Translate

"Χαστούκι" στην Αθήνα από τη νέα γυφτοσκοπιανή ηγεσία-Τι έκαναν

"Χαστούκι" στην Αθήνα από τη νέα σκοπιανή ηγεσία-Τι έκαναν (Βίντεο)Η εκλογή και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Ζάεφ έδωσε στην Ελλάδα και την επίσημη ηγεσία της το έναυσμα για μεγάλα λόγια σχετικά με το Σκοπιανό. Όλοι θυμούνται τις δηλώσεις Κοτζιά μετά την εκλογή του αλβανόφωνου πρωθυπουργού και την στήριξή του για το θέμα της ονομασίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει την Αθήνα μετά τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού και το ανθελληνικό παραλήρημα που επικράτησε αργότερα. Τιμωρήθηκε το ελληνικό ΥΠΕΞ για την αισιοδοξία του

                 Σχετική εικόνα

Σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι MRTV, ο Ζάεφ, αναφερόμενος μεταξύ των άλλων για τη διαμάχη για το όνομα της χώρας του με την Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι η αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στην όλη διαδικασία και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν αποτύχει να πείσει την Ελλάδα να μην εμποδίσει τη χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με την ονομασία της FYRMacedonia.
Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα επισκεφθεί τα Σκόπια και «θα φέρει καλά νέα». Τόνισε, ακόμη, ότι στο τέλος του μήνα, μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησής του θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία, αφού η κύρια προτεραιότητα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ είναι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.

Η συνέντευξη Ζάεφ που μεταδόθηκε εχθές, συνέπεσε με τους πανηγυρισμούς των αθλητών της τοπικής ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», η οποία χθες κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι οπαδοί που υποδέχτηκαν την ομάδα, τραγουδούσαν έξαλλα διάφορα εθνικιστικά και εν πολλοίς φασιστικά τραγούδια, ενώ ταυτόχρονα κυμάτιζαν σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας. 
Ένα από αυτά ήταν και το  «Ιζλέζι Μόμτσε» [ μετάφραση: βγες έξω, αγόρι], το οποίο υπήρξε το σήμα κατατεθέν της νικήτριας ομάδας. Οι στίχοι του τραγουδιού αυτού λέει ότι γρήγορα να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη:
«Βγες έξω αγόρι στο Μπαλκόνι
Να χαιρετίσεις τη φυλή του Γκότσε
Σηκώστε τα χέρια σας ψηλά
Να πάρουμε  την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com