Translate

TCG Anadolu: Η Άγκυρα επιταχύνει τη ναυπήγησή του - Το θέλει νωρίτερα σε Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο vids

Αποτέλεσμα εικόνας για TCG Anadolu gifΣτις αρχές του 2019 πρόκειται να γίνει η καθέλκυση του τουρκικού αεροπλανοφόρου όπως έγινε γνωστό σήμερα κάτι που σημαίνει πως το
τουρκικό σκάφος θα ενταχθεί στο τουρκικό Ναυτικό αρκετά νωρίτερα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για  ένα καθαρά επιθετικής φύσεως σκάφος αφού κύρια αποστολή του είναι η πραγματοποίηση αποβατικών επιχειρήσεων και υποστήριξής τους από αεροσκάφη F-35B και επιθετικά ελικόπτερα.  
Η ναυπήγηση του σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων και ελαφρού αεροπλανοφόρου TCG Anadolu του τουρκικού Ναυτικού που πραγματοποιείται στο ναυπηγείο  Sedef της Κωνσταντινούπολης επιταχύνεται σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.   Ο Metin Kalkavan ο οποίος είναι επικεφαλής του εμπορικού επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι το 90% των προκατασκευασμένων  πλαισίων του σκάφους είναι σχεδόν έτοιμο και αυτό που απομένει είναι η συναρμολόγησή τους στο ναυπηγείο.
«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής τους η ναυπήγηση θα προχωρήσει με γοργά βήματα», είπε.
Ο Kalkavan είπε ότι η ναυπήγηση του πλοίου, το οποίο αποτελείται από 114 τέτοια προκατασκευασμένα πλαίσια θα ενισχύσει σημαντικά το τουρκικό Ναυτικό.
«Θα είμαστε μόλις το 10ο κράτος στον κόσμο που θα διαθέτει τέτοιου είδους σκάφος και να σημειωθεί πως υπάρχουν μόνο 5 με 6 κατασκευαστές στον κόσμο που μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο έργο», πρόσθεσε.
Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε το TCG Anadolu ως ένα «σκάφος επιθετικών επιχειρήσεων» .
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις το ελαφρύ αεροπλανοφόρο που κατά 68% προέρχεται από τουρκικές βιομηχανίες θα καθελκυστεί τον Φεβρουάριο του 2019.
«Μετά από αυτό θα ολοκληρώσουμε τις δοκιμές και θα το παραδώσουμε» είπε, αναφέροντας το συνολικό κόστους στο 1 δισ.€.
Το TCG Anadolu is θα έχει συνολικό μήκος 232 μέτρων, πλάτος 32 και ύψος 55 μέτρων. Έχει πλήρωμα 261 άνδρες και θα μπορεί να μεταφέρει δύναμη μέχρι 913 Πεζοναύτες46 άρματα τύπου Leopard 2 και αμφίβια αποβατικά σκάφη, μέγιστη  ταχύτητα τους 21 κόμβους, υπηρεσιακή 15 με την οποία έχει αυτονομία 9.000 ναυτικά μίλια.
Η τουρκική έκδοση προβλέπεται ότι θα φέρει 6-8 μαχητικά τύπου F-35B, τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα τύπου T-129 ATAK, οχτώ μεταφορικά ελικόπτερα, δύο ελικόπτερα S-70B Seahawk, καθώς επίσης και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com