Μαζικές μεταφορές στις ελληνικές ακτές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών: Από τη νότια Κρήτη μέχρι τη Λέσβο

 Μαζικές μεταφορές στις ελληνικές ακτές παράνομων μεταναστών: Από τη νότια Κρήτη μέχρι τη Λέσβο
Συνεχίζεται κανονικά και με αυξημένους ρυθμούς η μεταφορά μουσουλμάνων εποίκων-''μεταναστών'' από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές από σκάφη του ΛΣ και της
FRONTEX, τόσο στο Αιγαίο όσο και από τη Μεσόγειο γενικότερα. 
 Στην πρώτη περίπτωση από ξύλινο ψαροκάικο το οποίο βρισκόταν νότια του νομού Ηρακλείου και στο οποίο επέβαιναν 45 αλλοδαποί άγνωστης προέλευσης στάλθηκε ειδοποίηση στο ΛΣ μέσω κινητού τηλεφώνου στον αριθμό 112, όπως προβλέπει η πάγια διαδικασία, για την άμεση μεταφορά τους στις ελληνικές ακτές. 
 Οι επιβαίνοντες αλλοδαποί αφού έδωσαν την ακριβή θέση που βρίσκονταν απαίτησαν άμεση μεταφορά στην Κρήτη όπως και ρυμούλκηση του σκάφους. 
 Το ΛΣ και χωρίς χρονοτριβή έστειλε τρία πλωτά σκάφη όπως και .ένα αεροσκάφος της FRONTEX στα νότια παράλια του νομού και κατόπιν οδηγιών των αλλοδαπών εντόπισε το αλιευτικό με 45 άτομα, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε στους Καλούς Λιμένες. 
 Οι αλλοδαποί αφού πρώτα δώσουν τα στοιχεία τους στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι για να εγκατασταθούν σε περιοχή της επιλογής τους. 
 Την ίδια ώρα στο ανατολικό Αιγαίο αυτή τη φορά σκάφη του ΛΣ προχώρησαν στη μεταφορά στις ακτές της Λέσβου 81 συνολικά αλλοδαπών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάστηκε η ειδοποίηση για παραλαβή και μεταφορά μέσω του αριθμού 112 καθώς οι αλλοδαποί έφτασαν με δικά τους μέσα μέχρι την περιοχή του αεροδρομίου. 
 Στο πρώτο συμβάν στη μεταφορά τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης και λίγο πριν προχωρήσει σε άσκηση απόβασης πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
 Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. προέβη στη μεταφορά των ανωτέρω στο λιμένα Μυτιλήνης, πριν προλάβουν οι ίδιοι να αποβιβαστούν με ίδια μέσα. 
 Επίσης, στη μεταφορά σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', για την διεκπεραίωση παράνομων μεταναστών από τις τουρκικές στις ελληνικές ακτές. 
 Συγκεκριμένα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε συνεργασία με το ανωτέρω πλωτό εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, η οποία ήταν έτοιμη να αποβιβάσει βάσει πάγιας διαδικασίας αλλοδαπούς. 
 Το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στη μεταφορά των ανωτέρω στον οικείο λιμένα.