Translate

Ο Τραμπ μετατρέπει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα σε γιορτή, αλλά όχι για τη Νέα Τάξη

Ο Τραμπ μετατρέπει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα σε γιορτή, αλλά όχι για τη Νέα Τάξη
Μετράμε αντίστροφα πλέον για την ημερομηνία-σταθμός όπου θα ξεκινήσει και επίσημα η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ αβίβ στα Ιεροσόλυμα.

Όντας ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως «πρωτεύουσα του Ισραήλ», το γεγονός της μεταφοράς πρόκειται να γιορταστεί δεόντως από τον Λευκό Οίκο.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να μην παραστεί ο ίδιος στο εβραϊκό κράτος, αλλά θα στείλει μία μεγάλη αντιπροσωπεία από «επιφανείς Αμερικανούς αξιωματούχους» και την κόρη του , Ιβάνκα Τραμπ.
Την αμερικανική αποστολή επίσης θα πλαισιώνουν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο γαμπρός του Τραμπ,Τζάρεντ Κούσνερ.
Γνωρίζοντας την σημασία του εγχειρήματος αυτού, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποστείλει ένα ολιγόλεπτο βίντεο, ανοίγοντας ουσιαστικά εξ αποστάσεως την πρεσβεία στα Ιεροσόλυμα. 

Στήθηκαν οι πρώτες πινακίδες για το «ιστορικό γεγονός»

Εδώ και μέρες έχουν αρχίσει και στήνονται οι πρώτες πινακίδες που αναγράφουν πλέον με αγγλικά , εβραϊκά και αραβικά τις οδηγίες για την Αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. 
                                                                                                   Η σημασία της μεταφοράς αυτής για το εβραϊκό κράτος είναι τόσο μεγάλη που στην σχετική τελετή θα παραστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 
Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε νεώτερη παρέμβασή του χαρακτήρισε την μεταφορά της πρεσβείας ένα "ιστορικό γεγονός", γνωρίζοντας καλά πως με αυτή του την κίνηση γίνεται το πρώτο βήμα για την αναγνώριση των Ιεροσολύμων ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και όχι ως «παγκόσμια πρωτεύουσα» που ονειρεύονται στα Ηνωμένα Έθνη.
«Νομίζω ότι είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός».
Τα τσιράκια της Νέας Τάξης, τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού, από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαϊου θα έχουν άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσουν, καθώς μαζί με την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα, ανοίγει ο δρόμος και για άλλες χώρες (όπως η Ρουμανία) που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μεταφορά των δικών τους πρεσβειών. 
Θυμίζουμε πως προ ημερών ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους είχε αποκαλύψει πως τουλάχιστον 6 χώρες σκέφτονται σοβαρά να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στα Ιεροσόλυμα, αναγνωρίζοντάς τα εμμέσως ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 
Ανάμεσά τους είναι οι Γουατεμάλα και Ρουμανία.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com