Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ο ΚΥΚΛΟΣ»: Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA

Μπορείτε να φανταστείτε τις λειτουργίες των facebook, YouTube, Google και Twitter όλες μαζί σε μια πλατφόρμα να καταγράφουν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σας και να την μοιράζεται με δισεκατομμύρια χρήστες σ’ όλον τον πλανήτη;

«Ο ΚΥΚΛΟΣ»-Ρηχή καταγγελία της κατάργησης της ιδιωτικότητας στην εποχή των social media, βασισμένη σε μπεστ σέλερ του Ντέιβ Έγκερς.  Το «Truman Show» του Πίτερ Γουίαρ είχε περιγράψει εξαιρετικά ευφάνταστα και διεισδυτικά το πώς μια ολόκληρη κοινωνία έχει «σκηνοθετήσει» την εικόνα της (και το διαδικτυακό προφίλ της ) σε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον από τον ίδιο της τον εαυτό. Ο «Κύκλος» θέλει να εκσυγχρονίσει την ίδια καταγγελία, μένει όμως στα ρηχά, καταρχήν ανίκανος να στήσει μια αφενός πειστική, αφετέρου πραγματικά αγωνιώδη πλοκή.
Αυτός είναι ο “Κύκλος”, που μεταμορφώνει την ιδιωτικότητα σε reality show, ενώ αναλαμβάνει και ρόλο ελεγκτή μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης!
Η ταινία που προβάλλεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους, έχει δεχτεί εξαιρετικά κακές κριτικές, όπως συμβαίνει με κάθε ταινία που προσπαθεί να αφυπνίσει έστω και με χλιαρό τρόπο, αφού το μήνυμα της είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο.4
Μπορεί μια τέτοια εφαρμογή αν χρησιμοποιηθεί σωστά να σώσει ακόμα και ζωές; Θα φέρει νόμο και τάξη στην κοινωνία και στη διαφθορά των πολιτικών; Έχει και τις καλές της πλευρές, όπως αυτές που αφορούν στην ιατρική παρακολούθηση;
Σύμφωνα με το nea.allnewz το περίεργο είναι ότι το δυστοπικό της σενάριο είναι τόσο, μα τόσο κοντά στην πραγματικότητα, που ίσως κανείς δυσκολευτεί να την δει λόγω της μικρής απόστασης.
Χρήζει πραγματικά κοινωνικής έρευνας πως οι πολίτες, ενώ “βλέπουν” τους κινδύνους της κυριαρχίας των social media και της κατάργησης της ιδιωτικότητας, συνεχίζουν ωστόσο να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά. Never offline!
Το δε “φανταστικό” campus της εταιρείας τεχνολογίας που έχει θέμα η ταινία, μοιάζει εκπληκτικά με αυτό που ετοιμάζει το facebook για τους δικούς της υπαλλήλους!
Μοναξιά; Μπορεί. Δείτε το νέο μου παπούτσι, να το σκυλί μου, η κόρη μου έκανε πάρτι γενεθλίων, δείτε τι μαγείρεψα. Κι από την άλλη, η εδώ και ετών εκπαίδευση του κοινού μέσω των reality shows όπως τα Big Brother, Fame, Survivor και δεν συμμαζεύεται, το έκαναν να εξοικειωθεί με τις κάμερες παρακολούθησης, ενώ από την άλλη, να γουστάρει να παίρνει μάτι την καθημερινότητα των άλλων. Συμμετέχει και φανατίζεται, σε ένα Truman Show ή Hunger Games μαζί.
Όλοι οι κριτικοί το έθαψαν, ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι επελέγη η καλοκαιρινή σεζόν για προβολή της, για να πάει ακόμα πιο άπατη.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.