Translate

Τουλάχιστον «ξεδιάντροπη» η στάση του ΝΑΤΟ για τα Ίμια - Το «μήνυμα» από τις Βρυξέλλες


Έκκληση να αποφευχθεί η… κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που προκλήθηκε μετά τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο,
απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Διαβάζουμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:
Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων που είχε με τους υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας και ότι ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό του εμβολισμού πλοίου του Λιμενικού.
«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν στο τηλέφωνο και απευθύνω έκκληση να συνεχιστούν οι επαφές έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, να μειωθούν οι εντάσεις και να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση», είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες είναι «πολύτιμοι σύμμαχοι». «Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν πραγματικά προβλήματα και η κλιμάκωση της διαμάχης και της έντασης μεταξύ τους», υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ.
Σχόλιο el.gr:

Αυτή πρέπει να είναι η τοποθέτηση του ΝΑΤΟ ή να εγκαλέσει την Τουρκία και να την αναγκάσει να αποσυρθεί από ελληνικό ζωτικό χώρο, καθώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο;
Αυτές είναι οι διαβεβαιώσεις που πήρε ο υπουργός, Πάνος Καμμένος, για «νουθεσία» της Τουρκίας;
Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων, που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας υπουργός επέστησε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προσοχή των Στόλτεμπεργκ και Μάτις στις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς με τις οποίες «αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών». Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, επίσης, «στους ναυτικούς χειρισμούς των Τούρκων που έφτασαν στο σημείο να εμβολίσουν πλοίο του Λιμενικού» τονίζοντας ότι προσεγγίζουν «το όριο της ανεκτικότητας».
«Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο γγ του ΝΑΤΟ έχουν πλέον μια πλήρη εικόνα, διαφορετική από αυτή που δίνει η Τουρκία. Ότι δεν πρόκειται δηλαδή για ατύχημα, αλλά πρόκειται για μια προκλητική στάση και πράξεις από τη μεριά της Τουρκίας» ανέφερε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Αυτά όλα πάντως δεν αποτυπώνονται στις επίσημες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα από τις Βρυξέλλες. Αντίθετα δείχνουν πως η «ουδέτερη» στάση του ΝΑΤΟ μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά «ύποπτη».
Θα επαναληφθεί η ιστορία της Κύπρου; NAI...        πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com