Translate

Γαλλία: Σε επίπεδο ρεκόρ το δημόσιο χρέος: 2,2 τρισ. ευρώ! - Μόνο για την Ελλάδα υπήρχαν όμως Μνημόνια...

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 το δημόσιο χρέος της Γαλλίας ανήλθε στο υψηλότερο σημείο, προκαλώντας επιπλέον δυσκολίες στις προσπάθειες του νέου προέδρου της χώρας, Emmanuel Macron, που έχει υποσχεθεί να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της χώρας. 
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το marketwatch, το γαλλικό χρέος ανήλθε στο 98,9% του ΑΕΠ της χώρας ή 2,2 τρισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017, από το 96,3% του ΑΕΠ που ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Επιπλέον, η υπηρεσία κρατικού προϋπολογισμού της χώρας δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος θα υπερβεί σημαντικά τους στόχους που είχαν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνοντας στο 3,2% του ΑΕΠ, αντί στόχου 2,8% που είχε θέσει η κυβέρνηση του προκάτοχου του κ. Macron, Francois Hollande.
                      EΘΝΙΚΟ XΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ  ON LINE ΜΕΤΡΗΤΗΣ
                                                    ενεργό link
Οταν η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο κατά την κυβέρνηση Καραμανλή το χρέος είχε φτάσει το 109% του ΑΕΠ και μετά από το "χειρουργείο" Παπανδρέου, το πήγε φιλότιμα στο 125%! Και πάλι δεν ξεπερνούσε τα 270 δισ. ευρώ.
Τώρα το γαλλικό χρέος είναι οκταπλάσιο και το ιταλικό δεκαπλάσιο της Ελλάδας και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα...         pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com