Translate

Η Καλιφόρνια «ιδρύει» «πράσινο» κράτος-γκέτο μέσα στις ΗΠΑ του Ν. Τραμπ

Η Καλιφόρνια «ιδρύει» «πράσινο» κράτος-γκέτο μέσα στις ΗΠΑ του Τραμπ
Ένα νέο νομοσχέδιο που προβλέπει ότι η πολιτεία της Καλιφόρνια θα λαμβάνει υποχρεωτικά όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, κάτι που σημαίνει πως θα κλείσουν εργοστάσια
που ασχολούνταν με τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας και η Πολιτεία θα γεμίσει άνεργους και άστεγους.
Το νομοσχέδιο πέρασε από μια… σημαντική νομοθετική επιτροπή, φέρνοντας μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει 100% ανανεώσιμη, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.
Φυσικά σε πολλούς θα αρέσουν τα «παχιά δήθεν οικολογικά λόγια» των Καλιφορνέζων, καθώς ο λαός πάνω από όλα είναι «σοφός»!
Υπό τις συνθήκες που γνωρίζουμε, οι συγκεκριμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά και όχι ολοκληρωτικά σε σχέση με την τροφοδότηση ενέργειας των πόλεων. 
Θέλουν μήπως  η ενέργεια να φτάνει μόνο για το μαγείρεμα του καθημερινού φαγητού;
Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της τοπικής Γερουσίας Κέβιν ντε Λεόν του Δημοκρατικού Κόμματος, θα αναθεωρήσει το πρότυπο ανανεώσιμων πηγών της πολιτείας ώστε να παράγεται το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική, η ηλιακή και η υδροηλεκτρική μέχρι το 2045, κόντρα στο κεντρικό σχεδιασμό της Εθνικής Δεξιάς του Ν.Τραμπ, η οποία επαναφέρει όλες τις βιομηχανίες, τις οποίες είχε «εξορίσει» η Ατζέντα 2030, από την οποία ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ.


Θα είναι μάλιστα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για όλους σε τακτικές που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε σοβιετικού τύπου καθεστώτα, τα οποία ορίζουν την οικονομία χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας.
Επιπλέον, η νέα νομοθεσία μεταφέρει την επίτευξη 50% καθαρής ενέργειας από το 2030 στο 2026.
Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, αυτό θα σημαίνει πως η Καλιφόρνια θα είναι η δεύτερη πολιτεία των ΗΠΑ, μετά την τουριστική και εξωτική Χαβάη, που θα λαμβάνει το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και θα απορρίψει με κάθε επισημότητα την κεντρική πολιτική του Λευκού Οίκου, ούσα πιστή στις… «αρχές» τις Νέας Τάκης, οι οποίες φτωχοποιούν τις χώρες που τις ακολουθούν.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com