Translate

Νετανιάχου και Λίμπερμαν προς Shoïgou στις συναντήσεις τους στο Ισραήλ: θα πάρουμε στρατιωτικά μέτρα κατά Ιράν, Χεζμπολλά που ενεργούν επί συριακού εδάφους…


To Iσραήλ δεν θ΄αφήσει το Ιράν να φυτευθεί στρατιωτικά στη Συρία δήλωσε την Τρίτη ο Benyamin Netanyahou στο ρώσο Υπ.Άμυνας Sergeï Choïgou σε συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ.Ο Netanyahou
επιβεβαίσωσε την ανατίθεσή του στην ιρανική παρσουσία στη Συρία ενώ προειδοποίησε την Τεχεράνη για μια ενδεχόμενη εγκαθίδρσυση μιας στρατιωτικής της βάση στη Συρία και τις απόπειρες μεταφοράς όπλων στη Hezbollah μέσω Δαμασκού όπως διατείνεται το Ισραήλ. « Το Ιράν οφείελιε να καταλάβει ότι το Ισραήλ δεν θ΄αφήσει να γίνει αυτό  » είπε σύμφωνα με ανακοινωθέν του γραφείου του.i24news.tv 17.10.17
Le ministre de la Défense Avigdor Liberman, à droite, et son homologue russe Sergueï Choïgou, avec des vétérans de l'armée israélienne à la Kirya, à Tel Aviv, le 16 octobre 2017. (Crédit : Ariel Hermoni/ministère de la Défense)
Ο ρωσικός τύπος αναφέρει ότι ο Σοιγκού για τη συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του που είχε χθες  δήλωσε ότι  »θα ήθελα να συζητήσω ξεχωριστά οτιδήποτε αφορά τη Συρία.Η επιχείρηση βαίνει προς ολοκλήρωση.Υπάρχουν βέβαια πολλά θε΄ματα που απαιτούν επείγουσες λύσεις και διευθετήσεις για τιος προοπτικές μιας περαιτέρω ανάπτυξης της κατάστασης στη Συρία.
Σε αυτές της συνθήκες της αυξανόμενης τρομοκρατικής δραστηριότητας στον κόσμο η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι ενωμένη στη μάχη κατά αυτού του κακού. » Οι συζητήσεις με το Λίμπερμαν  »θα βοθήσουν στην βέλτιστη αλληλοκατανόηση και θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση των φιλικών δεσμών ανάμεσα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και αυτών του Ισραήλ.
Σύμφωνα με το timesofisrael ο Avigdor Liberman είπε τη Δευτέρα στο Sergueï Choïgou, ότι το Ισραήλ θα πάρει στρατιωτικά μέσα κατά του Ιράν και των ομάδων που υποστηρίζει αν αποπειραθούν ν΄αναπτυχθούν κατά μήκος των συροισραηλινών συνόρων.
« Δεν θ΄αναμειχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε Ιράν και Hezbollah να μεταμορφώσουν το συριακό έδαφος σε επιχειρησιακή βάση κατά του Ισραήλ είπε ο Liberman στο Choïgou.Δεν θα επιτρέψουμε την μεταφορά προηγμένων όπλων από το Ιράν μέσω της Συρίας ή του Λιβάνου. » Ο Liberman είπε στο ρώσο ομόλογό του ότι το Ισράηλ αντιδρά με  « υπευθυνότητα κι αποφασιστικότητα » στη Συρία.
dimpenews.com

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com