Translate

ΑLERT - Απαντες σε πολεμική ετοιμότητα: Σε συναγερμό οι Ισραηλινές ΕΔ – Ρωσία σε ΗΠΑ: «Hρεμα, μην βιάζεστε» – Ιράν σε Τραμπ: «Σας περιμένουμε»


Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην μεγάλη κόντρα  μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ,  με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ  Νετανιάχου να ακυρώνει τα σχέδια του για επίσκεψη στον Πούτιν στη Μόσχα την Τετάρτη..ημέρα εορτασμού της
νίκης κατά του άξονα με την διεξαγωγή μεγαλειώδους παρέλασης   .
Πληροφορίες , οι οποίες δεν επιβεβαιώνεται  αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός ενδέχεται να σχεδιάζει να χτυπήσει στο συριακό έδαφος τους Ιρανούς μαζί με  αμερικανικά αεροσκάφη  του αεροπλανοφόρου USS HARRY TRUMAN .
Σε πολύ μεγάλο αναβρασμό ευρίσκονται όλοι στο Ισραήλ, θέτοντας σε ύψιστη ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις , μετά τις απειλές των Ιρανών για «αντίποινα» λόγω των επιθέσεων  του Ισραήλ στην Συρία πριν μερικές εβδομάδες, ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την συμφωνία για τα πυρηνικά με την Τεχεράνη, ερχόμενες όμως σε πλήρη αντίθεση με την  ΕΕ για το θέμα αυτό . 
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, δήλωσαν οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες στους New York Times ώρες πριν  από την εξαιρετικά «καυτή»  απόφαση του Αμερικανού Προέδρου στις 12 Μαΐου 2018.
Σύμφωνα με τους διπλωμάτες αυτούς  ο Τραμπ πάντα ήθελε να αποχωρήσει από  τη συμφωνία με το Ιράν, αλλά μέχρι τώρα ήταν πεπεισμένος ότι δεν υπήρχε βιώσιμη εναλλακτική λύση.
Αυτό του είχε αναφέρει τόσο ο αποπεμφθέντας πρώην σύμβουλος του σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας H.R. McMaster όσο και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson. Ωστόσο, και οι δύο αντικαταστάθηκαν με τον John Bolton και τον Mike Pompeo, δύο «γεράκια» της αμερικανικής πολιτικής που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια  .
Την ίδια στιγμή,  οι  ισραηλινές ένοπλες  δυνάμεις τέθηκαν σε ύψιστη ετοιμότητα ενώ ανακοίνωσαν την άμεση έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων στα δυτικά της περιοχής της Γαλιλαίας, και στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ με πολυάριθμες δυνάμεις.
Η άσκηση προσομοίωσης ιρανικής επίθεσης στην ουσία ξεκίνησε χθες αργά και θα συνοδεύεται από πραγματικά  πυρά .
Σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό, οι στρατιωτικές ασκήσεις θα διαρκέσουν και σήμερα όλη τη νύχτα.
Την ίδια στιγμή η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προετοιμάζεται πυρετωδώς για πιθανά σενάρια στα οποία οι πιλότοι της ενδέχεται να συναντήσουν τις επόμενες εβδομάδες εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Το κύριο μέλημα της IAF είναι πιθανές  αεροπορικές επιδρομές με ακρίβεια στοχεύοντας σε  βάσεις εντός συριακού εδάφους όπου εδρεύουν ιρανικοί πύραυλοι Fateh-110 .
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προετοιμάζεται για το λόγο αυτό για πιθανή εναέρια επίθεση από ιρανικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους χρησιμοποιώντας βλήματα ακριβείας , σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού τύπου.
Τα  ισραηλινά αεροσκάφη έχουν ως ύψιστη αποστολή να αποτρέψουν την Τεχεράνη από μια τέτοια επίθεση.
Ο φόβος των Ισραηλινών αξιωματούχων είναι το  Ιράν να χρησιμοποιήσει επίσης σιιτικές πολιτοφυλακές στη Συρία, οι οποίες  με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ να υλοποιήσουν επιθέσεις ακριβείας εναντίον βόρειας στρατιωτικής βάσης του Ισραήλ  σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις στην αεροπορική βάση T-4  κοντά στο Homs, οι  οποίες αποδόθηκαν στο Ισραήλ.
Αν ένα τέτοιο σενάριο γίνει πραγματικότητα  ακόμη και με μικρού ή μεσαίας κλίμακας ιρανικούς πυραύλους και έχουμε την αντίδραση των αντιαεροπορικών συστημάτων σιδερένιος θόλος  ή  σφενδόνας του Δαβίδ , τότε θα πάρουμε μια γεύση για το τι πρόκειται να έρθει στην περιοχή εφόσον η αντιπαράθεση υπερπηδήσει τα » εσκαμμένα» .
Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται « πολύ ζεστά» για ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο μπορεί να εμπλέξει σε μεγάλη ένταση ολόκληρη την Α.Μεσόγειο
Το προαναφερθέν σενάριο έχει ληφθεί υπόψη σε όλες σχεδόν τις ασκήσεις που διεξάγονται στις βάσεις των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων και δυνάμεων αεράμυνας και περιλαμβάνει τη διαχείριση αναχαίτισης ιρανικών πυραύλων  ή drone-kamikaze  που θα στοχεύουν απευθείας σε βάσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας . 
«Μήνυμα» Πούτιν σε Τραμπ για το Ιράν:
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην λάβουν βιαστικές αποφάσεις όσον αφορά στην συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αποχώρηση τους από την συμφωνία. «Καλούμε τις ΗΠΑ να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην λάβουν βιαστικές αποφάσεις, να μην καταδικάσουν την συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα RBK.
Τι λέει η Ρωσία για Τραμπ – Ιράν
Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ μπορούν να αποχωρήσουν από την συμφωνία «με διάφορους τρόπους».
«Μπορούν απλώς να αποχωρήσουν από την συμφωνία, δηλώνοντας ότι η χώρα τους δεν θεωρεί ότι σχετίζεται με την συμφωνία. Μπορεί να μην ανανεωθεί το καθεστώς άρσης των αμερικανικών κυρώσεων» διευκρίνισε ο Ριαμπκόφ.
«Η τελευταία περίπτωση αφορά τις κυρώσεις εκείνες, οι οποίες είχαν παγώσει με προεδρικά διατάγματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» δήλωσε ο Ριαμπκόφ
«Αυτό προφανώς μπορεί να είναι και το περιεχόμενο της απόφασης την οποία θα ακούσουμε σήμερα το βράδυ» υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ προσθέτοντας ότι «ωστόσο προειδοποιούμε την Ουάσιγκτον να μην προβεί σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, επειδή θα συνιστούσαν άμεση παραβίαση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν θεωρεί ότι το Ιράν βρίσκεται σε πορεία κατασκευής πυρηνικών όπλων.
Φρουροί της Επανάστασης: «Δεν φοβόμαστε τον Τραμπ»
«Το έθνος μας δεν φοβάται τις κυρώσεις των ΗΠΑ ούτε μια στρατιωτική επίθεση. Οι εχθροί μας, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής, του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ. του Ισραήλ) και των συμμάχων τους στην περιοχή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν έχει προετοιμαστεί για τα χειρότερα σενάρια και απειλές» είπε ο Χοσεΐν Σαλαμί, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.
Επίσης, ο γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν Αλί Σαμχανί προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα τηρήσει «παθητική» στάση αν οι ΗΠΑ αποσυρθούν από τη συνθήκη που υπέγραψαν το 2015.
«Δεν θα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ αν η JCPOA (η διεθνής συμφωνία) καταρρεύσει από την επίθεσή τους (…) Δεν θα παραμείνουμε απαθείς αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν μια αντιπαράθεση με το Ιράν», τόνισε. 

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com