Translate

Oι Στρατηγοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ...εξαρτάται από το τελικό σχέδιο της ΝΤΠ


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Στρατηγοί μας. Η τουρκική προκλητικότητα οξύνεται στο μέγιστο από τον Εβρο έως την Κυπριακή ΑΟΖ, με την ελληνική πλευρά και
συγκεκριμένα την Κυβέρνηση να μην δίνει τις ορθές απαντήσεις προς την Αγκυρα. Ταυτόχρονα στέλνουν και το δικό τους μήνυμα για την σημερινή επέτειο. Καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της χώρας μας να διαβάσουν προσεκτικά τις τοποθετήσεις τους.
Η Τουρκία πλέον έχει ξεφύγει. Με αιματοκύλισμα, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί θέλει να ξανακάνει την Τουρκία μεγάλη ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.
Μιλώντας σε σχεδόν ανατριχιαστικό ύφος και ανεβάζοντας στα ύψη την ένταση των… πολεμικών ιαχών του, προς πάσα κατεύθυνση ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στη Σαμψούντα, περιέγραψε το όραμά του για το πώς θα ξαναγίνει «μεγάλη».
«Την μεγάλη ισχυρή Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε και ζωές!» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ορμώμενος από την πρόσφατη κατάληψη της περιοχής του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους συμμάχους τους, Σύρους αντάρτες.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης με κείμενό του στην εφημερίδα Real News θέτει στο τραπέζι τέσσερις προτάσεις για να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο η τουρκική επιθετικότητα.
• Πολιτική ομοψυχία και εξάλειψη της πολιτικής ή -κατά το ηπιότερο κομματικής ιδιοτέλειας
• Ίδρυση μικρού και ευέλικτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για σύνθεση αξιόπιστης κατάστασης με ταυτόχρονη κατάργηση των εσωτερικών επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων,πληροφοριών κλπ και συμμετοχή άριστων χειριστών και επαϊόντων.
•Άμεση και ειλικρινής συνεργασία μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών, Άμυνας, ΕΥΠ για ενιαία εκτίμηση της κατάσταση, ενιαία φωνή και σενάρια πρόβλεψης (τραυματική η προσωπική εμπειρία του γράφοντος).
• Συμμετοχή όλων μας στη “συνολική άμυνα” της πατρίδας -όχι παρτίδας- για απόκτηση αξιόπιστης αποτροπής.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com