Translate

Ζούμε τις τελευταίες στιγμές του ελεύθερου διαδικτύου - Τι προωθείται

            
Μεγάλη συζήτηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έπειτα και τα τρομοκρατικά χτυπήματα που συνέβησαν στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν ανοικτά πλέον αυστηρότερες νομοθετικές διατάξεις σχετικά με την ασφάλεια στον αχανή χώρο του διαδικτύου. 
Δείτε λοιπόν τι προωθούν.
Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότεινε να αλλάξει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, ο οποίος θα επεκτείνει τα δικαιώματα ιδιωτικής ζωής σε όλα τα τεχνολογικά μέσα και θα επιβάλει κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη σε όλες τις μορφές ψηφιακών επικοινωνιών.
Η νομοθεσία θα εμποδίσει την κυβέρνηση ή άλλους χάκερς να "αποκρύψουν" ή να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. Η Aral Balkan, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και ακτιβιστής δικαιωμάτων δήλωσε ότι το σχέδιο της ΕΕ είναι μια "σπουδαία πρόταση".
"Υπάρχουν πολλές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν κάτι τέτοιο, όπως για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο οι αρχές του οποίου είχαν ζητήσει τα δικαιώματα για την απαγόρευση της κρυπτογράφησης, πράγμα που είναι βέβαια γελοίο, όπως είναι η απαγόρευση των μαθηματικών. Πολλές κυβερνήσεις που επιθυμούν πρόσβαση στις επικοινωνίες μας, ώστε να είναι μια ανησυχητική μάχη".
Η νομοθετική αυτή πρόταση έχει βρει πάνω σε σκοπέλους.
Η ιδέα μιας "ιδιωτικής δικλείδας ασφαλείας" στο διαδίκτυο έχει αποκτήσει μεγάλα ερείσματα το τελευταίο διάστημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έπειτα και από την απόφαση των G7 στην Ιταλία τον περασμένο μήνα.
Στην πραγματικότητα η επιλογή που θα δίνεται στον απλό χρήστη για...προστασία, θα είναι εικονική, από τη στιγμή που όλος ο χώρος του διαδικτύου στη βάση του θα λειτουργεί στο έλεος των κυβερνήσεων ή των μυστικών υπηρεσιών.
"Όσον αφορά τον εξτρεμισμό και την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, το μόνο πράγμα που πραγματικά λειτουργεί είναι η παραδοσιακή αστυνόμευση", συμπληρώνει ο Aral Balkan και επισημαίνει την ανάγκη κατάθεσης νέων νόμων για την κυβερνοασφάλεια.             πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com