Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To Kρόνειο επί γης ιερατείο Θέλει την Αγιά Σοφιά διαθρησκειακό ναό για όλους. Ξεσάλωσαν οι…. δορυφόροι του Φαναρίου!

Σχετική εικόνα Θέλουν κατάργηση του συστήματος της αυτοκεφαλίας των Εκκλησιών και “δικτατορία της Ορθοδοξίας”

Του Μανώλη Κείου
Απίστευτες “ιδέες” και περίεργες “απόψεις”
τίθενται επί τάπητος από διάφορους κύκλους “δορυφόρων” του Φαναρίου και υποτιθέμενων αναλυτών και αναρωτιέται κανείς αν οι ακραίες αυτές θέσεις κατατίθενται εν είδει λαγών προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις ή αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.
Οι απόψεις αυτές μάλιστα προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η οποία “άλλη πλευρά του Ατλαντικού” όλοι ξέρουμε πόσο βοήθησε να πραγματοποιηθεί η επαίσχυντη Σύνοδος του Κολυμπαρίου πέρυσι τέτοιον καιρό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Dennis Menos αναλυτής Εθνικής Ασφάλειας και συγγραφέας της δημοσίευσης «Ενίσχυση του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχη» στην National Herald (Εθνικός Κήρυκας), ισχυρίζεται ότι η οργανωτική δομή της Ορθόδοξης Εκκλησίας με βάση την αρχή της αυτοκεφαλίας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της διασποράς και εμποδίζει τον διαθρησκειακό διάλογο.
Ο κ. Menos πιστεύει ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να ανυψωθεί στο βαθμό του «επικεφαλής» της Ορθόδοξης Ανατολής, με εξουσία να ενεργεί και να μιλάει για ολόκληρη την Εκκλησία» και ότι η Αγιότητά Του «θα χρειαστεί να απελευθερωθεί από κάθε ευθύνη ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης ».
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι μόνο τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την πληρότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε διαλόγους με ετεροδόξους Χριστιανούς και «να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επανένωση της Ελληνικής Ορθοδοξίας». Σύμφωνα με τον κ. Menos μια τέτοια δραστηριότητα θα ήταν η ετήσια σύσκεψη των προκαθημένων και των 14 αυτοκέφαλων εκκλησιών ως «η ανώτατη ηγεσία της Ορθόδοξης Ανατολής».
Το θέμα είναι, όμως, πως ο Dennis Menos δεν είναι μόνος του και οι απόψεις του δεν είναι απλά προσωπικές…. Όπως δείχνουν τα σχόλια στο άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα, υποστηρίζεται ακόμη και από κάποιους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Σε γενικές γραμμές οι απόψεις του Menos υποστηρίζουν επανειλημμένα ότι η διοικητική ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας (που συχνά αξιώνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χωρίς να αναλάβει καμία πραγματική ενέργεια για να συμβιβάσει τα Πατριαρχεία των Ιεροσολύμων και της Αντιόχειας) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η «χρόνια διαίρεση «μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ρωμαιοκαθολικών.
Επιπλέον, υποστηρίζει την μετατροπή του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε ένα διαθρησκευτικό ιερό, όπου άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούσαν να προσευχηθούν.
Δυστυχώς, οι ιδέες του Dennis Menos υποστηρίχθηκαν από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που αγνοούν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και τις παραδόσεις και προτιμούν να αυτοανακηρύσσονται ως νεωτεριστές. 
pentapostagma

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

ΣΕΙΣΜΟΣ: 1237 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΛΩΣΑΝ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΓΕΙΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

1237 πούλμαν αναχωρούν  προορισμό της Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, Εξήντα λεωφορεία  έχει ναυλώσει μόνο η Ι.Μ. Κίτρους, ενώ από Κρήτη αναχωρούν δύο ναυλωμένα

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο