ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) έκανε συνολική πρόταση για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος φορολογίας εισοδήματος, επισημαίνοντας πως το ισχύον
σύστημα έχει αποτύχει καθώς συνδέεται με υψηλή φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. 
 Και δεν έχει αποτύχει απλά, αλλά χρησιμοποιείται από τους αριστερόστροφους διεθνιστές του πλανήτη και εχθρούς της ελεύθερης οικονομίας, προκειμένου να διαλύσουν την μεσαία τάξη σε κάθε χώρα που «απλώνουν» τα δίχτυα τους, επιβαρύνοντας με φόρους τις επιχειρήσεις και γενικά το ελεύθερο επάγγελμα. 
 Διαλύοντας την μεσαία τάξη διαλύουν τον παραγωγικό ιστό του εκάστοτε κράτους και έτσι οι κοινωνίες φτωχοποιούνται, ανίκανες να αντιδράσουν οικονομικά και ουσιαστικά στις πολιτικές διάλυσής τους. 
 Μεταξύ άλλων, το ΟΕΕ αναφέρει ότι για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση, να μειωθεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή και να τονωθούν τα φορολογικά έσοδα με πιο δίκαιο τρόπο, απαιτείται τομή στην φορολογία εισοδήματος με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, σημαντικά χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και ενισχυμένο και εκπαιδευμένο ελεγκτικό μηχανισμό. 
 Με άλλα λόγια να μειωθεί η φορολογία, προκειμένου να σταματήσει η εξ’ ανάγκης φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή και να εντοπίζονται μόνο οι πραγματικοί φοροφυγάδες παντός καιρού. Βέβαια δεν φτάνει απλά να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές αλλά να καταργηθούν και όλοι οι εξωπραγματικοί πρόσθετοι φόροι και τα παράνομα χαράτσια. 
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα που θα ανοίγονται δουλειές και θα δημιουργούνται θέσεις εργασίας και όχι περιοχή ζητιάνων που περιμένουν επιδόματα από το Κράτος για να περνούν την ώρα τους σαν τους βάτραχους στον βάλτο. Η πρόταση του Επιμελητηρίου, η οποία καταρτίστηκε από τη Φορολογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, απεστάλη στον πρωθυπουργό, στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Φυσικά οι φορολογικοί συντελεστές χρειάζονται περαιτέρω μείωση από αυτή που προτείνει το ΟΕΕ. Στις ΗΠΑ ο «κακός» Τραμπ έριξε την φορολογία στο 15% για όλους και τώρα η Αμερική ανακάμπτει, καθώς είχε διαλύσει την οικονομία της ο αριστερόστροφος Ομπάμα. Επίσης, δεν πρέπει να καταργηθούν τα μετρητά, αλλά να συνυπάρχουν με τις όποιες ηλεκτρονικές συναλλαγές. 
Αποτέλεσμα εικόνας για SLAVE NEW WORLD ORDER gif
 Δείτε τι προβλέπει το ΟΕΕ από την δική του πλευρά και οπτική γωνία. Δεν λαμβάνουμε τις προτάσεις ως απόλυτα σωστές, απλά αντιλαμβάνονται πλέον όλο και περισσότεροι πως η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς την πολιτική μείωσης φόρων, προκειμένου να ανακάμψει. 
 Καθιέρωση ενός ενιαίου συστήματος φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις, με φορολόγηση του καθαρού εισοδήματος (έσοδα-έξοδα) για όλους. Στα έξοδα προτείνεται να υπάγονται όλες οι συναλλαγές που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα (ηλεκτρονικά, μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών) και με μετρητά. Πρέπει, επίσης, να προβλεφθεί και η αυτόματη καταχώρηση στα έξοδα των δαπανών του φορολογούμενου, μέσω των τερματικών POS, χωρίς να είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων. Επί της διαφοράς που προκύπτει, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή που θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να υπάρχει σημαντικό κίνητρο για απαίτηση απόδειξης από τον καταναλωτή. 
Ο συντελεστής πρέπει να υπολογίζεται -ανάλογα με το ύψος του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος- από 22% έως 40%. Επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη σύνδεση των τερματικών POS με τις ελεγκτικές αρχές, με στόχο την αυτόματη καταχώρηση των εξόδων στην καρτέλα του φορολογούμενου. 
Οι αποδείξεις πρέπει να είναι ονομαστικές και με τον ΑΦΜ του καταναλωτή/συναλλασσόμενου σε πληρωμές με μετρητά. Κάθε επιτηδευματίας που διενεργεί λιανικές πωλήσεις τηρεί υποχρεωτικά ταμειακή μηχανή (POS κ.λπ.), η οποία είναι συνδεδεμένη υποχρεωτικά με το TAXISNET και από την κάθε συναλλαγή αποδίδεται αυτόματα στο δημόσιο ταμείο ο ΦΠΑ που αναλογεί. 
Στον ΦΠΑ προτείνεται ενιαίος κύριος συντελεστής 20%, χαμηλός συντελεστής 10% και κατάργηση του ενδιάμεσου 13%. Για τον συντελεστή του 24% προτείνεται η μείωσή του στο 20%, ενώ οι κατηγορίες με συντελεστή 13% και 6,5% μεταφέρονται στο 10%.
 Επίσης, θα πρέπει να συνεχίσουν να απαλλάσσονται από την επιβολή ΦΠΑ (μηδενικός ΦΠΑ), αγαθά και υπηρεσίες όπως προβλέπονται στο άρθρο 22 του Ν.2859/2000, όπως ισχύει σήμερα και να εξετασθεί η απαλλαγή από ΦΠΑ αγαθών-υπηρεσιών κοινωνικού σκοπού (περιπτώσεις με συντελεστές κάτω του 6,5%). 
Τέλος, επιβάλλεται να ισχύσει ο μειωμένος συντελεστής κατά 30% για τις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, όπως προβλέπεται στο άρθρο 120 της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ενέργειες της Φορολογικής Διοίκησης για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την άμεση επίλυση των φορολογικών υποθέσεων, ατομικών και εταιρικών, με τη διεύρυνση του μητρώου των ελεγκτών, με διασταυρώσεις και άντληση πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικών διασυνδέσεων. Η αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών υπηρεσιών θα επιφέρει έσοδα στο κράτος, αλλά παράλληλα θα συμβάλει και στην προσέλκυση επενδύσεων. Το ΟΕΕ εκτιμά ότι αυτές οι προτάσεις θα φέρουν τα εξής αποτελέσματα: 
 – Ισχυρό κίνητρο για αύξηση της έκδοσης νόμιμων παραστατικών (αποδείξεις/τιμολόγια), που θα φέρουν στην επιφάνεια «κρυφά εισοδήματα».
 – Η αποκάλυψη πρώην «κρυφών εισοδημάτων» θα αυξήσει το ΑΕΠ, βελτιώνοντας όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη, θα αυξήσει το φορολογητέο εισόδημα, θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από ΦΠΑ. 
– Η αποκάλυψη και φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων θα καταστήσει πιο δίκαιο το φορολογικό σύστημα, θα μειώσει την ανάγκη λήψης μέτρων εις βάρος μόνο των συνεπών φορολογουμένων, θα μειώσει την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. 
– Η μείωση της φοροδιαφυγής και η αύξηση των εσόδων θα δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών στο άμεσο μέλλον.