Translate

Δεν το κρύβουν: Ανακοίνωση για τα παιδιά όλου του πλανήτη vid

Μερικά παιχνίδια τελικά δεν είναι και τόσο αθώα όπως δείχνουν και όλοι πρέπει να μάθουν τι ανακοινώθηκε από το FBI αναφορικά με τα παιδιά όλου του πλανήτη! Όπως αποκάλυψε λοιπόν το FBI, οι
γονείς πρέπει να «λάβουν υπόψη τους πρώτα την διαδικτυακή ασφάλεια πριν βάλουν στο σπίτι τους ‘έξυπνα’ παιχνίδια που συνδέονται με το διαδίκτυο».

του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Αυτά τα παιχνίδια διαθέτουν αισθητήρες, μικρόφωνα, κάμερες, εξαρτήματα αποθήκευσης δεδομένων και άλλες δυνατότητες πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων της αναγνώρισης φωνής και των επιλογών GPS. Αυτά τα γνωρίσματα θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των παιδιών εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσωπικών πληροφοριών που θα αποθηκεύουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του FBI.
Με άλλα λόγια τα παιδιά κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τα ίδια τους τα παιχνίδια, τα οποία θα αποθηκεύουν ακόμα και την φωνή τους. Χάκερς ενδέχεται να τα παρακολουθούν 24 ώρες! Θα υποκλέπτονται πληροφορίες και ουδείς γνωρίζει από ποιους και για ποιον σκοπό θα χρησιμοποιούνται!
Μάλιστα η εταιρεία statup Sphero, η οποία έγινε γνωστή για τα "έξυπνα" παιχνίδια της (connected toys), και κυρίως για το τηλεκατευθυνόμενο BB-8 droid με κάμερα που είναι εμπνευσμένο από το Star Wars, προχωρά ένα βήμα παραπάνω!
 Προσφάτως, ίδρυσε μία νέα spin-out εταιρεία, την Misty Robotics, η οποία έχει αναδείξει τον σχετικά "μετριοπαθή" στόχο του να εφοδιάσει κάθε σπίτι και γραφείο με ρομπότ. Ούτε καν drones. Η Misty φιλοδοξεί να δημιουργήσει ρομπότ σαν το R2-D2 ή τη Rosie από το The Jetsons - έναν χρήσιμο δηλαδή φίλο με προσωπικότητα.
Η Misty Robotics ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας της Sphero, Ian Bernstein και τον επιχειρηματία Tim Enwall.
Όχι μόνο παιχνίδια αλλά και ρομπότ θα παρακολουθούν τα πάντα! Στο γραφείο, στο κρεβάτι, όπου κι αν είστε!
Δεν το κρύβουν και το ανακοινώνουν! Ωστόσο, οι περισσότεροι είναι τόσο απασχολημένοι ή αδιάφοροι που δεν παίρνουν τίποτα στα σοβαρά!                                                                           πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com