Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίνα και Ρωσία ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη σύγκρουση με τις ΗΠΑ που έζησε ποτέ ο πλανήτης μας…
Εξελίξεις ανάμεσα στις υπερδυνάμεις μετά την αποκάλυψη των σχεδίων Ρωσίας και Κίνας ενάντια στις ΗΠΑ από Ρώσο και Κινέζο υπουργούς άμυνας πυροδοτεί νέα  σενάρια τρόμου. Συνάντηση είχαν πρι  λίγοι ο Β.Πούτιν και ο Xi Jinping!
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
«Η  παρουσία αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Β-52 και Β-21 τα οποία είναι εφοδιασμένα με πυρηνικές βόμβες,  σε πολεμικά αεροδρόμια στην Εσθονία ωθεί Ρωσία και Κίνα  να «απαντήσουν» με μπαράζ στρατιωτικών ασκήσεων  , φέρνοντας τον πλανήτη στα όρια του», αναφέρει μεγάλο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων .
Πεκίνο και Μόσχα έχοντας  κατανοήσει ότι  ΗΠΑ και  ΝΑΤΟ έχουν σκοπό να περικυκλώσουν και στοχοποιήσουν με πυραύλους τις δύο χώρες με διάφορες προφάσεις και ζητήματα ξεκινούν μπαράζ στρατιωτικών ασκήσεων προκαλώντας «παγκόσμια ανησυχία», αναφέρει Ρώσος ειδικός αναλυτής .
Το θέμα της Ουκρανίας και της Βόρειας Κορέας έχουν δώσει «πρόσβαση» στις ΗΠΑ να μετακινήσουν στην κορεατική χερσόνησο βαλλιστικούς πυραύλους , ενώ το ίδιο ετοιμάζονται να πράξουν και για την Βαλτική.
«Κίνα και  Ρωσία σχεδιάζουν  το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του 2017, μαζικές  κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας στον στρατιωτικό τομέα», υπογράμμισε  ο υπουργός Άμυνας της Κίνας, αντιστράτηγος Chang Wanquan.
 «Φέτος σχεδιάζουμε να έχουμε πολύ μεγάλα, τεράστια και σημαντικά γεγονότα» , είπε ο Chang Wanquan  σε μια  συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σερκεί Σοιγκού  την Τετάρτη στην Αστάνα.«Τα τελευταία χρόνια»,  είπε ο Chang Wanquan, «κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του επικεφαλής μας σε κρατικό επίπεδο η συνεργασίας και η εμπιστοσύνης μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας και της Ρωσίας αυξάνεται συνεχώς , ενώ το πεδίο της συνεργασίας μας συνεχώς επεκτείνεται, όπως και η τάση της ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας προς μία κατεύθυνση».
Σύμφωνα με το ίδιο , κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησης του  Ρώσου Προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου Προέδρου  Xi Jinping στο Διεθνές Φόρουμ «Μία ζώνη μονόδρομος», επετεύχθη  τεράστια και σημαντική πρόοδο  για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση της αμοιβαίας συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας ».
«Η κινεζική πλευρά», είπε ο Κινέζος υπουργός, «είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τους τοπικούς εταίρους για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών, εμβαθύνοντας την πραγματιστική συνεργασία σε όλους τους τομείς, προς όφελος των κινεζικών και ρωσικών λαών.  Και θα επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να επικοινωνήσω  μαζί σας έτοιμος να ανταλλάξω απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος»,  δήλωσε ο  Chang Wanquan, αναφερόμενος στον Σοιγκού .
Η  συνάντηση μεταξύ των υπουργών άμυνας της Ρωσίας και της Κίνας πραγματοποιήθηκε «στο περιθώριο» της συνάντησης των υπουργών άμυνας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η οποία λαμβάνει χώρα την Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.
Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται εντατικά για την μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση όλων των εποχών με τις ΗΠΑ .
Αναμφισβήτητα Κίνα και Ρωσία αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας στην oποία οι ΗΠΑ κυριαρχούν για δεκαετίες. Αυτή όμως η μη συνεννόηση  όμως εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.
Ταυτόχρονα, σοβαρότατες κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν  οργανώσει  πιθανό πυρηνικό χτύπημα εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, εκτόξευσε  ο Ρώσος στρατηγός Βίκτορ Πόζνικιρ, αναπληρωτής επικεφαλής του επιχειρησιακού τμήματος του Γενικού Επιτελείου.Ο Ρώσος στρατηγός τόνισε πως η πυραυλική ομπρέλα που έχουν σχηματίσει οι ΗΠΑ στην Ευρώπη, στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά και στον Ειρηνικό και Ινδικό Ωκεανό, στρέφεται εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, αποτελώντας άμεση απειλή.
Ο Βίκτορ Πόζνικιρ τόνισε πως έγινε προσομοίωση σε υπολογιστή των συστημάτων που έχουν τοποθετήσει  οι ΗΠΑ γύρω από τη ρωσική και την κινεζική ομοσπονδία, επιβεβαιώνοντας πως είναι απόλυτα ικανές να πραγματοποιήσουν ένα αιφνιδιαστικό πυραυλικό χτύπημα, ακόμη και με πυρηνικά όπλα.
«Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης δείχνουν ότι η αμερικανική πυραυλική άμυνα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αναπληρωτής του επιχειρησιακού τομέα του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
«Οι Ρώσοι διπλωμάτες έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές την αμερικανική πλευρά, αλλά οι αιτιάσεις τους αγνοούνται, καθώς οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι το σύστημα πυραυλικής άμυνας δεν στρέφεται εναντίον της Ρωσίας ή της Κίνας. Τα αποτελέσματα της προσομοίωσης, ωστόσο, τους διαψεύδουν», πρόσθεσε ο Ρώσος στρατηγός.

Ο Ρώσος αντιστράτηγος αναφέρθηκε στην αντίδραση που θα ακολουθήσει, λέγοντας πως η Μόσχα έχει λάβει ήδη τα μέτρα της, ενώ και άλλες χώρες προετοιμάζονται προς την ίδια κατεύθυνση.
Το ρωσικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι ολόκληρο το 2016 μέχρι σήμερα όλες οι εκτοξεύσεις πυραύλων στον πλανήτη έχουν καταγραφεί από τα ρωσικά ραντάρ και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, από τα οποία δεν ξεφεύγει κανένας.
«Κάθε μελλοντικός πόλεμος με τη Ρωσία ή την Κίνα θα είναι «εξαιρετικά θανατηφόρος και γρήγορος» και θα μπορούσε να εκτινάξει το επίπεδο της βίας σε ύψη που δεν έχουμε δει τα τελευταία 60 χρόνια», ανέφερε έμπειρος  Αμερικανός στρατηγός .
Η τεχνητή νοημοσύνη και τα αυτοματοποιημένα οπλικά συστήματα θα επιτάχυναν την όποια μελλοντική σύγκρουση, προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο στρατηγός  William Hix.    ΠΗΓΗ

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ'' ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΡΟΝΕΙΩΝ, ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗ

Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» δίνει

ΕΚΤΑΚΤΟ – Στο παρά 1 της κατάρριψης τουρκικών μαχητικών από τον Μ.Άσαντ – Εσπευσμένη συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν και απόφαση για τριμερή

Εκτακτη επικοινωνία Ρ.Τ.Ερντογάν-Β.Πούτιν είχαμε πριν λίγο με φόντο τα όσα συμβαίνουν στην Αφρίν. Ο Ερντογάν τόνισε ότι δεν συμφωνεί με όρους της

Τελεσίγραφο Τουρκίας προς Κύπρο και Ελλάδα –vid

Τελεσίγραφο με αποδέκτες Κύπρο και Ελλάδα εξέδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί , απαιτώντας «ενδιάμεσες φόρμουλες» για την κυπριακή ΑΟΖ,

EKTAKTO – Θρίλερ στην Α. Μεσόγειο- Eρχεται το τουρκικό γεωτρύπανο – Οι ΗΠΑ στηρίζουν Λευκωσία – Ολοταχώς για πολεμική σύγκρουση

Σε συναγερμό θα πρέπει να βρίσκεται από εδώ και στο εξής ο ελληνικός στόλος και το Πεντάγωνο καθώς οι προθέσεις των Τούρκων είναι ύπουλες. Η Αγκυρα σχεδιάζει πολεμικό

Πάμε σε μετωπική με την Άγκυρα – Δηλώσεις-«φωτιά» από τον Χ. Ακάρ – Η Τουρκία αποφάσισε να θέσει υπό «έλεγχο» ολόκληρο το Αιγαίο και την Κύπρο

«Η Ελλάδα θα διώξει την κυβέρνηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους… Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα αρχίσει να εκτυπώνει δραχμές. Θα υπάρξουν συνομιλίες

Κοτζιάς: «Ο Αλλάχ έβαλε δίπλα-δίπλα Ελλάδα και Τουρκία» vid

Ιδού η «εξωτερική πολιτική» της Ελλάδας..Ποιός αλλάχ μωρέ;;Κρόνειο ιερατείο!
«Εγώ λέω, πάντα, στον Ερντογάν: κοίτα να δεις ο Αλλάχ μας έριξε να ζούμε δίπλα- δίπλα. Θα ζήσουμε ειρηνικά βάσει των