Translate

EKTAKTO- Σάλπισμα πολέμου – Υπουργός Άμυνας, Π.Καμμένος: «Να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη και η Βουλή και να υπάρχει κοινή γραμμή – Κεκλεισμένων των θυρών απόρρητη ενημέρωση της επιτροπής της Βουλής»

Image result for ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΣε κεκλεισμένων των θυρών, απόρρητη ενημέρωση για τις παραβιάσεις, την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο καθώς και τις επόμενες κινήσεις τους θα προχωρήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και
Εξωτερικών ενώ όπως αποκάλυψε τα Γενικά Επιτελεία διέθεταν εδώ και πολύ καιρό πληροφορίες για τουρκική πολεμική επιχείρηση εναντίον Ελλάδας-Κύπρου λέγοντας χαρακτηριστικά «το διαρρεύσαμε (το σχέδιο τους) για να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη και η Βουλή και για να υπάρχει η κοινή γραμμή»!
Αυτό προανήγγειλε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής στη Βουλή κατά τη συζήτηση κύρωσης μνημονίου συνεργασίας στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών με τη Νορβηγία.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημείωσε πως «το υπουργείο και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προχωρήσει στην αναθεώρηση των στρατηγικών σχεδιασμών ανάλογα με τις εξελίξεις και σε σχέση με την προκλητικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία».
Για τα μέτρα αυτά που λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την προκλητικότητα της Άγκυρας ο κ. Πάνος Καμμένος είπε πως θα ενημερώσει σε απόρρητη συνεδρίαση την επιτροπή της Βουλής.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επίσης δήλωσε ικανοποιημένος και δικαιωμένος για όσα είχε αναφέρει στις 2 Μαρτίου σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με το ότι «η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ όταν ξεκινήσουν οι εργασίες…»
Ο  Πάνος Καμμένος ανέφερε πως τότε είχε κάνει αυτή την «ενημέρωση» βασισμένος «στις ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η Τουρκία και σκοπός του ήταν να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, η Βουλή αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί για όσα επρόκειτο να συμβούν…»
«Είχαμε τα ΝΟΤΑΜ που η Τουρκία είχε εκδώσει και ετοιμαζόταν να προκαλέσει επεισόδιο στο οικόπεδο 6 και να στείλει το (σ.σ ερευνητικό σκάφος) Μπαρμπαρός να μπλοκάρει την Τotal να κάνει απάντηση με φωτιά. Το ΝΟΤΑΜ αυτό ανεφέρετο στην 1η Μαΐου. Γι’ αυτό το διαρρεύσαμε. Για να προετοιμάζεται η κοινή γνώμη και η Βουλή και για να υπάρχει η κοινή γραμμή. Κι ο ένας με έλεγε ‘’σφουγγαρίστρα’’ και ο άλλος ‘’ακροδεξιό’’. Εμείς δικαιωθήκαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μάλιστα αναφέρθηκε επικριτικά για τις επιθέσεις που είχε δεχθεί τότε για αυτή την ενημέρωση που είχε κάνει από το Ποτάμι που τον χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο και ανεύθυνο» αλλά και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη που με ανάρτησή του στο facebook τον είχε χαρακτηρίσει «σφουγγαρίστρα της Δεξιάς που παράγει κίνδυνο…»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του επισήμανε ότι «όταν ο υπουργός ή το υπουργείο θέλει να κάνει τέτοιου είδους διαρροές δεν τις κάνει με αυτό τον τρόπο… Τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με εκ πλαγίου διαρροές από το υπουργείο αλλά με ουσιαστική ενημέρωση όλων των πλευρών» ενώ για το σχόλιο «σφουγγαρίστρα της Δεξιάς» που του είχε αποδώσει στο διαδίκτυο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος του είπε «αφορούσε την προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Καμμένος να τα φορτώνει όλα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και να ξεπλένει την κυβέρνηση Καραμανλή για ευνόητους πολιτικούς λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε…»
«Το τούρκικο πλοίο Μπαρμπαρός βρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Κύπρου για άλλη μια φορά, είτε για να παρενοχλήσει, είτε για να δώσει την εικόνα πως έχει προθέσεις ακόμα και για εξόρυξη. Θεωρώ πως ο στόχος είναι να καταφέρουν να μεταφράσουν την όλη προσπάθεια την δική μας ή την κυπριακή ΑΟΖ, σε γκρίζα ζώνη, για να την βάλουν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ζητήσουν μορατόριουμ μέχρι τη λύση του Κυπριακού» δήλωσε από πλευρά του ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτριος Συλλούρης από τη Λάρισα όπου βρίσκεται.
Πιο ειδικά την ώρα που η τουρκική αρμάδα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της προς την Α. Μεσόγειο όπως αποκαλύψαμε ΠΡΩΤΟΙ χτες στο άρθρο μας Κρίσιμες ώρες για τον ελληνισμό: Ξεκίνησε και επίσημα η ελληνοτουρκική κρίση – Με τεράστια δύναμη πυρός η «Ασπίδα της Μεσογείου» κυκλώνει την Κύπρο και μας απειλεί με πόλεμο ο Π. Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Η διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων αποτέλεσε και αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε απειλής καθόσον όπως έχω πει πολλές φόρες και έχουν αποδείξει έμπρακτα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμιά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ιδιαίτερα σήμερα που η προκλητικότητα της γείτονος χώρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
Σχετικά με τις συμμαχίες που έχει συνάψει η χώρα και τη σημασία που έχουν τα κοιτάσματα στην περιοχή της Α. Μεσογείου αλλά και γενικότερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε.
«Δεν θα πρέπει, επίσης, κανείς να ξεχνά το ρόλο της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην ενεργειακή ασφάλεια και στη διαφοροποίηση προμήθειας ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως στόχος υψηλής προτεραιότητάς της.
Τα αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αλλά και την Ελλάδα, τροποποιούν τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» δήλωσε ο Π.Καμμένος για να συμπληρώσει:
«Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά σε μία συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και με χώρες της ευρύτερης περιοχής, μέσω της Κύπρου στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο για τη δημιουργία νέων οδών και νέων τρόπων μεταφοράς ενέργειας με κομβικό το ρόλο της Ελλάδας.
Αυτό θα έχει και οικονομικά αποτελέσματα, πολύ πιο σημαντικά ακόμα και από την ίδια τη διαπραγμάτευση και τη δεύτερη αξιολόγηση.
Βασικοί μας στόχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι η διασφάλιση των ζωτικών, εθνικών, ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών συμφερόντων στον ενιαίο γεωγραφικό χώρο της περιοχής αυτής, σε στρατηγική συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, με την Αίγυπτο, με το Ισραήλ και τους υπολοίπους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους μας».
Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες της περιοχής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε:
«Η αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, η επέκταση της συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την οποία θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική, οι διμερείς και πολυμερείς πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα με την υπογραφή των συμφωνιών με το Ισραήλ και την Αίγυπτο καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθιστούν την Ελλάδα ένα παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και αναδεικνύουν τη γεωστρατηγική της θέση».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com