Translate

EKTAKTO – Tελείωσε η συνάντηση Α.Τσίπρα- Ρ.Τ.Ερντογάν με τον «Σουλτάνο» να θέτει θέμα Συνθήκης Λωζάνης – Τι παρέδωσε ο πρωθυπουργός και...

... γιατί σύρθηκε σε συνομιλίες υπό την απειλή των όπλων- Νέο βίντεο από τη «μονταζιέρα» της Άγκυρας με διέλευση τουρκικού πλοίου στα Ίμια

Ακατανόητη ενέργεια του Α.Τσίπρα ο οποίος σύρθηκε σε συνάντηση 1 ώρας και 10 λεπτών με τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος απειλεί με πόλεμο Ελλάδα και Κύπρο για να πει τι ακριβώς; Ο «Σουλτάνος» κάνει χρήση της δικαιοσύνης των ισχυρών με τα όπλα του παρατεταγμένα σε θέσεις μάχης στο Αιγαίο… Η Τουρκία απειλεί με… καταιγισμό στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο επιχειρώντας να ανακόψει την όπως φαίνεται αποφασισμένη ανάδειξη της Ελλάδας και της Κύπρου σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και προς της Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τη θετική ατζέντα(;) των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος την υιοθέτησε.
Περίεργα πράγματα…Ποια είναι αυτή η θετική ατζέντα γιατί μόνο πολεμικές προετοιμασίες γίνονται από την Τουρκία…
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε(;) επιθυμία για πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Κίνα.
Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά και στη διάρκεια της οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει, το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νέο βίντεο από τη «μονταζιέρα» της Άγκυρας για... από Enikos_gr
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο, στις 08:00 (ώρα Ελλάδας· 13:00 τοπική ώρα).
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους τα “γεράκια” της Άγκυρας, ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο.
Παράλληλα με τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στη Σινώπη, η Τουρκία έστειλε πολεμικό πλοίο κοντά στα Ίμια.
Το πλοίο “Τσε 155” (προερχόμενο από τη Μαρμαρίδα) πέρασε σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από τις βραχονησίδες Ίμια και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Κουσάντασι.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού που περιπολούσε ανοικτά της Καλόλιμνου, δεν κινήθηκε εναντίον του.
Εν τω μεταξύ, αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στην Αθήνα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού” μεταδίδει ότι Χουλουσί Ακάρ και Ευάγγελος Αποστολάκης συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών για στρατιωτικά θέματα.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, αναφέρει ότι στις συνομιλίες που είχαν οι δύο αρχηγοί του στρατού εξέφρασαν την άποψη ότι ο μόνος τρόπος για να λυθούν οι διαφωνίες είναι ο διάλογος.
Οι δύο πλευρές, αναφέρει το πρακτορείο, συμφώνησαν ότι, προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις στο Αιγαίο, απαιτείται οι δίαυλοι επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτοί.
Εξάλλου, ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, πρόκειται να συναντηθεί και πάλι με τον Ευάγγελο Αποστολάκη στις 25-26 Μαίου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, καταλήγει το τηλεγράφημα.
H συνάντηση Α.Τσίπρα-Ρ.Τ.Ερντογάν ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς από σήμερα παίρνει φωτιά σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο πέλαγος από την εκτέλεση τουρκικής άσκησης με την επωνυμία «DENİZKURDU-2017», με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει…..από απλή επίδειξη τουρκικής ναυτικής ισχύος …μέχρι σοβαρή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου οπουδήποτε στο Αιγαίο.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν: 14 φρεγάτες, έξι (6) κορβέτες, 17 ταχύπλοα σκάφη περιπόλου, 9 υποβρύχια, 6 Τορπιλάκατοι κυνηγοί πλοίων, 13 Σκάφη Υποστηρίξεως 4 Περιπολικά, 4 αεροσκάφη CN-235 θαλάσσιας περιπολίας, 19 ναυτικά ελικόπτερα, επτά Ομάδες SATA ομάδα και δύο ομάδες SAS-SAT .

Θα εκτελεστούν επτά αποστολές από την τουρκική αεροπορία με προεξάρχοντα τα σενάρια εναέριας προσβολής πολεμικών πλοίων ( TASMO) με παράλληλη δράση αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και Ελέγχου, εναέριου ανεφοδιασμού και ρυμουλκόυμενων στόχων από ειδικά αεροσκάφη .
Θα διεξαχθεί παράλληλα και άσκηση έρευ επίσης το Λιμενικό Σώμα το οποίο θα συμμετάσχει με 18 ελικόπτερα και πλήθος ταχύπλοων MRTP-24 οπλισμένων με αυτόματο πυροβόλο STAMP.
Σε πολεμική ετοιμότητα είναι οι ναύσταθμοι του Ακσάζ , του Γκιολτσού και Ερντέκ και ο ναύσταθμος στην Φώκαια.
Ταυτόχρονα η Τουρκία συνεχίζει να «βομβαρδίζει» με NAVTEX.
Η Τουρκία «δεσμεύει» όλο τον Ιούνιο το κεντρικό Αιγαίοι και λέει ότι θα πραγματοποιήσει άσκηση κοντά στα νησιά Φαρμακονήσι,Αγαθονήσι και στα Ίμια.
Η ΝΟΤΑΜ προαναγγέλει άσκηση στις 15 Μαϊου το πρωί.
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com