Translate

Αλλάζει η παγκόσμια ενημέρωση – Ποιος αναλαμβάνει ρόλο και γιατί

 

Η δημοσιογραφία περνά εξ ολοκλήρου στα χέρια της παγκόσμιας δικτατορίας και σύντομα κανένα ανθρώπινο χέρι δεν θα μπορεί να γράφει έστω μία στάλα αλήθειας.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την αρχή κάνει το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association, το οποίο λαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 706.000 ευρώ από τη Google για να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την γραφή μέχρι και 30.000 ειδήσεων τοπικού ενδιαφέροντος τον μήνα, σε συνεργασία με την Urbs Media.
Αυτό σημαίνει πως οι ειδήσεις θα γράφονται απλά και ψυχρά από μονάδες υπολογιστών, φυσικά από την οπτική γωνία της παγκόσμιας εξουσίας και πλέον δεν θα υπάρχουν «ψευδείς ειδήσεις-hoax», όπως ονομάζουν, μεταξύ των άλλων, τα νέα που ξεσκεπάζουν τα σχέδια της Νέας Τάξης.
Ως γνωστόν, ανάμεσα στις πραγματικά ψευδείς ειδήσεις (μερικές κατασκευάζονται σκόπιμα) τοποθετούν και εκείνες που λένε την «απίστευτη αλήθεια» σε σχέση με τα τεκταινόμενα του παρόντος αλλά και του παρελθόντος.
Πλέον, η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει την ενημέρωση και όλα θα είναι «αληθινά και ελεγχόμενα».
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, στο εγχείρημα αυτό θα βοηθήσουν δημοσιογράφοι.
Σημειώνεται πως το Press Association είναι ένα εθνικής εμβέλειας ειδησεογραφικό πρακτορείο, που εξυπηρετεί ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
Όπως τόνισε ο αρχισυντάκτης του ΡΑ, Πίτερ Κλίφτον, (στην αρχή) δημοσιογράφοι θα συνεχίζουν να εμπλέκονται στη διαδικασία, και θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την αύξηση του όγκου του περιεχομένου.
Όπως είπε, «ικανοί  δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να έχουν ζωτικής σημασίας ρόλο στη διαδικασία, αλλά το Radar μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να αυξήσουμε την κλίμακα σε μια έκταση τοπικών ειδήσεων που θα ήταν αδύνατον να επιτευχθεί κανονικά. Πρόκειται για ένα φανταστικό βήμα προς τα εμπρός για το ΡΑ».
«Ικανοί δημοσιογράφοι» αποκαλούνται φυσικά εκείνοι που συμμερίζονται πλήρως τον «ενδεδειγμένο» τρόπο παρουσίασης ειδήσεων.
Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η ΡΑ γιορτάζει τα 150ά της γενέθλια.
Όπως σημειώνει ο Guardian, τους προβληματισμούς του εξέφρασε ο Τιμ Ντόσον, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (NUJ) της Βρετανίας, λέγοντας πως το πρόβλημα των ΜΜΕ είναι ότι υπάρχει λίγο «αυθεντικό» ρεπορτάζ- και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να το αλλάξουν οι υπολογιστές.
«Αυτό που φοβάμαι...είναι κάτι που θα καταλήξει σε ειδήσεις τρίτης κατηγορίας, που μοιάζουν ενδιαφέρουσες, αλλά είναι φτιαγμένες από υπολογιστές, έτσι ώστε τα ΜΜΕ να μπορούν να ξεφορτωθούν ακόμα πιο πολλούς ρεπόρτερ» τόνισε.
Στην συνέχεια, συμπληρώνουμε εμείς, γιατί όχι η τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτών ανά τον πλανήτη.  ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com