Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ονομάζουν «παράδεισο» τo πρώτο πλωτό νησί-κράτος, μία νέα φυλακή των ανθρώπων vid


Η αρχή γίνεται στην Γαλλική Πολυνησία, με στόχο την δημιουργία μίας ανεξάρτητης πλωτής πόλης.
Με γνώμονα την…κλιματική αλλαγή και τις βιώσιμες
ανθρώπινες κοινωνίες, η πρώτη πλωτή πόλη-κράτος θα αποτελεί γεγονός σε 4 χρόνια από σήμερα, τοποθετημένη στην Γαλλική Πολυνησία στον Νότιο Ειρηνικό.

 Μάλιστα η κατασκευή της πλωτής πόλης αναμένεται να αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2019 και ήδη το 2022 θα φιλοξενήσει τους πρώτους εκατοντάδες κατοίκους της.
Το έργο αναμένεται να κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Daily Mail, και χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή του PayPal ,Peter Thiel.
Παράλληλα πίσω από την μελέτη, κατασκευή και οργάνωση της πλωτής πόλης-κράτους βρίσκεται το Ινστιτούτο «The Seasteading».
Αναμένεται να διαθέτει δομές με πράσινες στέγες καλυμμένες με βλάστηση, οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες με υλικά που προέρχονται από τον Νότιο Ειρηνικό, μαζί με ανακυκλωμένο μέταλλο και πλαστικό.
Μάλιστα οι ιθύνοντες της κατασκευής αυτής, δείχνοντας πόσο στα σοβαρά δουλεύουν το εγχείρημα της πρώτης πλωτής πόλης-κράτους, έχουν ήδη αρχίσει και διαβουλεύονται τρόπους και θέματα διακυβέρνησης.
Όταν ολοκληρωθούν οι διάφορες περιβαλλοντολογικές και οικονομικές μελέτες, προκειμένου να εκτιμηθεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος, η Γαλλική Πολυνησία θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο «The Seasteading» για να αναπτύξει ένα «ειδικό πλαίσιο διακυβέρνησης».
Το εν λόγω Ινστιτούτο εμφανίζεται πολύ…σιγουρο για την απήχηση που θα έχει το πλωτό αυτό νησί:
«Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια ολόκληρη αγορά στην πλωτή πόλη μας σχετική με την στέγαση, τον τουρισμό, την υδατοκαλλιέργεια, την επιχειρηματικότητα κ.α. Θα μπορούσε να υπάρχει επίσης και ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια και φυσικά και νερού».
Ένα ανεξάρτητο λοιπόν «πλωτό κράτος-νησί», βρίσκεται και επίσημα στα σκαριά στα νερά του Ειρηνικού. 
Για άλλους αποτελεί μία…παγκόσμια «πρωτοτυπία», για μερικούς ακόμη ένα «βήμα προς τις πράσινες κοινωνίες» του μέλλοντος.
Οι πλωτές πόλεις-φυλακές πολύ σύντομα θα αποτελούν μία εναλλακτική «λύση» για τους ανθρώπους των τερατουπόλεων. 
Είστε έτοιμοι για αυτά που θα ακολουθήσουν;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισαγγελέας αποκαλεί στο facebook «κομμούνια» και «μειοδότες» Τσίπρα και Παυλόπουλο για το Σκοπιανό! Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Κοντονής!

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ
Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αντεισαγγελέα Εφετών ο οποίος φέρεται να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της

Βρετανικά ΜΜΕ: Η Αυστρία απειλεί να θέσει βέτο στη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Ένας απρόσμενος σύμμαχος στο «πρόσωπο» της Αυστρίας. 
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές

Νίμιτς: Είμαστε μια Οικογένεια, είμαστε….μια χώρα!! Εμείς του λέμε: Μπεχαλόμ

Ο υπάλληλος της Νέας Τάξης κ.Νίμιτς, από τις Πρέσπες δήλωσε κάτι που πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο από τους δημοσιογράφους.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ vid

Πραγματικά σκηνές πρωτοφανείς εκτυλίχτηκαν το Σαββάτο καθώς ένα οργισμένο πλήθος επιτέθηκε με χαρακτηριστικές φράσεις κατά του αρχιεπισκόπου

Ηρθαν F-35 σε Κρήτη-Α.Μεσόγειο – Βροχή από AIM-120 και Rafael Python-5 – «Πακέτα» ελληνικών F-16 με ισραηλινά F-16I, F-15I, F-35I Adir

Ήρθε σε Κρήτη-Α.Μεσόγειο η Ισραηλινή Αεροπορία με το F-35 Adir να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στην περιοχή σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τα

Τρίβει τα χέρια του ο Τζ.Σόρος για την συμφωνία της ''Μακεδονίας'' – Μήνυμα Μόσχας σε Σκόπια: «Τα λάθη έχουν συνέπειες»

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και ξεπήδησαν από το πολύκροκο αυγό της τα διάφορα κρατίδια, μεταξύ των οποίων και τα

7spynews on facebook


ενεργό link