Translate

Το Αμερικανικό πυροβολικό στοχεύει Τούρκους: Επιστράτευση και επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων σε Azaz- Jarablus ανακοίνωσαν οι Κούρδοι – «Στέρεψε» ο ποταμός Ευφράτης -Εικόνες

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την σύγκρουση Κούρδων και Τουρκίας στο συριακό έδαφος με τους YPG να καλούν σε επιστράτευση και να ανακοινώνουν ότι θα απελευθερώσουν την περιοχή μεταξύ Azaz
και Jarablus που είναι υπό τουρκική κατοχή. Συνεπώς ο πόλεμος θα διευρυνθεί. 
Η επιστράτευση πραγματοποιείται σε όλη τη Ροτζάβα και γίνεται σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 18-30 ετών.
Ο Διοικητής των YPG Sipan Hemo δεν έδωσε λεπτομέρειες της επίθεσης ανακατάληψης του άξονα Azaz-Jarablus αλλά σε βίντεο παρακάτω οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μεταφέρουν όπλα με μεταγωγικά στο αεροδρόμιο που κατασκεύασαν στο Κομπάνι και να εντατικοποιούν τις προετοιμασίες των Κούρδων.Η στάθμη του νερού στο φράγμα Tishreen έχει μειωθεί αισθητά καθώς η Τουρκία κλείνει τη ροή του Ευφράτη. Σύγκριση Μάιος-Ιούνιος
Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υποστηριζόμενες και από τη Διεθνή Συμμαχία, έχουν καταφέρει ιστορικές νίκες και τώρα γράφουν το δικό τους έπος στην εκστρατεία για την απελευθέρωση του συριακού εδάφους από την τρομοκρατία της ISIS στην λεγόμενη πρωτεύουσά του, τη Ράκα.
»Εν τω μεταξύ, το τουρκικό καθεστώς, έχοντας αποτύχει στους αποικιακούς του στόχους και την κατάληψη μεγάλων τμημάτων της συριακής επικράτειας, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ασκήσει έντονη προπαγάνδα, κινητοποιεί στρατό κοντά στην περιοχή της Σέχμπα, και συνεχίζει τις παραβιάσεις και τα εγκλήματά του εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών: βομβαρδίζει, εκτοπίζει τον αυτόχθονα πληθυσμό, κινείται με συστηματικό σχέδιο για την αλλαγής της δημογραφικής σύστασης της περιοχής, απαγάγει ανθρώπους, καταστρέφει τις περιουσίες τους.
»Αυτές οι άγριες επιθέσεις εναντίον των καντονιών της Σέχμπα και της Εφρίν που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής δεν θα έπρεπε να μας κάνουν εντύπωση, αφού στην Εφρίν έχουν καταφύγει χιλιάδες πρόσφυγες και εκτοπισμένες οικογένειες από διάφορες πόλεις της Συρίας.
»Ένας άλλος στόχος είναι να υπονομευτεί το σχέδιο ομοσπονδιοποίησης της Βόρειας Συρίας.
»Προειδοποιούμε για τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στο καντόνι Εφρίν, διαβεβαιώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε επίθεση στην Εφρίν θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου και θα κηρυχτεί γενικός συναγερμός.
»Μια τέτοια ενέργεια δεν θα είναι προς το συμφέρον των λαών της περιοχής. Ως Σύροι επιζητούμε την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με τον τουρκικό λαό και τη δημιουργία δεσμών φιλίας και αδερφοσύνης μαζί του.
»Εμείς στο Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD) καταδικάζουμε απερίφραστα τις παραβιάσεις εκ μέρους του τουρκικού καθεστώτος και στρατού εναντίον της χώρας μας, της Συρίας, και ιδιαίτερα την κατάληψη περιοχών στη Σέχμπα και τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές επιθέσεις ενάντια στο καντόνι της Εφρίν.
»Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ευρωπαϊκής Ένωση, τον Αραβικό Σύνδεσμο και τη Ρωσική Ομοσπονδία, να ασκήσουν πιέσεις στην τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει την κατοχή συριακού εδάφους, να σταματήσει τις επανειλημμένες επιθέσεις στις περιοχές του Εφρίν και της Σέχμπα, να αποσυρθεί άμεσα από τα συριακά εδάφη που κατέλαβε, να σεβαστεί την επιθυμία του συριακού λαού να ζήσει μια ελεύθερη, αξιοπρεπή ζωή στην πατρίδα του και να σταματήσει την υποστήριξή της στην τρομοκρατία και τις δυνάμεις του σκοταδισμού».
Ο πόλεμος μεταξύ των Κούρδων και της Αγκυρας θα είναι τόσο σφοδρός και η Τουρκία θα απορροφηθεί στον συριακό βάλτο. Ηδη οι Κούρδοι επιτέθηκαν και σκότωσαν δύο αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AKP στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη νοτιοανατολική Τουρκία ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 17 αντάρτες με αεροπορικές επιδρομές.
Ο Ορχάν Μερτσάν, αναπληρωτής επικεφαλής του AKP στην περιοχή Λίτσε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.
Αντάρτες σκότωσαν τον Αϊντίν Άχι, αναπληρωτή επικεφαλής του AKP στην περιοχή Οζάλπ της επαρχίας Βαν το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη. Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι οι ένοπλοι συνέλαβαν τον Άχι στην κατοικία του υπό την απειλή όπλων και τον σκότωσαν εκεί κοντά.
Ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ έγραψε στο Twitter ότι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τους δύο άνδρες.
Χθες η βία αναζωπυρώθηκε σ’ ολόκληρη τη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σε αεροπορική επιδρομή στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν πέντε αντάρτες του PKK που ετοίμαζαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης, αναφέρεται σε δήλωση του γενικού επιτελείου.
Σε χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες, οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν επίσης πέντε μαχητές του PKK στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Μπινγκόλ και άλλους τέσσερις αντάρτες στην περιοχή Μετίνα του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε ο στρατός.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι τρεις αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις χθες Σάββατο στις νοτιοανατολικές επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ, Χακάρι και Σιρνάκ.
Αμερικανικό πυροβολικό
Η Αγκυρα στέλνει διαρκώς ενισχύσεις  ενώ οι Αμερικανοί Πεζοναύτες κάνουν επίδειξη του πυροβολικού τους στη Συρία κάτι που έτσι όπως το πάει η Τουρκία μάλλον θα το δούμε και κατά των…Τουρκικών δυνάμεων!        

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com