Translate

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΕΡΟΒΑΤΟΥΜΕ...Μνημόνιο για πάντα: Καμία ελάφρυνση χρέους και αιώνια λιτότητα για την Ελλάδα σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του ESM

Ψηφίσανε οι συριζαίοι το νέο τους μνημόνιο, εξαπολύοντας και πάλι υποσχέσεις ότι «τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν αν δεν πάρουμε την ρύθμιση του χρέους». Μάλιστα ο Τσίπρας είχε δηλώσει αισιόδοξος,
λέγοντας ότι πλησιάζει η ώρα για να φορέσει γραβάτα, υπονοώντας ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς όσον αφορά την ρύθμιση του χρέους.
Ένα απόρρητο έγγραφο του ESM, το οποίο αποκάλυψε το Reuters, δείχνει όμως ότι τα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων για την Ελλάδα, όχι μόνο δεν περιλαμβάνουν την οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους, αλλά – αντιθέτως – προϋποθέτουν αιματηρή λιτότητα για… πάντα.
Συγκεκριμένα, το έγγραφο του ESM εξετάζει τρία σενάρια. Στο πρώτο σενάριο λέγεται ότι δεν θα χρειαστεί καμία ρύθμιση του χρέους αν η Αθήνα διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ή υψηλότερο, έως το 2032 και πάνω από το 3% έως το 2038!
Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για ένα μέσο όρο πλεονασμάτων στο 2,2% για μία περίοδο μέχρι το… 2060. Το τρίτο σενάριο αποτελεί μία συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πρώτων.
Αναλυτές της Citigroup εκτιμούν, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» του ελληνικού χρέους, ότι η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα αυξάνουν τις πιθανότητες να χρειαστεί η Ελλάδα ένα νέο μνημόνιο.
«Η πιθανότητα να γίνει αναγκαίο ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης μετά το 2018 αυξάνεται, κατά την άποψή μας»
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com