Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tεχνητή νοημοσύνη: Σύμμαχος ή απειλή για την κυβερνοασφάλεια;

Η επόμενη γενιά malware θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη προσομοιώνοντας την συμπεριφορά ανθρώπινων επιτιθέμενων: τα malware θα προσδιορίζουν με ακρίβεια τους στόχους του, θα συλλέγουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτούς, θα επιλέγουν
την αποτελεσματικότερη μέθοδο επίθεσης και θα αποφεύγουν έξυπνα την ανίχνευση.  Ακριβώς όπως οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της ασφάλειας σε κάθε τομέα, έτσι και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν αρχίσει να την χρησιμοποιούν για την κατασκευή ευφυέστερων κακόβουλων προγραμμάτων.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης της ασφάλειας, όπου οι λύσεις για την προστασία των δικτύων, των endpoints, των εφαρμογών, των data centers και των clouds θς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και θα λειτουργούν ως ένα ολοκληρωμένο και συνεργατικό σύνολο. Η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει κυρίαρχο ρόλο στο σύνολο αυτό, παρέχοντας αυτοματοποιημένη ασφάλεια, πρόληψη και αντιμετώπιση απειλών.
Η εφαρμογή μιας τέτοιας προσέγγισης γίνεται όλο και πιο επιτακτική, δεδομένου ότι οι απειλές καθίστανται όλο και πιο έξυπνες και τείνουν να λειτουργούν αυτόνομα σε σημαντικότερο βαθμό. Κατά το επόμενο έτος, αναμένουμε να δούμε εξελιγμένα malware με δυνατότητα προσαρμοστικής μάθησης, τα οποία θα κρίνουν από την επιτυχία ή μη των διεξαγόμενων επιθέσεων, αποσκοπώντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών επίθεσης που χρησιμοποιούν.
Τα malware αυτά θα χρησιμοποιούν εξελιγμένο κώδικα, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή “if not this, then that” λογική κώδικα, με πιο σύνθετα δέντρα αποφάσεων. Τα αυτόνομα κακόβουλα λογισμικά θα μπορούν να προβλέψουν ποιος είναι ο βέλτιστος κόμβος σε ένα δέντρο αποφάσεων (desicion tree), προτού επιλέξουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Ένας προγνωστικός κόμβος θα παρακολουθεί ποιοι κόμβοι επιλέγονται και ποιοι όχι, έτσι όταν το malware συναντά μια συνθήκη που έχει ξαναδεί, θα είναι σε θέση να κάνει μια πιο στοχευμένη πρόβλεψη έτσι ώστε, με την πάροδο του χρόνου, το λογισμικό να γίνεται όλο και πιο αποτελεσματικό.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.