Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Koρέα: Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά...


Δυσοίωνο το μέλλον - Ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα πως ο κίνδυνος στρατιωτικών αντιπαραθέσεων στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα είναι «αυξημένος» καθώς η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει αυξηθεί λόγω των πυρηνικών φιλοδοξιών της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Μουν, που ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε πως το βαλλιστικό και πυρηνικό πρόγραμμα του Βορρά «προχωρεί γρήγορα», μερικές ημέρες μετά την εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ ενός πυραύλου που όπως ανέφερε ήταν μια δοκιμή της ικανότητάς της να «μεταφέρει μια μεγάλου μεγέθους βαριά πυρηνική κεφαλή» με αποτέλεσμα να προκαλέσει την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Δεν θα ανεχθώ ποτέ τις προκλήσεις του Βορρά και τις πυρηνικές απειλές του», είπε στη διάρκεια μιας επίσκεψης στο υπουργείο Άμυνας, καλώντας τον στρατό της χώρας να υιοθετήσει μια «αποτελεσματική αμυντική θέση».
Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο, «υπάρχει αυξημένη πιθανότητα στρατιωτικών αντιπαραθέσεων» στα διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών ή κατά μήκος των ισχυρά στρατιωτικοποιημένων χερσαίων συνόρων.
Ο Βορράς και ο Νότος εξακολουθούν από τεχνική άποψη να βρίσκονται σε πόλεμο, γιατί η σύγκρουση του 1950-53 τελείωσε με εκεχειρία και όχι με την υπογραφή συνθήκης ειρήνης.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι εντάσεις ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν σαφώς αυξηθεί. Η Ουάσινγκτον δήλωσε πως η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι ενώ ο Βορράς έχει εξακοντίσει απειλές για μαζικά αντίποινα.Ο Μουν, που κατατάσσεται περισσότερο στην αριστερά, τάσσεται υπέρ μιας μορφής διαλόγου με την Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να την επαναφέρει στο τραπέζι των συνομιλιών. Ωστόσο μετά την πυραυλική εκτόξευση της Κυριακής δήλωσε πως ο διάλογος θα είναι δυνατός μόνο αν «η Πιονγκγιάνγκ αλλάξει συμπεριφορά».
Ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν ότι ο Βορράς έχει την ικανότητα να κατασκευάζει σε μικρό μέγεθος τα πυρηνικά όπλα του με τρόπο ώστε να τα τοποθετεί σε βαλλιστικούς μηχανισμούς. Σύμφωνα με αυτούς, τίποτα δεν αποδεικνύει πως η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει την τεχνολογία για να κατασκευάσει έναν πύραυλο που να μπορεί να βγει από τη γήινη ατμόσφαιρα και μετά να επιστρέψει σ αυτή.
Τέσσερις άνθρωποι, οι δύο από τους οποίους ήταν πολίτες, σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2010 όταν η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 170 όλμους πυροβολικού στο μεθοριακό νοτιοκορεατικό νησί Γεονπιεόνγκ. Ήταν η πρώτη βορειοκορεατική επίθεση εναντίον μιας ζώνης αμάχων μετά τον πόλεμο της Κορέας και προκάλεσε για λίγο φόβους για μια γενικευμένη σύγκρουση.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.