Translate

Ξέρουν ποιοι είστε, πως είστε και τι κάνετε ανά πάσα στιγμή vid (sta paparia mas!!)

Στον δρόμο για το παγκόσμιο κράτος, η υψηλή τεχνολογία αποτελεί θεμέλιο λίθο στην υποταγή κάθε "ελεύθερης φωνής" αλλά και στην εξοικείωση των ανθρώπων με την νέα αφιλόξενη εποχή. Το εγχείρημα αυτό δεν είναι καινούργιο, ωστόσο στις μέρες βλέπουμε πως
γιγαντώνεται και επεκτείνεται σε διάφορες πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Το λεγόμενο "face recognition" , παρότι βρίσκεται εδώ και πάνω από μία δεκαετία στο προσκήνιο, εντούτοις δεν είχε μέχρι πολύ πρόσφατα να διεισδύσει σε απολύτως ευαίσθητους τομείς της καθημερινότητάς μας. 
Η τεχνολογία ωστόσο προχωράει, δυστυχώς όχι πάντα προς το όφελος των ανθρώπων. 
Στην Κίνα, για παράδειγμα, μπορείτε ήδη να χρησιμοποιήσετε το πρόσωπό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και να πραγματοποιήσετε την ανάληψη ATM. Μάλιστα σε ορισμένα από τα προαναφερθέντα μέρη, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι υποχρεωτική!
Στην Ευρώπη, τα ξενοδοχεία υψηλής τεχνολογίας και οι έμποροι λιανικής πώλησης το χρησιμοποιούν για να αναγνωρίσουν τους πελάτες διασημοτήτων για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν ειδική μεταχείριση. Τα αυστραλιανά αεροδρόμια εγκαθιστούν ένα σύστημα που επιτρέπει στους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να περνούν μέσα από την ασφάλεια χωρίς διαβατήρια - και τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου αρχίζουν να εμφανίζονται και στους αερολιμένες των ΗΠΑ.
Το μεγάλο ερώτημα είναι: "Ποια πρόκειται να είναι η συνέχεια;"
Η τεχνολογία αυτή, υποστηρίζουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, από τη στιγμή που ακόμη και τα ίδια δίδυμα, μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους όταν εφαρμόζεται αυτό το είδος τεχνικής. 
Μάλιστα ο καθηγητής Lyndon Smith αναπτύσσει ένα σύστημα που πιστεύει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα εισιτήρια τρένων. Και...μαντέψτε, θα βασίζεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου!
Όπως και το νέο iPhone, η νέα επαναστατική εφαρμογή χρησιμοποιεί υπέρυθρη σάρωση για να αναγνωρίζει τα μοτίβα των χαρακτηριστικών του προσώπου και στη συνέχεια τα συγκρίνει με μια βάση δεδομένων με γνωστά μοτίβα προσώπου. Ο Smith πιστεύει ότι το σύστημα θα λειτουργήσει καλά σε καταστήματα και τράπεζες, καθώς και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.
"Όπου κι αν πάτε στον κόσμο , θα μπορούσατε, αντί να μεταφέρετε μια κάρτα γύρω με ένα PIN και όλη αυτή η πολυπλοκότητα, απλά απλά χρησιμοποιήστε το πρόσωπό σας", λέει. Η τελευταία φράση του Βρετανού καθηγητή περικλείει και όλο το..."τυρί" που το παγκόσμιο κράτος έχει βάλει στη γωνία για την ανθρωπότητα. Την "φάκα" όμως ποιοι την έχουν προσέξει;       πηγη
                                                        

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com