Translate

Πρώην αντιπρόεδρος του Facebook: «Δεν το καταλαβαίνετε αλλά προγραμματίζεστε ώστε να καταστρέψετε την κοινωνία!»


Ο Chamath Palihapitiya, πρώην αντιπρόεδρος του Facebook, προκάλεσε τις εντυπώσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά τις οποίες τα social media «διαβρώνουν τα βασικά θεμέλια του τρόπου συμπεριφοράς των ανθρώπων».
Είπε ότι το Facebook δημιουργεί έναν ατέρμονα κύκλο «αντιδράσεων» κοινωνικής επιβεβαίωσης παρέχοντας στους ανθρώπους μία μικρή δόση ντοπαμίνης κάθε τόσο ….δηλαδή κάθε φορά που κάποιος δέχεται ένα like ή ένα σχόλιο για κάτι που ανέβασε.
«Αυτός ο βραχυπρόθεσμος κύκλος παροχής ντοπαμίνης μέσω των κοινωνικών «αντιδράσεων» (like,σχόλια κλπ) που δημιουργήσαμε …καταστρέφει τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας.» είπε ο Chamath Palihapitiya.
Δήλωσε επίσης ότι αισθάνεται ενοχές για τη δημιουργία εργαλείων που «διαλύουν τον κοινωνικό ιστό».
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του το Νοέμβριο στο «Graduate School of Business» του Στάνφορντ, ο Palihapitiya επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Δεν το καταλαβαίνετε αλλά σας προγραμματίζουν… όμως τώρα πρέπει να αποφασίσετε πόσα είστε διατεθειμένοι να παραχωρήσετε, πόση από τη διανοητική σας ανεξαρτησία». Επίσης, υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν θέλει να υφίσταται προγραμματισμό και για το λόγο αυτό δεν χρησιμοποιεί αυτή την «αηδία» και δεν επιτρέπει ούτε στα παιδιά του να το χρησιμοποιούν.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Τελικά πόσοι είναι τόσο έξυπνοι ώστε να καταλάβουν τη σημασία όσων είπε ο πρώην αντιπρόεδρος του Facebook ώστε να πάψουν να ζουν για ένα ασήμαντο like , έναν ανεπαίσθητο μίνι-οργασμό , που θα τους «επιβεβαιώσει» κοινωνικά ;Πρώην αντιπρόεδρος του Facebook: «Δεν το καταλαβαίνετε αλλά προγραμματίζεστε ώστε να καταστρέψετε την κοινωνία!»
Πρώην αντιπρόεδρος του Facebook: «Δεν το καταλαβαίνετε αλλά προγραμματίζεστε ώστε να καταστρέψετε την κοινωνία!»2

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com