Translate

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα


Πανηγυρίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επειδή η κυβέρνηση μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατάφερε να περάσει τον Ρουβίκωνα και έτσι να βάλει στο στόχαστρο δεκάδες χιλιάδες λεγόμενους ‘στρατηγικούς κακοπληρωτές’, οι οποίοι κάνουν χρήση μιας άτυπης ασυλίας, από τη στιγμή που ούτε το δημόσιο ούτε οι τράπεζες κινούνται σε βάρος τους. Για να δούμε όμως είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η FAZ ή μήπως οι Γερμανοί βλέπουν μόνο ότι θέλουν να δουν.
Αν μπείτε για παράδειγμα στις ηλεκτρονικές πωλήσεις ακινήτων των τραπεζών δεν θα δείτε καμμιά θαλασσοδανεισμένη βιλάρα σεσημασμένου λαμόγιου, δεν θα δείτε πολυτελείς βίλες χρεοκοπημένων στο Πανόραμα Βούλας για παράδειγμα, ούτε στις ακριβές περιοχές του λεκανοπεδίου, αλλά κάτι χρέπια, αγροτεμάχια και διαμερίσματα της συμφοράς γι αυτά που τραγουδούσε ο Νίκος Ξανθόπουλος.
(Πιο κάτω το σκληρό πορνό).
Από τον Ian Ford
Στην Ελλάδα τερματίζεται αυτές τις μέρες ένα ακραίο φαινόμενο, ενδεικτικό από τη μια πλευρά, των δυσκολιών για τη μεταρρύθμιση της χώρας και από την άλλη για το γεγονός ότι κάτι που έμοιαζε αδύνατο είναι τελικά εφικτό, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της με τίτλο: «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα»: «Αυτό το καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν να εισπράττουν χρέη πολιτών, με κινητή και ακίνητη περιουσία, φθάνοντας ακόμα και μέχρι τους πλειστηριασμούς.
Με αφετηρία τον περιβόητο νόμο Κατσέλη σχεδόν κάθε πολίτης ήταν σε θέση να αναστείλει την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων. Σύμφωνα με ελληνικές τράπεζες το 20% των κόκκινων δανείων βρίσκεται στα χέρια ‘στρατηγικών κακοπληρωτών’, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 10 δις. Ο αριθμός των κακοπληρωτών αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, μιας και όταν το αριστερό κόμμα βρίσκονταν αντιπολίτευση επικροτούσε τέτοιου είδους τακτικές.
Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών, γράφει η FAZ
Στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων. Ο σχετικός νόμος πέρασε από την ελληνική βουλή, ισχύει από τον Μάιο και τερμάτισε τον Ιούνιο την απεργία των συμβολαιογράφων. Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών.
-Περάσαμε τον Ρουβίκωνα, λέει ένας τραπεζικός στην Αθήνα.
Το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση όπως του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φτιάξει γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς, είναι ίσως για κάποιους ειρωνικό, δεν παύει ωστόσο να είναι και λογικό και συνεπές. Σε τελική ανάλυση ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως εκεί».
Αυτά γράφει με μπόλικη δόση σαρκασμού η FAZ για την αριστερή κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου με special guest star τον Παύλο Πολάκη αρπάζει τα σπίτια των κακοπληρωτών της Δραπετσώνας και της Κοκκινιάς, (στην πραγματικότητα κατάσχει και βγάζει στον πλειστηριασμό τα σπίτια φτωχών ανθρώπων όπως η μάνα του Αλέξη Τσίπρα), παραμένουν ανέγγιχτες οι βίλες των  διεφθαρμένων επιχειρηματιών μητιαρχών, οι οποίοι κατασπάραξαν δις ευρώ θαλασσοδάνεια και αντί να τα επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους τα έκαναν προσωπικό πλουτισμό, τα μετέφεραν σε εξωχώριους λογαριασμούς και απέκτησαν τεράστια ακίνητη περιουσία.
Ολος αυτός ο συρφετός των λαμόγιων κρύβεται πίσω από την ασυλία των ανωνύμων εταιριών και εξακολουθεί να απολαμβάνει την κλεμμένη πολυτέλεια ενώ τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι αδύναμοι πολίτες.
Μπορεί ο Τσίπρας να γελοιοποίησε τους έτσι κι αλλιώς γελοίους καναλάρχες σέρνοντάς τους στη Βουλή αλλά από εκεί και πέρα πάπαλα.
Παρότι εξακολουθούν να χρωστάνε δις ευρώ θαλασσοδάνεια η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε τροχονόμο των νταβατζήδων ολιγαρχών και των ξιπασμένων στελεχών τους, τα οποία πληρώνονται με τα θαλασσοδάνεια που εξοφλεί για λογαριασμό τους ο Ελληνας φορολογούμενος.
Το να αλλάζουν χέρια τα κανάλια και οι εφημερίδες από νταβατζή σε νταβατζή αλλά τα δάνεια να παραμένουν ανεξόφλητα και να καλούνται να τα πληρώσει η μάνα του Αλέξη Τσίπρα δείχνει το μέγεθος της ξιπασμένης Κολομβίας της Ευρώπης αλλά και την γελοιότητα των εγχώριων κυβερνήσεων.
Να δώσουμε συγχαρητήρια λοιπόν στον Τσίπρα και τον Καμμένο που κατάφεραν να πάρουν το σπίτι της μάνας του Αλέξη αλλά τα θαλασσοδάνεια των εκμαυλισμένων μηντιαρχών παραμένων απλήρωτα.
Καναλάρχες και μηντιάρχες της συμφοράς οι περισσότεροι από τους οποίους απέκτησαν ΜΜΕ για να πηδάνε ξανθιές τηλεπερσόνες και να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανέγγιχτοι από την κρίση τα μνημόνια και φυσικά από τους πλειστηριασμούς.
Αυτό το κράτος ονειρεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας; Τι θα έχει να πει αύριο στα παιδιά του γι΄αυτή τη ξεφτίλα;
Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν έχουν δικαίωμα από την ιστορία ν αφήσουν τον πόλεμο με τους νταβατζήδες στη μέση ούτε να τα βρουν μαζί τους. Αυτοί οι ξιπασμένοι τύποι χρωστάνε δις ευρώ, κάποιοι μάλιστα δεν έχουν τίποτε στ΄όνομά τους(ενώ αγοράζουν ακόμη και κρουαζιερόπλοια) και αφήνουν στα κορόιδα την εξόφληση των θαλασσοδανείων τους. Περιμένουν μάλιστα κάποιο παραθυράκι του εξωδικαστικού συμβιβασμού για να μην πληρώσουν μία.
Την ώρα λοιπόν που η FAZ σαρκάζει τους πλειστηριασμούς της ελληνικής κυβέρνησης οι Ελληνες ολιγάρχες εξακολουθούν να απολαμβάνουν διαχρονική ασυλία με την σημερινή ελληνική κυβέρνηση μάλιστα να φτάνει μάλιστα στο σημείο να μην τους εκδίδει να δικασθούν σε χώρες που ζητούν την έκδοσή τους.
Την ώρα λοιπόν που ο Τσίπρας παίρνει το φτωχόσπιτο της μάνας του, οι πολυτελείς βίλες των εγχώριων μηντιαρχών εντός και εκτός Ελλάδας παραμένουν ανέγγιχτες και οι ίδιοι τα βράδια απολαμβάνουν την μυκονιάτικη πανσέληνο στην υγειά των κορόιδων.
Στο μεταξύ οι φάκελοί τους παραμένουν στα συρτάρια κάποιων διεφθαρμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης και αναρωτιέται κανείς τι σόι συμβουλές δίνει η Βασιλική Θάνου στον Αλέξη Τσίπρα μια και η Δικαιοσύνη με προκλητικό τρόπο εξακολουθεί να καταδιώκει τη μαρίδα και να αφήνει τους καρχαρίες να σκίζουν τα δίχτυα της.
Τι σόι συμβουλές λοιπόν δίνει η Θάνου (με την πλούσια εμπειρία της) στο Μαξίμου;
Που φαίνεται το έργο της όταν οι νταβατζήδες και οι παράγκες τους οργιάζουν στο χώρο της δικαιοσύνης;
Οταν οι υποθέσεις τους δεν φθάνουν ποτέ στο ακροατήριο;
Οταν μετά από 7 χρόνια μνημόνια οι ίδιοι και οι κλεμμένες περιουσίες τους παραμένουν ανέπαφοι;
Φυσικά ούτε και από τη FAZ περιμένουμε να γράψει αυτές τις αλήθειες μια και κάποιοι από τους εγχώριους επιχειρηματίες-ολιγάρχες είναι διαχρονικά αχυράνθρωποι του γερμανικού κράτους και των γερμανικών πολυεθνικών. Οπως επίσης και οι υπόλοιποι υπηρέτες αμερικανικών, γαλλικών, ρωσικών και πάει λέγοντας συμφερόντων.
Η πρόκληση με την ασυλία των μηντιαρχών γίνεται ακόμη πιο αηδιαστική όταν οι ίδιοι οι σπερματεγχύτες βουλευτές του Σύριζα στο πόρισμα της Εξεταστικής για τα θαλασσοδάνεις στα ΜΜΕ και στα κόμματα γράφουν ότι αυτά τα δάνεια των ΜΜΕ και έχουν δωθεί καταχρηστικά και δεν αποπληρώνονται.
Καλούμε λοιπόν τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Πολάκη να μας πουν τι θα κάνουν με τα θαλασσοδάνεια των μηντιαρχών και εκδοτών οι οποίοι αφού λεηλάτησαν τις τράπεζες και έβγαλαν έξω τη λεία τους εξακολουθούν να γελάνε σε βάρος των κορόιδων που πληρώνουν τα κερατιάτικα.
Κι αν ο Τσίπρας δεν θέλει να απολογηθεί στις έρμες συριζοπούλες που δεν έχουν ζιπουνάκι να φορέσουν και σεμεδάκι να ρίξουν πάνω στην συσκευή της τηλεόρασης, για να μην κρυώνει, ας απολογηθεί στη μητέρα του: Σε όλες τις ηλικιωμένες μανάδες που χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς τη στιγμή που οι ξιπασμένοι καναλάρχες, εκδότες και τα στελέχη τους απολαμβάνουν με τις θαλαμηγούς τους το καλοκαίρι της Κολομβίας της Ευρώπης…

Οι Θαλασσοδανεισμένοι Ολιγάρχες

“Τσιμεντωμένοι” βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συνέταξαν προσχέδιο πορίσματος χωρίς την έγκριση του κόμματος της Κουμουνδούρου. Οι συντάκτες του πορίσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησαν χωρίς την έγκριση της ΑΥΓΗΣ Καταπιστευματικής να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων. Στην συνέχεια με εντολή των Υπηρεσιών του Κόμματος ΚΑΤΑΠΙΑΝ το προσχέδιο του πορίσματος. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και πολύ σωστά. Οι βουλευτές που είχαν χάσει την έυνοια του αρχηγού έπρεπε να σωπάσουν. Για ΠΑΝΤΑ.
Από τον Ian Ford
Οχι! Αυτή τη φορά δεν θα τους εξαγόραζαν με λεφτά και διορισμούς συγγενών στο Διεφθαρμένο Δημόσιο. Επρεπε να τους κάνουν να σωπάσουν για πάντα. Οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ θα αναλάμβαναν να τους απαγάγουν από τα σπίτια τους την ώρα του ύπνου και στην συνέχεια θα τους οδηγούσαν σε ένα εγκατελλειμμένο εργοστάσιο έξω από το Λαύριο. Εδώ θα τους εκτελούσαν και στην συνέχεια θα τους τσιμέντωναν. Το τσιμέντωμα ανέλαβαν ΕΙΔΙΚΟΙ του κόμματος. Το σχέδιο εκτελέστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξαν το προσχέδιο του πορίσματος βρίσκονται τσιμεντωμένοι στη θάλασσα του Σουνίου, κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα. Στη θέση τους έχουν τοποθετηθεί ψεκασμένες ρέπλικες, πρώην βαρυποινίτες στους οποίους δόθηκε χάρη γι΄αυτό το λόγο. Οι βαρυποινίτες οδηγήθηκαν στο χειρουργείο ιδιωτικής κλινικής κι εδώ ανέλαβαν δράση 3 συριζαίοι πλαστικοί χειρουργοί οι οποίοι τους έκαναν φτυστούς με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα για να είναι ακριβείς οι πλαστικές επεμβάσεις στην αίθουσα του χειρουργείου υπήρχαν τα κομμένα κεφάλια των βουλευτών που συνέταξαν το προσχέδιο και τα οποία κεφάλια θάφτηκαν στην συνέχεια στον υγρό τάφο της θάλασσας του Σουνίου. Εδώ όπου ο Τσίπρας έκανε τις πρώτες διακοπές σαν πρωθυπουργός και τραγουδούσε στίχους της ΑΥΓΗΣ Καταπιστευματικής που μιλούσαν για πολλά λεφτά. Πέρα από το πραγματικό θάψιμο στον υγρό τάφο του Σουνίου, ανέλαβε ο Καρτερός της ΑΥΓΗΣ να τους θάψει και ιδεολογικά με την σχετική αρθογραφία του.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξαν το προσχέδιο πορίσματος αναφέρουν ως συμπέρασμα του συγκεκριμένου κεφαλαίου τα εξής: «ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης εάν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους με τροπολογία από τον τ. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το Ελληνικό Δημόσιο» ενώ ως πολιτικό σχόλιο προσθέτουν: «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Με τα χρήματα από τον ιδρώτα και το «αίμα» του Έλληνα εργαζόμενου / καταθέτη, κάποιοι τραπεζίτες, υπουργοί και καναλάρχες στήνανε τριγωνικές business συναλλαγών των τραπεζών με το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ παίζοντας εν αγαστή συνεργασία μπιλιάρδο διαπλοκής στην πλάτη του Ελληνικού Λαού».
Αντιλαμβάνεστε πως μετά από αυτό που αποτελεί απόδειξη ΘΑΝΑΣΙΜΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ για την νέα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι αυτοί οι ταλαίπωροι είχαν ξεμείνει στη παλαιότερη γραμμή-όπως λέμε Παλαιοημερολογίτες. Τους άξιζε ο θάνατος και η ατίμωση. Είχαν περάσει την νέα κόκκινη γραμμή του Μαξίμου. Και πήραν αυτό που τους άξιζε.
ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΥΠΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ “ΤΙΜΕΝΤΩΜΕΝΩΝ” ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΗΔΗ>
[http://www.protothema.gr/files/1/2017/01/16/porisma.pdf]
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα και Αντώνη Μπαλωμενάκη:«Εκείνο το κείμενο δεν αποτυπώνει το πνεύμα της τελικής εισήγησης».
O Λάππας και ο Μπαλωμενάκης επιχείρησαν να γλιτώσουν τη ζωή τους κάνοντας μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα: Aπεταξάμη, απεταξάμην, απεταξάμην τον Σατανά του Προσχεδίου Πορίσματος!
Οι  εκθέσεις που έχουν συντάξει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ στηρίζονται κυρίως στα σχετικά πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας και διανθίζονται απο πολιτικά συμπεράσματα(!).
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να εξάγουν συμπεράσματα; Από πότε οι ψεκασμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα στο συμπέρασμα; Από πότε τα στρατιωτάκια έχουν άποψη και κυρίως τολμούν να την εκφράσουν;
Δείτε τι ανέφεραν ανάμεσα στα άλλα στο προσχέδιο-ώσπου είδαν τα κοράλια ανάποδα.
Εισαγωγικά, οι νεκροί σήμερα, συντάκτες παρουσιάζουν πίνακα με τα δάνεια προς ΜΜΕ ανα ίδρυμα, τις προβλέψεις, ακάλυπτους κινδύνους κλπ.
–          Για το Star αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι η διατήρηση της εταιρίας εν λειτουργία και η προοπτική εξυπηρέτησης του δανεισμού της, συνδέονται άρρηκτα με τη συνέχιση της εισροής νέων κεφαλαίων από τους μετόχους, τακτική που ακολουθείται με συνέπεια μέχρι σήμερα, εν μέσω δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος.  Όμως επιβάλλεται η ενίσχυση εκ παραλλήλου των εξασφαλίσεων, που κρίνονται απολύτως απαραίτητες» ενώ στο τέλος υπο την κεφαλίδα τεκμηρίωση αναγράφεται : «Ακόμη και το πόρισμα της ΤτΕ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν εξασφαλίσεις, προσωπικές ή εμπράγματες Μάλιστα από τα 70.3 εκ που συνιστούν τους αναλαμβανόμενους κινδύνους από τις τράπεζες όπως αναφέρει και το πόρισμα της ΤτΕ του (2016) τα 44 εκ ευρώ είναι ακάλυπτα, δηλαδή το 62.5%. εκ ευρώ είναι ακάλυπτοι κίνδυνοι και οι προβλέψεις (ζημία) ανέρχονται στα 27.2 εκ ευρώ.
–          Για τον Αντ1 σημειώνεται ότι «Όλες οι καταγραφείσες υπερβάσεις είναι επιλήψιμες και ελεγκτέες. Κινούνται πέραν και εκτός των κανόνων και όρων της πιστωτικής πολιτικής εκ μέρους των οργάνων των Τραπεζών που έλαβαν τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις».
–          Για τον ΠΗΓΑΣΟ οι συντάκτες αναφέρουν ότι ο διευθύνων Σύμβουλος Φώτης Μπόμπολας υποστήριξε ψευδώς ότι η εταιρεία εξυπηρετεί τα δάνειά της. « Παρά τα ως άνω δεδομένα, τα οποία αποδεικνύονται από τους πίνακες οφειλών που απέστειλαν οι τράπεζες και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μπόμπολας, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε ανακριβώς ότι τα δάνεια εξυπηρετούνται και είναι ενήμερα (βλ. σελ. 30 και 90 των πρακτικών συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής στις 02.08.2016). Επίσης, με την από 01.08.2016 ανακοίνωση, ο Ομίλος, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι εξυπηρετούνται κανονικά οι πιστώσεις προς τις τράπεζες» αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «Το συνολικό υπόλοιπο οφειλής του ομίλου στις 31.10.2016 ήταν 161.966.451,26€, εκ των οποίων ακάλυπτο είναι το ποσό των 103.842.156,17€. Οι τράπεζες, δηλαδή, χορήγησαν δάνεια και πιστώσεις, μη λαμβάνοντας εξασφαλίσεις για το 65% αυτών».
–          Για τον Alpha : «Ο δανεισμός της εταιρίας εμφανίζεται σήμερα ενήμερος και εξυπηρετείται ομαλά. Ωστόσο, στο παρελθόν η εξυπηρέτησή του εμφάνιζε προβλήματα»
–          Για τον ΔΟΛ σημειώνεται ότι «από την πορεία δανεισμού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και των θυγατρικών εταιριών του Οργανισμού, προκύπτει ότι  σε πλείστες περιπτώσεις η χρηματοδότηση έγινε κατά παράβαση των κανονισμών πιστοδοτήσεων, που οι ίδιες οι Τράπεζες έχουν θεσπίσει και ισχύουν για όλους τους δανειολήπτες. Πολλές δε περιπτώσεις χρήζουν και ποινικής διερεύνησης». Ως κυριότερες παραβιάσεις αναφέρονται οι εξής: 1) παροχή χρηματοδότησης χωρίς εξασφαλίσεις-Αρνητική χρηματοοικονομική κατάσταση. 2) Χορήγηση νέων δανείων χωρίς την αποπληρωμή παλαιών3) Αναχρηματοδότηση των τόκων με δανεισμό 4) Από το 2009 και εντεύθεν καμία  συμμετοχή των μετόχων.  5) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με δανεισμό
–          Για τα Παραπολιτικά τονίζεται ότι «Όπως σημειώνεται και παραπάνω, ο τρόπος, η μεθοδολογίας, η αιτιολογία και η αντιμετώπιση του Ομίλου από τις Τράπεζες, εντάσσεται στη συνολική λογική που όπως φαίνεται υπήρχε για τη δανειακή αντιμετώπιση των ΜΜΕ από τις Τράπεζες»
–          Για τις Καθημερινές Εκδόσεις αναφέρεται: « Εν κατακλείδι το τελικό συμπέρασμα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πως με το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο: “Οι Τράπεζες, ισχυροποίησαν τις καλύψεις τους, ενώ με την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας καθώς και τη συνεχή και ουσιαστική στήριξη της και από τους μετόχους της, δημιουργούνται προϋποθέσεις επίτευξης λειτουργικών αποτελεσμάτων για την εξυπηρέτηση των συναφών υποχρεώσεών της.»
–          Για την Αυγή: « Σύμφωνα με τα στοιχεία των Τραπεζών αλλά και όσα κατατέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, τα δάνεια της εφημερίδας ΑΥΓΗ εξυπηρετούνται κανονικά.  Επίσης, το 2015 η εφημερίδα ρύθμισε τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ενώ συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους». Λείπει ωστόσο η παραμικρή αναφορά για την ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της εταιρείας.
–          Για το Πρώτο Θέμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξαν το πόρισμαγια τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αφιερώνουν 20 σελίδες, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν παρατυπίες που ουδέποτε υπήρξαν. Αφού αναπτύσσουν διάφορες καινοφανείς θεωρίες για τα τραπεζικά δεδομένα, το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καταλήγει: «Σήμερα η εταιρία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα».
–          Στα συμπεράσματα για τον ΣΚΑΙ υπογραμμίζεται ότι «Από τα ως άνω ευρήματα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο όμιλος του κυρίου Ιωάννη Αλαφούζου αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από την Εθνική Τράπεζα που αποτελεί και την τράπεζα που χρηματοδότησε σχεδόν αποκλειστικά τον όμιλο αυτό. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν δάνεια με αμφίβολης αξίας εξασφαλίσεις όπως π.χ την εγγραφή προσημείωσης στο δικαίωμα ψιλής κυριότητας επί ακινήτων, όπου το προϊόν του νέου δανείου χρησιμοποιήθηκε και για την εξόφληση τόκων προηγούμενων δανείων , άλλη περίπτωση όπου χορηγήθηκε ως εξασφάλιση μη γεγεννημένη απαίτηση της εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ από τον ΟΤΕ…»
–          Ειδικό κεφάλαιο αφιερώνεται και για τον Κήρυκα Χανίων όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «Στην περίπτωση της τουλάχιστον επί μία δεκαετία «εν υπνώσει» δανειοδότησης της εφημερίδας ΚΗΡΥΚΑΣ Χανίων αποτυπώνεται μια ιδιαίτερη πλευρά των αδιαφανών σχέσεων πολιτικής εξουσίας και τραπεζικού συστήματος».
Αντιλαμβάνεστε μετά από αυτό ότι τα ανόητα στρατιωτάκια δεν είχαν ουδεμία τύχη να την βγάλουν καθαρή. Πριν τους εκτελέσουν οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ φρόντισαν να τους σαπίσουν στο ξύλο προς παραδειγματισμό. Οτι έκαναν οι Τούρκοι αστυνομικοί με τον μακελάρη του club Reina τον οποίο από το πολύ ξύλο ξύρισαν με έναν πρωτότυπο τρόπο:
Δείτε πως είναι αξύριστος την ώρα της σύλληψης και πως τον “ξύρισαν” στην συνέχεια>
                       
Αυτά υπέστησαν και οι τολμητίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησαν να συντάξουν το καυτό Προσχέδιο Συντάγματος που περιγράφει κάτι ΔΑΝΕΙΑ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ σε εκδότες, δημοσιογράφους, κόμματα και πάει λέγοντας.
Το Γραφείο Ταξιδίων “Ο ΓΑΠ” διοργανώνει εκδρομή στο Σούνιο ώστε να πετάξει όποιος θέλει ένα λουλούδι στη θάλασσα. Εννοείτε πως όσοι επιβιβαστούν στα πούλμαν θα δώσουν στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DNA, αποτυπώματα και το γάλα της μάνας τους.
Στην συνέχεια θα κάνουν παρέα στους τσιμεντωμένους…            πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com