Translate

Επίσημο! Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη ο ΔΟΛ – Έρχεται «θερμός» χειμώνας…


Το Πρωτοδικείο (Τμήμα Εκούσιας Διαδικασίας) επικύρωσε το αποτέλεσμα της διαδικασίας εκπλειστηρίασης και μεταβίβασης της επιχείρησης στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση του ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη άναψε το Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο, οι εργαζόμενοι είχαν ταχθεί υπέρ της μεταβίβασης του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως επίσης και οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ ΕΣΠΙΤ και ΕΤΙΤΑ.Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακοσ μαρινακησ
Κατά τη σχετική συζήτηση οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Ενώσεων και των εργαζομένων είχαν τονίσει μεταξύ των άλλων, πως «οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση που είναι ό,τι χειρότερο για τους εργαζόμενους».
Με την απόφαση του Πρωτοδικείου έγινε δεκτή η παρέμβαση 94 εργαζομένων υπέρ του διαγωνισμού και απορρίφθηκαν οι ενστάσεις κατά της διαδικασίας εκπλειστηριάσης.
Την μεγαλύτερη προσφορά κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ύψους 22,9 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν τελικά τρεις: του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ιβάν Σαββίδη και της κυπριακής εταιρείας Vegata.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 22.892.000 ευρώ ήταν η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις εφημερίδες ΒΗΜΑ, ΝΕΑ και το 22,11% του MEGA, 11,9 εκατ. ευρώ η προσφορά της Dimera του Ιβάν Σαββίδη, ενώ  21 εκατ. ευρώ προσέφερε η κυπριακή Vegata. Υπήρξαν ακόμα δύο προσφορές συμβολικού χαρακτήρα.
Όπως καθίσταται σαφές, πλέον αλλάζει ο χάρτης της αγοράς των media καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, τo 22,11% των μετοχών του MEGΑ.
Ο επενδυτής θα αποκτήσει επίσης, τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR, τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM, το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”.
Σημειώνεται ότι οι φάκελοι των προσφορών άνοιξαν στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου όπου βρίσκεται και το γραφείο του διαχειριστή της Grand Thornton, παρουσία δυο συμβολαιογράφων και του ειδικού εκκαθαριστή.
Ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών καθώς και για την εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.
Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία Σαντορίνη κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία New Mile Ακίνητα με προσφορά στα 100.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το 19,63% των μετοχών του MEGA. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας επηρεάζει, όπως είναι προφανές, και τις ισορροπίες στο μετοχικό σχήμα του ΜΕGA.                  πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com