Translate

«Συριακό Παρατηρητήριο»: Νεκρός ο «χαλίφης» του ISIS αλ-Μπαγκντάντι – Τεράστια επιτυχία για την Ρωσία


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), μια φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα,που γενικώς στηρίζει τη «μετριοπαθή αντιπολίτευση»(Αυτοί που ξεκίνησαν το μακελειό στην Συρία και δεν
διαφέρουν και πολύ από τους ισλαμοπίθηκους) και εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδοντας τα νέα του πολέμου της Συρίας· ισχυρίζεται πως διαθέτει «επιβεβαιωμένες αποδείξεις» ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, είναι νεκρός.
Το Παρατηρητήριο ισχυρίζεται ότι κατάφερε να επιβεβαιώσει τον θάνατο του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι μέσω πληροφοριοδοτών από την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, οι οποίοι διατηρούν επαφές με την ηγεσία της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Η ακριβής αιτία θανάτου του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι προς το παρόν άγνωστη, αν και το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν οι υπόνοιες ότι έχει σκοτωθεί από Ρωσικούς βομβαρδισμούς. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίζεται ότι ο ψευδοχαλίφης σκοτώθηκε κάπου κοντά στα ιρακινά σύνορα.
Από το καλοκαίρι του 2014, όταν ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ανακήρυξε το ψευδοκράτος «χαλιφάτο» του στα εδάφη που είχε καταλάβει στη Συρία και στο Ιράκ, έχουν υπάρξει τουλάχιστον 12 επίσημοι ισχυρισμοί ότι σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.
Στα τέλη Μαΐου η ρωσική πλευρά ισχυρίστηκε ότι ρωσικά πολεμικά βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών κοντά στη Ράκα, ότι σκότωσαν 300 τρομοκράτες και 30 οπλαρχηγούς τους και μεταξύ τους και τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.
Ο ηγέτης των ισλαμιστών γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1971 στη Σαμάρα του Ιράκ και το κανονικό όνομά του είναι Ιμπραχίμ Αγουάντ Ιμπραχίμ Αλ Μπαντρί.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com