Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προσοχή να μην κηρύξουμε μόνοι μας πόλεμο! Οι προκλήσεις και οι Τούρκοι που κλαίνε στο Αιγαίο

Τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο δεν πρέπει να τις αγνοούμε ή να τις υποτιμούμε. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να “εθιστούμε” και τις θεωρούμε κάτι ασήμαντο. Όμως από την άλλη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τις αντιμετωπίζουμε περίπου ως…
κήρυξη πολέμου και οπωσδήποτε δεν πρέπει να καλλιεργούμε ένα κλίμα ηττοπάθειας και τουρκοφοβίας.
ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Όλα αυτά με αφορμή το “πολεμικό κλίμα” που παρατηρούμε ότι διαμορφώνεται από τα ελληνικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Το militaire.gr δεν είναι “άμοιρο ευθυνών”, αφού αρκετές φορές η προσπάθεια για να “βγει” ένας εντυπωσιακός τίτλος συμβάλλει στην δημιουργία αυτής της ατμόσφαιρας. Ωστόσο ποτέ νομίζουμε ότι τα κείμενά μας δεν είχαν τόνο…πολεμικό.
Κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων γίνεται πόλεμος…Κάθε τουρκική κίνηση στο Αιγαίο ή πέριξ της Κύπρου παρουσιάζεται ως πολύ σημαντική, σχεδόν στρατηγικής σημασίας! Κάθε ενέργεια των Τούρκων χαρακτηρίζεται πρόκληση. Ακόμη και ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού στον κόλπο του Ξηρού!
Η πραγματικότητα είναι πως η Άγκυρα είναι στη γωνία και δέχεται απανωτά χτυπήματα τα οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Όλες οι κινήσεις που κάνει είναι σπασμωδικές και στόχο έχουν την επίδειξη δύναμης, η οποία όμως κανέναν δεν πείθει.
Γράφουμε και μεταδίδουμε όλοι μας για τις Navtex που εκδίδει κάθε μέρα η Άγκυρα για ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο και στην Κύπρο, αλλά δεν αναφέρουμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων οι ασκήσεις δεν γίνονται ποτέ!
Γράφουμε και μεταδίδουμε όλοι μας για τους μεγάλους αριθμούς παραβιάσεων που κάνουν οι τούρκοι αεροπόροι, αλλά δεν λέμε για τον φοβισμένο τρόπο με τον οποίο πετούν πλέον στο Αιγαίο. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις νεαρών Τούρκων χειριστών που “έχασαν” το “ζευγάρι” τους και οι δικοί μας “σερίφηδες” τους άκουγαν στον ασύρματο να κλαίνε.
Οι Τούρκοι πόνταραν και ποντάρουν πολλά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ελληνικές ΕΔ. Πίστεψαν ότι απέναντί τους έχουν πια έναν αντίπαλο που δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα πάντα. Μόνο που η πραγματικότητα τους διαψεύδει κάθε μέρα κι αυτό τους εκενυρίζει ακόμη περισσότερο. Είμαστε παντού, πάντα, όπου κι αν εμαφανίζονται και τους αντιμετωπίζουμε μ΄ ότι διαθέτουμε, αλλά κυρίως με το ανθρώπινο δυναμικό μας που είναι πάντα πολυμήχανο!
Μπορεί ν΄ ακούγεται παράδοξο αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που στο Αιγαίο οι Τούρκοι νιώθουν ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν κάποια όρια.Γι΄ αυτό και το ΄χουν “γυρίσει” σε προκλήσεις τηλεοπτικές όπως η μίνι κρουαζιέρα του αρχηγού τους στα Ίμια, όπου κι εκεί βρήκε απέναντί του ελληνικό πολεμικό πλοίο να τον περιμένει…
Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η Άγκυρα λαμβάνει μηνύματα μέσα στη νύχτα πως “οι Έλληνες “φορτώνουν” F-16, μαζευτείτε”. Έγινε τον Φεβρουάριο, μια νύχτα που οι Τούρκοι έδειχναν έτοιμοι να κάνουν “νυχτερινό σόου” στα Ίμια.
Δεν λέμε ότι πρέπει να φθάσουμε στο άλλο άκρο και να νιώσουμε ότι ελέγχουμε απόλυτα την κατάσταση που είναι πράγματι ρευστή και δύσκολη. Αλλά δεν έχουμε κανένα απολύτως να λόγο να καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι αυτό το αρρωστημένο κλίμα “τουρκοφοβίας” και πανικού. Οι “απέναντι” έχουν πολύ μεγαλυτερα προβλήματα από εμάς και γι΄ αυτό δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις σπασμωδικές κινήσεις που κάνουν και στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Οι Τούρκοι θέλουν να “παίξουν” με τα νεύρα και τη ψυχολογία μας και δεν πρέπει να έχουμε καμία συμμετοχή σ΄ αυτό το παιχνίδι.
Από την Κύπρο εκφράζονται από χθες παράπονα για τη διάσταση που δίνουμε εδώ στην Αθήνα, στις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Έχουν δίκιο οι Κύπριοι. Και για τα παράπονα που κάνουν,αλλά και για την πολύ ψύχραιμη στάση που έχουν απέναντι στις τουρκικές γελοιότητες. Γιατί είναι γελοίο να στέλνεις μια φρεγάτα σου σε μια περιοχή στην οποία πλέουν αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία χωρών όπως οι ΗΠΑ,η Γαλλία και το Ισραήλ. Είναι προφανές ότι παριστάνεις…το κοκοράκι απέναντι σε λύκους.
Στο τέλος, αν ο κ.Ερντογάν αισθάνεται τόσο ισχυρός ας πάει να βομβαρδίσει την πλατφόρμα της TOTAL! Μέχρι τότε ας αντιμετωπίσουμε ότι κάνει με σοβαρότητα και κυρίως με ψυχραιμία.
Ας μην κηρύξουμε μόνοι μας τον πόλεμο!
militaire

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.