Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ: Για αστραπιαία πολεμική επιχείρηση προετοιμάζονται οι ΗΠΑ ώστε να μην γενικευτεί ο πόλεμος με Β.Κορέα – Λαμβάνει πυρομαχικά εν πλω το USS Carl Vinson -Το μεγαλύτερο πλοίο της έστειλε η Ιαπωνία vid


Κρίσιμες αποδεικνύονται οι επόμενες ώρες για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς οι εξελίξεις στη κορεατική χερσόνησο λαμβάνουν χώρα με πολύ επικίνδυνη συχνότητα και πλέον κανείς δεν γνωρίζει
ποια θα είναι τα επόμενα βήματα από πλευράς Η.Π.Α και Β. Κορέας. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ και δείχνει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN 70) να λαμβάνει πυρομαχικά εν πλω.
Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα: Από μία γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση -που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε ανατροπή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ!-, μέχρι και έναν πυρηνικό πόλεμο.Τα παραπάνω προκύπτουν και από τις δηλώσεις του συμβούλου του Τραμπ, στρατηγού ΜακΜάστερ.
Η Ιαπωνία για πρώτη φορά έστειλε το ελικοπτεροφόρο-αντιτορπιλλικό Izumo (DDH-183), το καμάρι της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JMSDF) και το μεγαλύτερο πλοίο του ιαπωνικού Στόλου -μαζί με το «αδελφό» Kaga (DDH-184), το δεύτερο ελικοπτεροφόρο της κλάσης Izumo.Το μήκους 294 μ. Izumo αναχώρησε από την βάση του στον Ναύσταθμο Yokosuka για να συνοδεύσει το αμερικανικό εφοδιαστικό ανοικτά της νήσου Σικόκου, στην δυτική Ιαπωνία, με διαταγές να το προστατεύσει, εάν χρειασθεί, με την «ελάχιστη δυνατή χρήση πυρός».
Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που το Ιαπωνικό Ναυτικό μετέχει σε επιχειρήσεις μακρυά από τον ρόλο αυτοάμυνας που χαρακτήριζε μεταπολεμικά τις ένοπλες δυνάμεις της.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com