Translate

Αγριεύει η κατάσταση στη Κορεατική χερσόνησσο: Σφοδρή επίθεση Τραμπ-Τίλερσον σε Κίνα – Εμφάνισε το οπλοστάσιο του το Πεκίνο προκαλώντας πυραυλικό υπερθέαμα

O N.Tραμπ επιτέθηκε στη Κίνα και το Πεκίνο δεν τον άφησε ανικανοποίητο. Του πρόσφερε ένα μοναδικό υπερθέαμα που περιείχε  βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng-26 ο οποίος μπορεί να φέρει και
πυρηνική κεφαλή, Dongfeng-21D γνωστός ως φονιάς των αεροπλανοφόρων , Dongfeng-16G συμβατικός πύραυλος για πλήγματα ακριβείας κατά στρατηγικών εγκαταστάσεων, DF-16, DF-31AG διηπειρωτικός εμβέλειας 10.000 χλμ.
Τα πράγματα στην Κορεατική Χερσόνησο έχουν ξεφύγει και η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα μετά τη νέα δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν Κίνα και Ρωσία ότι έχουν αφήσει ανενόχλητο τον Κιμ Γιονγκ Ουν να πετάει πυραυλάκια. Συμπτωματικά μόλις υπεγράφησαν οι κυρώσεις κατά Ρωσίας…
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά Κίνας κατηγορώντας το Πεκίνο ότι δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει τις ΗΠΑ να μπει ένα «φρένο» στις φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας για πυρηνικά όπλα.
«Είμαι πολύ απογοητευμένος με την Κίνα. Οι ανόητοι προηγούμενοι ηγέτες τους επέτρεψαν να βγάλουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από το εμπόριο, ωστόσο δεν κάνουν τίποτα για εμάς με τη Βόρεια Κορέα, απλά μιλούν», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο αυτό. Η Κίνα εύκολα θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα!», συμπλήρωσε.
Ταυτόχρονα, τα πυρά του προς την Ρωσία και την Κίνα για τις νέες απειλές της Βόρειας Κορέας, μετά και τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου έστρεψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.
Αμέσως μετά τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν διακήρυξε ότι «ανεξαρτήτως πού, ανεξαρτήτως πότε όλη η αμερικανική επικράτεια βρίσκεται εντός της εμβέλειάς μας».
Σε ανακοίνωσή του ο Τίλερσον ανέφερε ότι «ως οικονομικοί υποστηρικτές του πυρηνικού βαλλιστικού προγράμματος» της Βόρειας Κορέας, η Κίνα και η Ρωσία «φέρουν μια μοναδική και ειδική ευθύνη όσον αφορά την αύξηση της απειλής για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».
Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι η εκτόξευση αυτού του πυραύλου συνιστά «κατάφωρη παραβίαση» των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες της διεθνούς κοινότητας.
Λίγες ώρες μετά τη νέα δοκιμή, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Γιάε Ιν, ανακοίνωσε την εγκατάσταση μερικών ακόμα εκτοξευτών πυραύλων αναχαίτισης, του  αμερικανικού αντιβαλλιστικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ μηνών, ο νέος πρόεδρος, αμέσως μετά την εκλογή του, είχε ταχθεί εναντίον της ανάπτυξης του συστήματος THAAD, θεωρώντας το ότι λειτουργεί αποσταθεροποιητικά προκαλώντας τη Βόρεια Κορέα και για το λόγο αυτό είχε ξεκινήσει μάλιστα και έρευνα.
Η Κίνα απάντησε άμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο και ζήτησε από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, να σεβαστούν τις ανησυχίες του Πεκίνου και να σταματήσουν την ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος (Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο νοτιοκορεατικό έδαφος.
Η Κίνα βρήκε την ευκαιρία και με μια μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση  για τον εορτασμό των 90 ετών από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έστειλε μήνυμα προς τις ΗΠΑ
Η Διοίκηση Πυραύλων των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων (PLA) παρουσίασε πέντε τύπους πυραύλους κινεζικής κατασκευής, με συμβατικές, αλλά πυρηνικές δυνατότητες.
Επίσης, παρουσιάστηκαν δύο τύποι διηπειρωτικών στρατηγικών πυραύλων (ICBM) με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών, επί οχημάτων εκτόξευσης.
Παρουσιάστηκε το J-20 είναι κινεζικό μαχητικό τέταρτης γενιάς.
Ο πρόεδρος Xi Jinping  είπε ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ισχυρό στρατό.
«Δεν διαθέτει όλος ο κόσμος ειρήνη και η ειρήνη πρέπει να διαφυλαχθεί» τόνισε χαρακτηριστικά.                          πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com