Translate

Τραμπ: «Μπορώ να βγάλω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ – Ο Πούτιν δεν είναι εχθρός μου»

«Οι ΗΠΑ θα βγουν από το ΝΑΤΟ».
Αυτή ήταν η απειλή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ,  προς τους αρχηγούς κρατών της Συμμαχίας, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο
«dpa».Οι χαμηλές αμυντικές δαπάνες πολλών συμμαχικών κρατών, που απέχουν από τον στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις ένοπλες δυνάμεις έχουν προκαλέσει την οργή του Αμερικανού προέδρου, ωστόσο η αιτία πολεμικής ρητορικής κατά των «συμμάχων» των ΗΠΑ, είναι η προσήλωση του Τραμπ στην Εθνική Δεξιά, η οποία λειτουργεί ως αντίβαρο στην παγκοσμιοποίηση.
Ο Τραμπ συμμετέχει από χθες στην διήμερη σύνοδο κορυφής του NATO, στις Βρυξέλλες, όπου ζήτησε τον διπλασιασμό του ετήσιου στόχου αμυντικών δαπανών από το 2% στο 4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ΗΠΑ είναι το μοναδικό μέλος που δαπανά άνω του 3% του ΑΕΠ του στην άμυνα. Ιδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε πιο σκληρή γλώσσα σήμερα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ισπανίας.

Τελικά η απειλή του εισακούσθηκε και οι χώρες συμφώνησαν να  συμβάλλουν περισσότερο. στις αμυντικές δαπάνες της Συμμαχίας, καθώς είναι άδικο, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Αμερικανός Πρόεδρος, να πληρώνουν οι ΗΠΑ το μακράν μεγαλύτερο ποσοστό.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος ερωτηθείς για το αν εξετάζει την αποχώρηση της χώρας του από τους κόλπους της συμμαχίας διευκρίνισε ότι αυτό δεν χρειάζεται να γίνει γιατί, όπως είπε, εξασφάλισε αύξηση 33 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό της συμμαχίας, ποσό που μπορεί να φτάσει κατά τον ίδιο και τα 40 δισ. ευρώ.
«Το ΝΑΤΟ βοηθάει την Ευρώπη περισσότερο από εμάς», πρόσθεσε.
Η απειλή Τραμπ, όπως σχολιάζουν τα ΜΜΕ: «Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια από πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, με δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί τον πυλώνα της ευρωατλαντικής ασφάλειας από την δεκαετία του 1950».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην Ρωσία τον Πούτιν, ενώ απάντησε με έξυπνο τρόπο για την Κριμαία.
Δήλωσε:
«Ίσως τα βρούμε με την Ρωσία. Ο Πούτιν δεν είναι εχθρός μου. Είναι απλά ανταγωνιστής. Τον έχω συναντήσει λίγες φορές. Εγώ αντιπροσωπεύω τις ΗΠΑ, εκείνος την Ρωσία».
«Έχουν χτίσει γέφυρες επικοινωνίας με την Κριμαία. Ο Ομπάμα ήταν υπεύθυνος τότε. Δεν συμφωνώ αλλά τι μπορούμε να κάνουμε τώρα;».
Η κόντρα Εθνικής Δεξιάς και Νέας Τάξης «φουντώνει» 
Αυτή την στιγμή δεν κοντράρεται το ΝΑΤΟ με τις ΗΠΑ, αλλά μόνο με την εθνικοδεξιά κυβέρνηση του Τραμπ, καθώς διατηρούσε άψογες σχέσεις με την προηγούμενη αριστερόστροφη, διεθνιστική πολιτική ομάδα του Μπαράκ Ομπάμα.
Επαναλαμβάνουμε: η κόντρα στον πλανήτη δεν είναι μεταξύ χωρών αλλά μεταξύ δύο κορυφαίων ιδεολογικοπολιτικών μοντέλων:
  • Νέα Τάξη (διεθνισμός, πολυπολιτισμικότητα, υπέρ μεταναστευτικών ισλαμικών ρευμάτων, παγκόσμια κυβέρνηση, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
  • Εθνική Δεξιά (ισχυρό έθνος-κράτος, όχι σε άλλους «μετανάστες», Τραμπ και Πούτιν).
  • el.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com