γράφει τον… επικήδειο του Πρωθυπουργού vids

Τον… επικήδειο του Πρωθυπουργού γράφει ένα από τα μεγαλύτερα think tank στο κόσμο. Σίγουρα οι ξένοι αναλυτές γνωρίζουν περισσότερα.
Η ανάλυση βγήκε λίγο από τις καταστροφικές φωτιές. Σκεφτείτε τι έχει να ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η οργή των Ελλήνων είναι τεράστια.

Μιλάμε για κυβέρνηση μειοψηφίας, δεν έχουν πλέον την λαϊκή νομιμοποίηση, το επόμενο διάστημα σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι καυτές.
Το δημοσίευμα
Την εκτίμηση ότι η πιθανότητα κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης ή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες παραμένει στο τραπέζι εκφράζει ο Mujtaba Rahman υψηλόβαθμο στέλεχος της Eurasia Group.
«Ένας συνδυασμός εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές κατά τους επόμενους μήνες.
Οι πολιτικοί χειρισμοί σχετικά με τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ διατηρούν στο τραπέζι το σενάριο της κατάρρευσης της κυβέρνησης ή των πρόωρων εκλογών
Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, η επικείμενη σύγκρουση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό της Ρώμης, θα μπορούσε, σε ένα ακραίο σενάριο, να αυξήσει τα ρίσκα για την Ελλάδα» επισημαίνει χαρακτηριστικά, όπως μας μεταφέρει το bankingnews.
Επισημαίνεται ότι το πολιτικό ρίσκο είναι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσπάθεια της για την έξοδο στις αγορές.
Η άλλη πρόκληση είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει, ώστε να μην επιδεινωθεί το κλίμα αξιοπιστίας που έχει δημιουργηθεί ενόψει της εξόδου από το μνημόνιο.
Σε άλλο κόσμο ο Τζαννακόπουλος
Για επικοινωνιακή τυμβωρυχία κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι το βράδυ της Μαύρης Δευτέρας ο πρωθυπουργός δεν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί, παρά τις απανωτές αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες ανθρώπων που είτε μετείχαν στη διάσωση, είτε είναι στελέχη του συστήματος Υγείας. Ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι αυτή την ώρα δεν γίνεται συζήτηση ούτε για ανασχηματισμό, ούτε για «καρατομήσεις».
Με εκτενή αναφορά στα διαδικαστικά για την υλοποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ξεκίνησε η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου προς τους πολιτικούς συντάκτες. Αφού αναφέρθηκε στην πρωινή επίσκεψη – εξπρές του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι για «να είναι έμπρακτη η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή οι διαδικασίες να είναι απλές, χωρίς πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες».
Ηδη γίνεται υλοτόμηση στην π[εριοχή. Από την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, που ανέρχονται σε 3.676, από αυτές 1046 κτίρια κρίθηκαν κόκκινα. Από αύριο οι αποζημιώσεις, που ξεκινούν από 5.000 ευρώ ανά κάτοικο. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται καθημερινά. Θα τεθεί σε λειτουργία ειδική γραμμή για οδηγίες προς τους πολίτες από την ΑΑΔΕ. Η χορήγηση του επιδόματος των 10.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων θα γίνει αυτόματα, και το ίδιο θα γίνει και για το επίδομα των 1.000 ευρώ στα παιδιά των θυμάτων.
tzanakopoulos briefing
Όπως είπε, η διευκόλυνση των πληγέντων μπορεί να είναι και η «μοναδική έμπρακτη συγγνώμη της για τις διαχρονικές ευθύνες της». Ερωτηθείς αν πρόκειται να υπάρξουν παραιτήσεις, ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο αυτή την ώρα θα εξυπηρετούσε μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες, ενώ η συζήτηση περί ανασχηματισμού είναι το τελευταίο που απασχολεί αυτή την ώρα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.
Ο κ.Τζανακόπουλος επιχείρησε να αντικρούσει τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκάλυψαν το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε την ώρα της εθνικής τραγωδίας στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής. «Οι νεκροί δεν κρύβονται. 
Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Βοσνία, την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν ούτερ διασταυρωμένοι, ούτε επιβεβαιωμένοι νεκροί. Μετείχε σε σύσκεψη που κράτησε έως τις 3.30 τα ξημερώματα. Βγήκε στις 12.30 το βράδυ για να πει ότι το μέλημα της κυβέρνησης ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Οταν το διασταυρώσαμε, την ίδια στιγμή, εγώ ενημέρωσα. Οποιος λέει ότι η κυβέρνηση έπαιξε επικοινωνιακά παιχνίδια και έκρυψε νεκρούς, πώς να κρύψεις νεκρούς, υποκινείται από πολιτική σκοπιμότητα και μόνο», ισχυρίσθηκε. «Μας λέτε ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για νεκρούς. Μας λέτε ότι ήρθε για μια φωτιά στην Αττική από το ταξίδι του;», ερωτήθηκε. «Οχι, ήρθε για μια δύσκολη νύχτα».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν δόθηκε εντολή εκκένωσης υποστήριξε ότι ένας οικισμός 15.000 – 20.000 ατόμων θα μπορούσε να εκκενωθεί και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να επιρρίψει ευθύνες.
Γιατί πήγε μόνος στο Μάτι ο πρωθυπουργός
Ο Δ. Τζανακόπουλος υπεραμύνθηκε της επιλογής να γίνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού ουσιαστικά εν κρυπτώ, λέγοντας ότι δεν επεδίωκε επικοινωνιακό σόου, αλλά να μιλήσει με τους πολίτες. «Εμεινε περίπου μία ώρα, ούτε κρυφά πήγε, ούτε τίποτα». Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου του protothema.gr Χρήστου Μπόκα αν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι παραπλανήθηκε ή δεν ενημερώθηκε τις κρίσιμες ώρες, ο Δ. Τζανακόπουλος επικαλέσθηκε τις δηλώσεις του Δ. Μπαλτάκου και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε παραπλάνηση, αλλά «ορθή διαδείριση της κατάστασης» και καταλόγισε «επικοινωνιακή τυμβωρυχία» στα μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλάβει την ευθύνη που διαχρονικά της αναλογεί.
Οταν δημοσιογράφος του επισήμανε και του υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν η παρούσα κυβέρνηση έκανε πολιτική πάνω στους θανάτους από μαγκάλια, έριξε τη μπάλα στην εξέδρα, κάνοντας γενική αναφορά για την οικονομική κρίση και «τη δημοσιογραφία που θέλει ο καθένας να υπηρετεί».
Για τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Γιατί κάνετε αλλαγές στην Πολιτική Προστασία, αν όλα κύλησαν ομαλά; ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το protothema.gr και ο κ.Τζανακόπουλος έκανε ξανά αναφορές στις ακραίες καιρικές συνθήκες και υποστήριξε ότι κανείς δεν είπε ότι έγιναν όλα τέλεια, αλλά έγιναν όλα όσα μπορούσαν να γίνουν. Στη συνέχεια, ισχυρίσθηκε ότι η έμπρακτη ανάληψη πολιτικής ευθύνης έγκειται στο ότι λαμβάνονται μέτρα για την άμεση αποκατάσταση.
Σε ό,τι αφορά τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, ο κ.Τζανακόπουλος ερωτήθηκε αν η κυβέρνηση εμμένει στις αιτιάσεις περί εμπρησμού και παρέπεμψε στο Ανακριτικό της Πυροσβεστικής και την εν εξελίξει έρευνά του. «Από αυτή την κυβέρνηση δεν θα δείτε σενάρια συνομωσίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
πηγη                                                                  επιμέλεια spy
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com