Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "Λύκαινα" που στοχεύει να χτυπήσει τον Ερντογάν - Η ακτινογραφία του νεοσύστατου ανθελληνικού κόμματός της

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η γυναίκα με τα πολλά παρατσούκλια: "Σιδηρά Κυρία", "Τουρκάλα Μαρίν Λεπέν", "Γκρίζα Λύκαινα" ή "Asena" (Λύκαινα), μεταξύ άλλων.Η "Λύκαινα" που στοχεύει να χτυπήσει τον Ερντογάν - Η ακτινογραφία του νεοσύστατου ανθελληνικού κόμματός της

Η 61 ετών Μεράλ Ακσενέρ θα σταθεί απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν στις 24 Ιουνίου που θα διεξαχθούν οι πρόωρες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.
Μοναδικός προεδρικός υποψήφιος του σχηματισμού που συνήφθη ανάμεσα στο κόμμα του AKP και το υπερεθνικιστικό κόμμα MHP, στο πλαίσιο μιας εκλογικής συμμαχίας, ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2003, πρώτα ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια, από το 2014, ως αρχηγός του κράτους, θα διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία με ενισχυμένες εξουσίες, βάσει μιας συνταγματικής αναθεώρησης που υιοθετήθηκε πέρυσι με δημοψήφισμα.
Και έχει λόγους για να φοβάται. Πριν από λίγες μέρες η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) της Τουρκίας έδωσε το "πράσινο φως" στο νεοσύστατο "Καλό Κόμμα" (Iyi) της Ακσενέρ -το οποίο προήλθε από τη διάσπαση του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κόμματος ΜΗΡ- να συμμετάσχει στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.
Η Ακσενέρ θεωρείται σοβαρή απειλή για τον Ερντογάν όχι επειδή αναμένεται να εξασφαλίσει μεγάλο ποσοστό, αλλά γιατί αν καταφέρει, όπως προβλέπεται, να ξεπεράσει το 10%, τότε μπορεί να ανακόψει την πορεία του προς τον απόλυτο θρίαμβο, τον οποίο ο ίδιος επιδιώκει.
Η Ακσενέρ δεν αποφεύγει τους αγώνες. Όταν ο στρατός επιχείρησε το 1997 να ανατρέψει την κυβέρνηση, εκείνη εναντιώθηκε στο κίνημα. Ένας στρατηγός απείλησε μάλιστα να καρφώσει την νεαρή τότε βουλευτή "σε έναν πάσσαλο και να τον τοποθετήσει έξω από το υπουργείο".
Γεννημένη στη Σμύρνη το 1956, αυτοπροσδιορίζεται ως πιστή μουσουλμάνα. Εγγονή μεταναστών που έφθασαν στην Τουρκία από την Ελλάδα με την ανταλλαγή πληθυσμών, έχει διδακτορικό στην Ιστορία και εργάστηκε ως λέκτορας μέχρι το 1995 που εξελέγη στο κοινοβούλιο με το συντηρητικό Κόμμα του Ορθού Δρόμου.
Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών μεταξύ 1996 και 1997, όταν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί καθώς η στρατιωτική ηγεσία πέτυχε τη διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον ισλαμιστή πρωθυπουργό Νετσμετίν Ερμπακάν. 

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια σχετικά εύκολη νίκη στον Ερντογάν στον πρώτο γύρο των εκλογών αλλά μια σκληρή αναμέτρηση, εντός του περιθωρίου σφάλματος, στον δεύτερο γύρο αν βρεθεί αντιμέτωπος με την Ακσενέρ.
"Προηγουμένως, όταν όλα ήταν στον αέρα, ήμουν η πρώτη που δήλωσα την υποψηφιότητά μου απέναντι στον Ερντογάν. Το έχω πει από την αρχή της διαδικασίας ότι στον πρώτο γύρο όλοι θα πρέπει να ψηφίσουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους. Αλλά στον δεύτερο γύρο, για το καλό της δημοκρατίας μας και της χώρας μας, η αντιπολίτευση θα πρέπει να αφήσει κατά μέρους τις κόντρες και να υποστηρίξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, όποιος και αν είναι αυτός. Αυτές οι εκλογές είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία της χώρας μας", λέει η Ακσενέρ.
"Το να υπάρχει ένας μόνο επικεφαλής της Τουρκίας θα έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Η δημοκρατία δυσλειτουργεί στην Τουρκία και πρέπει να την αποκαταστήσουμε, όπως και το κράτος δικαίου και τη δικαστική εξουσία...". 
Ο κίνδυνος για την Ελλάδα: Οι Γκρίζοι Λύκοι  
"Η Τουρκία είναι μια κυρίως δεξιά χώρα. Από το 1950 και μετά που στο τουρκικό πολιτικό σύστημα εισήχθησαν στοιχεία πολυκομματισμού, η αριστερά έχει κυβερνήσει μόνο για 17 μήνες", λέει ο Σονέρ Κάγκαπτεϊ, ο διευθυντής του τουρκικού ερευνητικού προγράμματος στο Washington Institute και συγγραφέας της βιογραφίας του Ερντογάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
"Το κόμμα της θα αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση, τουλάχιστον έναν μεγάλο πονοκέφαλο για τον Ερντογάν εκ δεξιών του".
Αυτό όμως προϋποθέτει ότι η Ακσενέρ θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την υπερεθνικιστική και ρατσιστική ιστορία των πολιτικών της προγόνων --μια βαριά κληρονομιά που έχει οδηγήσει σε συσχετισμούς του "Καλού της Κόμματος" με την άνοδο των λαϊκιστικών, αντιμεταναστευτικών κομμάτων στην Ευρώπη, κάτι το οποίο αρνείται η ίδια.
Η ανθελληνική ακροδεξιά οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, επισήμως η νεολαία του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, έγινε γνωστή ως παραστρατιωτικός βραχίονας του MHP κατά τη δεκαετία του 1970, όταν δολοφονούσε αριστερών φρονημάτων ακαδημαϊκούς και μαχόταν τόσο κατά του PKK όσο και αριστερίστικων ομάδων.
Ευθύνονται για δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και πραξικοπηματικού τύπου επιχειρήσεις και σύμφωνα με -περισσότερο ή λιγότερο επίσημες- αναφορές των τουρκικών αρχών, οι Γκρίζοι Λύκοι, ο "ανεπίσημος στρατιωτικός βραχίονας" του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, έχουν προβεί σε 694 παραστρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις μεταξύ 1974-1980.
Η ιδεολογία της οργάνωσης βασικά είναι ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία. Η οργάνωση έχει οργανώσει συλλαλητήρια κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και επιθέσεις εναντίον Κούρδων στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη.
Χαρακτηρίζεται επίσης και από το μένος κατά οτιδήποτε ελληνικού.
Η "Σιδηρά Κυρία" της Τουρκίας θα χρειαστεί να δώσει σκληρή μάχη για να τους πείσει σε έναν πιθανό δεύτερο γύρο των προεδρικών και δεν έχει κάνει πολλές δηλώσεις για τις προσπάθειες επίλυσης του κουρδικού ζητήματος προτιμώντας να μιλάει με γενικούς όρους για την αναγκαιότητα διατήρησης της εθνικής ταυτότητας παράλληλα με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Και για την ανδροκρατούμενη πολιτική σκηνή στη χώρα της, η Ακσενέρ έχει δηλώσει το εξής: "Τώρα ήρθε η ώρα για εκείνους, τους άνδρες στην εξουσία, να νιώσουν τον φόβο".       πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θεσσαλονικιός έφτιαξε ιδιωτικό άρμα μάχης! Τρελή πρόταση από Αμερικανό – Τι απάντησε ο ίδιος vid

Ένα άρμα μάχης, πιστό αντίγραφο ανάλογου άρματος του γερμανικού στρατού που επιχείρησε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατασκεύασε ένας ταλαντούχος και

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ξεκίνησε: Σε πλήρη ισχύ οι ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία εναντίον του Ιράν – Βομβάρδισαν ιρανικό α/α σύστημα «Bavar-373» ;

Το Ιράν θα παλέψει πολύ, ώστε να «κρατήσει την οικονομία του ζωντανή», αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν «πρωτοφανή οικονομική πίεση στην Τεχεράνη»,δήλωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Ένας Πόλεμος στο Διάστημα Έχει Ήδη Ξεκινήσει και Φαίνεται από την Γη (video).

Ένας Πόλεμος στο Διάστημα Έχει Ήδη Ξεκινήσει
και Φαίνεται από την Γη
Ένα παράξενο video, έφτασε στα χέρια της dailystar.co.uk και της express.co.uk, στο οποίο υπάρχει καταγεγραμμένο υλικό από ένα συμβάν στον ουρανό της

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ HD ( 1966 ) - FULL MOVIE ( ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ - ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ )

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Δημήτρης Παπαμιχαήλ                                           

Μαριάννα Κουράκου
Αλέκος Τζανετάκος
Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Νικήτας Πλατής
Τζόλυ Γαρμπή
Νίκος Φέρμας
Πέτρος Λοχαΐτης
Ντόρα Αναγνωστοπούλου
Γιώργος Λουκάκης
Γιάννης Κωστής
Άρτεμις Πιπινέλη
Νίκος Σταυρίδης

ΣΕΝΑΡΙΟ:
Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης
(από τη θεατρική κωμωδία των σεναριογράφων "Ένας Έξυπνος Βλάκας")

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Κώστας Καραγιάννης

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ένας ερωτευμένος και έξυπνος νέος καταφέρνει να μπει στην επιχείρηση του μελλοντικού πεθερού του με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να παντρευτεί την κόρη του.

Η ταινία Ο Εξυπνάκιας προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1966 και έκοψε 365.488 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 117 ταινίες. Στην ταινία τραγουδούν ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Βίκυ Μοσχολιού και ο Πάνος Τζανετής.

Simon Parkers...Μην ακολουθήσετε το φως μετά θάνατον....vid

Παρά την διαδεδομένη φράση και διδαχή "πήγαινε προς το φως", η παρότρυνση εδώ είναι να μην πάτε. Πρέπει να αρχίσετε να το συνειδητοποιείτε. Να μάθετε για την παγίδα

STRATEGO: Η μεγαλύτερη κινητοποίηση εν καιρώ ειρήνης: 40.000 ΝΑΤΟϊκοί στα ρωσικά σύνορα – Οι ΗΠΑ μεταφέρουν Stryker με α/α συστήματα στην Ευρώπη

Κινήσεις που προμηνύουν εξελίξεις στην ευρωπαϊκή χερσόνησο έχουμε από πλευράς ΗΠΑ με την αθρόα μετακίνηση διαμορφωμένων τεθωρακισμένων οχημάτων Stryker με αντιαεροπορικά συστήματα,

7spynews on facebook


ενεργό link