Translate

Προειδοποίηση Ρώσων ειδικών: Πολύ κοντά στη δημιουργία μιας νέας Αυστροουγγαρίας εναντίον της Ε.Ε.!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκτίμηση τόσο από γεωπολιτικής, όσο και από ιστορικής πλευράς έκαναν Ρώσοι ειδικοί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της περίφημης «Λέσχης Valdai», παρουσία του προέδρου Πούτιν. Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι η νίκη του "Τσέχου Τραμπ", Αντρέι Μπάμπις, αλλά και η ανάληψη πρωθυπουργίας από τον Σ. Κουρτς στην Αυστρία, εγείρουν το ζήτημα των μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων που μπορούν να επηρεάσουν την ανατολική Ευρώπη.

Η περιοχή, που ιστορικά ανήκε στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, πέτυχε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική της ολοκλήρωση, όμως ψυχολογικά παραμένει αποκομμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη, συνεχίζοντας λίγο-πολύ την πολιτική της πάλαι ποτέ κραταιάς αυτοκρατορίας. Η αρχή έγινε με τον Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, η αντιμεταναστευτική και συντηρητική πολιτική του οποίου απηχούσε στην ιδεολογία των πολιτών των γειτονικών κρατών.
Η στροφή της Βιέννης προς την συντηρητική, αντιμεταναστευτική πολιτική μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη. [Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αυστρία] «για την Ουγγαρία είναι καλό, πολύ ωφέλιμο» δήλωσε στο «RIA Novosti» ο πολιτικός επιστήμων Gábor Stier, ο οποίος θεωρεί ότι μία ολοένα και μεγαλύτερη ένωση των χωρών της κεντρικής Ευρώπης, ακόμα και με την μορφή της Ε.Ε., θα αποτελέσει "ανάχωμα" στην "προοδευτική" πολιτική των Βρυξελλών.
«Αυτό ενισχύει τις δικές μας θέσεις απέναντι στις Βρυξέλλες. Εάν ο προηγούμενος Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν έκανε κριτική στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν για τη στάση του προς τους μετανάστες, τώρα βλέπουμε μια άλλη κατάσταση. Ο νέος καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς υποστηρίζει ότι αυτός και όχι ο Όρμπαν ήταν ο πρώτος που άρχισε να κλείνει τα σύνορα».
Ο Stier θεωρεί ότι μετά τις εκλογές η Αυστρία μπορεί να υποβάλλει αίτημα για να γίνει μέλος στην Ομάδα Βίσεγκραντ. «Δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο ακόμη, αλλά οι φωνές από την Βιέννη ακούγονται εδώ και καιρό. Λόγω της βαρύτητας της οικονομίας της η Αυστρία μπορεί να γίνει ηγέτης της Βίσεγκραντ. Ωστόσο είναι πιθανές και οι εντάσεις. Σήμερα είναι η Πολωνία είναι αυτή που διεκδικεί την ηγεσία της ομάδας, και δεν είναι σαφές πώς θα εκλάβει τις αξιώσεις των Αυστριακών».
«Οι αυστριακές επενδύσεις στα εδάφη της πρώην αυτοκρατορίας είναι πολύ μεγάλες, και σε μερικές περιπτώσεις προηγούνται κατά πολύ αυτές των άλλων χωρών» λέει ο ειδικός επί του θέματος της «Λέσχης Valdai» Gerhard Mangott, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Ίνσμπουργκ.                                           ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com