Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

WikiLeaks: «Η CIA υποκλέπτει τα οπτικά και φωνητικά στοιχεία από κάμερες & μικρόφωνα σε PC & laptops»!

Ο ιστότοπος WikiLeaks έρχεται να ταράξει για άλλη μια φορά τα νερά καθώς δίνει στην δημοσιότητα το μυστικό project της CIA με την κωδική ονομασία «Dumbo». Είναι ένα υπολογιστικό πρόγραμμα το οποίο
μπορεί να χακάρει συσκευές όπως κάμερες και μικρόφωνα τα οποία χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα των Windows της Microsoft.
Το πρόγραμμα έχει επίσης την δυνατότητα να καταστρέφει και να διαφθείρει αρχεία βίντεο όπως αναφέρουν τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει.
Τα WikiLeaks έδωσαν στην δημοσιότητα τα αρχεία αυτά μέρος της σειράς τους «Vault 7» που φέρνει στο φως τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η CIA για να χακάρει ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα αναφέρουν ότι η τεχνολογία προοριζόταν για χρήση εντός ενός ειδικού τμήματος της CIA, του Κέντρου Ψηφιακών Πληροφοριών, σε περίπτωση που αυτό έπεφτε παραβιαζόταν.
«Το «Dumbo» μπορεί να εντοπίσει, ελέγξει και να χειριστεί συστήματα παρακολούθησης και ανίχνευσης στον υπολογιστή-στόχαστρο που χρησιμοποιεί τα Windows της Microsoft», σύμφωνα με τα έγγραφα. 
Ένα από τα πρώτα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το WikiLeaks και γίνεται αναφορά για το «Dumbo» χρονολογείται από τις 25 Ιουνίου 2012. Το έγγραφο αναφέρει ότι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου προγράμματος ζητούνται από ειδικό τμήμα της CIA «για την αποτροπή συστημάτων οικιακής ασφαλείας που μπορεί να αναγνωρίσουν αξιωματικούς ή να αποτρέψουν επιχειρήσεις».
Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί «κατευθείαν από από ένα στικάκι USB» σύμφωνα με τις οδηγίες για το πρόγραμμα που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα WikiLeaks την Πέμπτη. Το έγγραφο υποδεικνύει ότι το USB πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το μηχάνημα για να μπορεί το «Dumbo» να λειτουργήσει: «για να διατηρηθεί το αρχείο καταγραφής το USB με το «Dumbo» πρέπει να μείνει συνδεδεμένο στο σύστημα καθ’ όλη την διάρκεια της επιχείρησης».
«Οι καταχωρήσεις της καταγραφής έχουν επισήμανση επικεφαλίδας ως καλή, κακή, ή απλά ενημερωτική», σημαίνουν οι οδηγίες για το πρόγραμμα. 
Τα παρακάτω δείχνουν ένα απόσπασμα:
Μπορεί να αναγνωρίζει εγκατεστημένες συσκευές όπως κάμερες και μικρόφωνα, τοπικά συνδεδεμένα ή ασύρματα (μέσω Bluetooth ή Wi-Fi) ή ενσύρματα δίκτυα και μπορεί να αποκλείσει κάθε χρήση των συσκευών αυτών συμπεριλαμβανομένων της καταγραφής και παρακολούθησης.
Ένας οδηγός χρήσης από τον Ιούνιο του 2015 τονίζει την ικανότητα του «Dumbo» να μπορεί να βάζει σε σίγαση μικρόφωνα, να απενεργοποιεί τους προσαρμογείς δικτύου και να αναστέλλει την εγγραφή καμερών. Το πρόγραμμα ενημερώνει τον χειριστή του για όλα τα αρχεία στα οποία οι διαδικασίες αυτές γράφονταν ενεργά, έτσι ώστε να είναι επιλεκτικά αλλοιωμένες ή διαγραμμένες.
Τα WikiLeaks τονίζουν ότι με την διαγραφή ή τον σωστό χειρισμό των εγγραφών ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί ψεύτικα — ή να καταστρέφει αληθινά — αποδεικτικά στοιχεία με την εισβολή στην συσκευή.
Τα έγγραφα αναφέρουν ότι το «Dumbo» λειτουργεί σε περιβάλλον 32bit Windows XP, Windows Vista και νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος των Windows, αλλά δεν υποστηρίζεται για 64bit Windows XP ή για εκδόσεις Windows πριν από τα XP.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ vid

Ρώσοι επιστήμονες δείχνουν ότι η Ανταρκτική δεν είναι αυτό που μας λένε Όλοι έχουμε ακούσει για αυτή την ήπειρο ακραίες θεωρίες! Η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο. Είναι σχεδόν ακατοίκητη από ανθρώπους, με πληθυσμό μόνο μερικών χιλιάδων επιστημόνων που έχουν δημιουργήσει επιστημονικές βάσεις. Οι θαρραλέοι επισκέπτες, που είχαν το θάρρος να επισκεφθούν αυτό το μέρος, ανταμείφθηκαν με ένα μαγευτικό τοπίο και μια μοναδική εμπειρία. Αλλά πρόσφατα, ανακαλύψαμε ότι όλα όσα γνωρίζουμε για την Ανταρκτική μπορεί να φαίνονται λανθασμένα … Κατά τη γνώμη της Ρωσίας, αυτό που πραγματικά διακυβεύεται διατηρήθηκε απόλυτα μυστικό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τη ρωσική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μιλήσει γι ‘αυτό! Τώρα η Ανταρκτική έχει απαγόρευση και οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να κρατήσουν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη άκρως απόρρητη. Οι επιστήμονες από τη Ρωσία ανακάλυψαν ένα καινούργιο θανατηφόρο-φονικό πλάσμα με την ονομασ…

Πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την μεσαία τάξη σε απατεώνες! Γιατί δεν καταγγέλλουν επωνύμως και με στοιχεία αλλά συκοφαντούν γενικώς;

ΤΟ τελευταίο διάστημα δίνει και παίρνει μια νέα ορολογία, που έχει εισβάλλει για τα καλά στην δημόσια σφαίρα: ο στρατηγικός κακοπληρωτής!

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ 2017-ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ vid

Τα έθνη που πέρασαν το ψήφισμα των ενοποιημένων εθνών κατά του Ισραήλ θα κριθούν πολύ σύντομα από τον Θεό. Αυτό θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο να καταλάβουν, διότι