Translate

O Νεοέλληνας τρώει πίτσες, πίνει τοξικά αναψυκτικά με στέβια και βλέπει Nomads Καταβεβλημένοι από την πολύ χημεία που έχει διεισδύσει στα ενδότερα του εγκεφάλου

ENας καλοχτενισμένος μαζικός θάνατος ενόψει. Ο οξυδερκής ελληνικός λαός μετά το Survivor ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Nomads βουλιάζοντας ακόμη πιο πολύ στους καναπέδες του που έχουν πλέον
πάρει το σχήμα τις ακινησίας των φαμιλιέρηδων. Στο μεταξύ καθώς παρακολουθούν τον Σπαλιάρα και την Βαλαβάνη διαισθάνονται ότι κι εκείνοι με τη σειρά τους πρέπει να αδυνατίσουν και να αποκτήσουν αντίστοιχα κορμιά. Ετσι αφού παραγγείλουν 10 πίτσες πίνουν αναψυκτικά με στέβια (είναι ακόμη πιο παχυντική και τοξική από την ζάχαρη) και γίνονται ακόμη πιο παχύσαρκοι από την πολύ χημεία.
Καταβεβλημένοι όπως είναι από την πολύ χημεία που έχει διεισδύσει στα ενδότερα του εγκεφάλου περιμένουν να ξημερώσει η επόμενη μέρα ώστε να δουν το επόμενο επεισόδιο. Με αυτόν τον βλαμμένο τρόπο κυλούν οι ζωές της πιο τοξικής φυλής του πλανήτη που έχει εκπαιδευθεί σαν τον σκύλο του Παυλώφ να πληρώνει και μάλιστα με ιδιαίτερη προθυμία εάν κρίνεις από τις ουρές και την ταχύτητα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Ακόμη και κάτι οικογένειες Πακιστανών που ζουν στην Ελλάδα απορούν με την δειλία και τον ραγιαδισμό του Ελληνα απέναντι σε ένα φαύλο κράτος.
-Εμείς στο Πακιστάν έχουμε καλύτερη οργάνωση. Το κράτος μας έχει βάλει τάξη…
Ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Ενας βλαμμένος λαός πίνει αναψυκτικά με στέβια και παρακολουθεί Survivor και Nomads  ώσπου να ανατιναχθεί από την πολύ χημεία. Στο μεταξύ εθισμένος στο να πληρώνει αγωνιά όταν περνάει έστω και μια μέρα και το κράτος δεν του ζητάει να πληρώσει ένα νέο χαράτσι.
Γράφει σχετικά η Gillian Rothschild
Κανείς δεν γλυτώνει φέτος από το δάγκωμα της Εφορίας που ελέω νέου μνημονίου του Αλέξη Τσίπρα είναι ακόμη πιο βαρύ. Οι μισοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο, κατά μέσο όρο, πάνω από 1.200 ευρώ ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι θα πληρώσουν ποσά ως και 50% υψηλότερα από ό,τι πέρυσι.
Η περίφημη πρώτη αξιολόγηση είχε τα μυστικά της που φαίνονται τώρα αφού τα 2,5 εκατομμύρια χρεωστικά εκκαθαριστικά που θα εκδοθούν συνολικά φέτος από το Taxisnet περιέχουν ένα χαράτσι που είναι το βαρύτερο της τελευταίας πενταετίας παρά την κατακρήμνιση των εισοδημάτων.
Η κυβέρνηση πέτυχε και πάλι το απίθανο: όσοι έβγαλαν λιγότερα, θα πληρώσουν φέτος περισσότερα, αλλά και όσοι ήταν ειλικρινείς και δήλωσαν ότι είχαν υψηλά εισοδήματα, θα δώσουν στην Εφορία το 80% των εισοδημάτων τους.
Οσοι καταφέρνουν να ζουν με περίπου 650-750 ευρώ τον μήνα – και δεν είναι λίγοι αλλά ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους και οι δύο στους τρεις συνταξιούχους – χάνουν φέτος με την εκκαθάριση 100 ευρώ ο καθένας, ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο εισοδήματος.
Οσοι έχουν απομείνει να έχουν – και κυρίως να δηλώνουν υψηλά εισοδήματα – δεν την βγάζουν αφού το κράτος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, στερώντας πόρους στην ουσία από την οικονομία αφού πολλοί εξ αυτών σχεδιάζουν να κλείσουν γραφεία και επιχειρήσεις.
Ηδη, καταγράφεται μείωση όσων δηλώνουν έσοδα άνω των 100.000 ευρώ, από 28.349 που ήταν το 2011, σε 24.695 πέρυσι επί συνόλου 6,2 εκατομμύρια φορολογουμένων.
Από το τέλους του μήνα και ως τις 31 Δεκεμβρίου εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 3 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους που προέκυψαν με την εκκαθάριση του 2017 για τα εισοδήματα που είχαν το 2016. Είναι πάντως αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν όλοι οι φορολογούμενοι είτε γιατί δεν έχουν πια τα εισοδήματα που είχαν είτε γιατί δεν υπήρχαν ποτέ.
Αλλωστε τα μηδενικά εκκαθαριστικά μετατράπηκαν  σε χρεωστικά φέτος για μια σειρά από λόγους:
  1. Μειώθηκε από τα μέσα του 2016 το αφορολόγητο από τα 9.545, ξαφνικά στα 8.636 ευρώ, με αποτέλεσμα λόγω τεκμηρίων να πιάνονται στις δαγκάνες της εφορίας άνεργοι και όσοι δηλώνουν λίγα,
  2. Την ενιαία κλίμακα: μέχρι το 2015 κάθε εισόδημα φορολογούνταν ξεχωριστά με διαφορετική κλίμακα φόρου, ανάλογα με την πηγή προέλευσής του ενώ τα εισοδήματα του 2016 από μισθούς και ελεύθερα επαγγέλματα αθροίζονται πλέον σε μία κλίμακα. Εάν κάποιος φορολογούνταν με 22%-26% για τον μισθό του και το εισόδημα από μπλοκάκι ξεχωριστά, τελικά βρέθηκε να φορολογείται με 40% – 45% για το άθροισμα όλων των εσόδων του 2016. Και ενώ με την παρακράτηση φόρου σε μισθό και μπλοκάκι μέχρι πέρυσι είχε προκαταβάλει όλους τους φόρους του, από φέτος η εκκαθάριση τον καλεί να πληρώσει και άλλα τόσα, ως επιπλέον φόρο.
  3. λάθος παρακράτηση φόρου το 2016: για τους πρώτους 5 μήνες του 2016 δεν έγινε σε κανέναν μισθωτό ή συνταξιούχο η σωστή παρακράτηση φόρου και τώρα ζητώνται όλα μαζί  καθώς οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν επιπρόσθετα και αναδρομικά τις κρατήσεις που δεν τους έγιναν στις αρχές του 2016.
Τα εκκαθαριστικά που στέλνονται απλώς αποκαλύπτουν τη συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση ένα χρόνο μετά. Με βάση την επιλογή της να αυξήσει τους φόρους, αντί να περικόψει τις κρατικές δαπάνες (παρά μόνο τις συντάξεις), τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος πρέπει να φτάσουν το 2017 στα 9,172 δισ. ευρώ, έναντι 8,171 δισ. που ήταν πέρυσι. Δηλαδή πρέπει να αυξηθούν κατά 1 δισ. ευρώ σε έναν πολύ δύσκολο για την οικονομία χρόνο.
Ενώ απομένουν ακόμη αρκετές χιλιάδες δηλώσεις για να υποβληθούν, από αυτές που εκκαθαρίστηκαν ήδη, πάνω από το 40% είχαν βγει χρεωστικές και οι φορολογούμενοι καλούνταν να πληρώσουν σχεδόν 3 δισ. ευρώ επιπλέον φόρο. Ειδικότερα, κάθε εκκαθαριστικό έδειξε κατά μέσον όρο 1.300 ευρώ επιπλέον φόρο και μάλιστα μέχρι τώρα που έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις αυτών που βιάστηκαν να υποβάλλουν δηλώσεις θεωρώντας ότι θα είχαν μηδενικά ή πιστωτικά εκκαθαριστικά για να εισπράξουν ταχύτερα επιστροφές φόρου ή οικογενειακά επιδόματα ενώ, αντιθέτως, στο τέλος μπαίνουν κυρίως όσοι ξέρουν ότι θα πληρώσουν πολλά.
Από τις τουλάχιστον 200.000 δηλώσεις της τελευταίας στιγμής η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι χρεωστικές.
Εκτιμάται ότι όταν συνολικά, το ποσοστό των χρεωστικών εκκαθαριστικών θα φθάσει το 45% από 37% πέρυσι και το μέσο ποσό πρόσθετου φόρο θα φθάσει ή θα ξεπεράσει τα 1.500-1.600 ευρώ.     ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com