Translate

Ελληνοτουρκικά: Είναι πολλά τα λεφτά

Τα Ελληνοτουρκικά παίρνουν μια άλλη διάσταση όπως φαίνεται.
Οι Τούρκοι είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι καλοβλέπουν τα εδάφη μας και τον ενεργειακό μας
πλούτο.  
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα μεγάλο «ΑΛΛΑ»:
Σύμφωνα με την Καθημερινή, λόγω της αυξημένης Τουρκικής προκλητικότητας αλλά και λόγω της ανατροπής της ισορροπίας των δυνάμεων (η Τουρκία μας έχει ξεπεράσει), φαίνεται ότι επιταχύνεται η λήψη ορισμένων αποφάσεων, όπως η αναβάθμιση των 85 F-16.
Ο πρωθυπουργός πρόσφατα συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών, η οποία ανέρχεται στο 1,1 δις.ευρώ.
Με λίγα λόγια βλέπουμε ότι τα ελληνοτουρκικά μας αναγκάζουν να προσχωρήσουμε σε μια αναβάθμιση η οποία όπως διαβάσατε παραπάνω, θα κοστίσει πολύ ακριβά. Βέβαια είναι λογικό ότι χρειάζονται αναβαθμίσεις αλλά είναι επίσης λογικό να σκεφτούμε ότι δεν είναι τυχαίες οι συγκυρίες.
Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι είναι «πολλά τα λεφτά» και σίγουρα η ΕΑΒ αλλά και η Lockheed Martin θα ωφεληθούν αν τελικά προχωρήσει η συμφωνία που διαβάσατε παραπάνω.
Η μεγάλη απορία
Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο δαπανώνται πάρα πολλά χρήματα για την Άμυνα της χώρας. Αφού λοιπόν οι Έλληνες πληρώνουν τόσα πολλά χρήματα, γιατί δεν βλέπουν αυτά τα χρήματα να έχουν αντίκρισμα;  Οι Τούρκοι κρατάνε ομήρους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και εμείς απαντάμε με.....ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ!
Παρακάτω θα δείτε (ενδεικτικά) ένα πίνακα με τις στρατιωτικές δαπάνες (προηγούμενων χρόνων), όπως είχε δημοσιευθεί στην Καθημερινή

Οι Τούρκοι μας ταπεινώνουν συνεχώς και εμείς δεν απαντάμε κατάλληλα.
Είναι ξεκάθαρο ότι κανένας πολίτης δεν νιώθει ασφαλής, άρα για ποιο λόγο πληρώνουμε;
Όπως είναι λογικό κανένας δεν κατηγορεί το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά είναι λογικό όταν βλέπουμε να συμβαίνουν «Σημεία και τέρατα», να έχουμε κάποιες απορίες.                                                               πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com